Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Datasatte Eject sorunu  (Okunma Sayısı 6972 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eskiDOSt
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 12, 2008, 15:57:47 ÖS »

Merhabalar. Uzun zamandır Commmodore.Gen.tr forumlarında bulunmama rağmen ilk mesajımı malesef talihsiz bir olaydan sonra yazmak zorunda kaldım. Ufak bir kazanın sonucu olarak Datasette imin Eject düğmesi artık çalışamaz duruma geldi. Düğmeye bastığımızda gücümüzü kapağı ittiren demire ileten düğmenin altındaki plastik kısım kırılmış. Sürekli zorlama gerektiren bir bölüm olduğu için de herhangi bir yapıştırıcıyla tutturamadım. Elinde fazla Eject düğmesi bulunan ya da nerden bulabileceğimi söyleyen biri çıkarsa sevinirim...
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 22:50:56 ÖS »

bende bir iki hurda teyp olacaktı ama sadece butonları değiştirmek zordur bence datasetin kendini ara ama yaparım dersen yollayayım sana

eskiDOSt
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2008, 22:52:58 ÖS »

Uğraşmak hoşuma gider. Gönderebilirsen çok sevinirim...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2008, 23:31:28 ÖS »

aynı sorun bende de olmuştu, eriterek yapmıştım, eject çok da zorlanan bir düğme değil zaten, dikkatli basınca eritme yöntemiyle uzun süre idare edebilirsin..

(ama sonra play düğmesi aynı şekilde kırıldı ve eriterek falan yemedi, ben de teybin önünü eriterek bir delik açtım, ordan kalem sokup bastırıyordum.. eheh.. ne günlermiş bee...)

eh bidakka, bu aletleri artık eritme falan olmaz di mi, değerli şeyler artık...

eskiDOSt
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2008, 22:52:34 ÖS »

bende bir iki hurda teyp olacaktı ama sadece butonları değiştirmek zordur bence datasetin kendini ara ama yaparım dersen yollayayım sana
Bu arada buton değiştirmek oldukça zormuş. Acaba sıralı butonları bağlı oldukları demirden nasıl çıkarabilirim. Zarar vermemek için zorlamadım ama sanırım bir yolu vardır.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2008, 15:37:00 ÖS »

Benim ilk Commodore'umun play düğmeside kırıktı, sanırım bu senin eritme dediğin yöntemle içine bir metal parçası eklenerek tamir etmişlerdi.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: