Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımC64 Yerli Gruplarin 'Release' Ettigi Oyun Ve Yazilimlar
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 Yerli Gruplarin 'Release' Ettigi Oyun Ve Yazilimlar  (Okunma Sayısı 3267 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kamilz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 02, 2025, 22:47:43 ÖS »

Benimkisi tamamen nostaljik sebeplerden dolayi. Aradigimiz herseyi csdb.dk (The C64 Scene Database) bulabiliyoruz fakat yerli gruplarin release ettigi surumler yok yada cok kisitli sayida. Mesela en basiti Turrican 1 Zombie Boys surumu ile bana gore efsane Bronx intro'lu Turrican 2 ortalikta yok.
Bu iki surumu benim arsivden bulup kurtardim ve attachment olarak ekledim. Ayrica az bilinen (tahminimce) Joker Crew, Mafia Guys, Assasins gibi gruplarin da release'lerini tekrar gormeyi isterim. Paket oyun kasetlerinde denk geliyordum vakti zamaninda...

Haydi herkes arsivlerini karistirsin, yerli gruplari tarihin tozlu sayfalarina gomulmekten kurtaralim.

Benim arsivde birkac CLIQUE oyunlari da olacak vakit buldukca buradan paylasmayi dusunuyorum. Hayrina birileri GoogleDrive benzeri bir ortam hazirlasa da orada cok daha organize bir sekilde bir paylasim da fena olmaz.

Siftah benden.

2025.02.28
-Final Fight/Clique eklendi.

Simdi bazilari diyecek ki, bu zaten ahan da burada var: https://csdb.dk/release/?id=56056
Var da ordaki benim tabirimle "fake". O disk imaji zamaninda (sene 1991 miydi neydi...) 'bilgisayrcidan' diskete cektirip aldigimizdakinden farkli. Oyun ayni, clique ayni olabilir fakat disk'in directory'si nedense ayni degil.

Firsat buldukca yeni eklemeler ile devam edecegim insallah. Hayirli Ramazanlar herkese!

* turr1_zb.png (54.78 KB, 764x571 - Görüntüleme: 59 kez.)

* turr2_bronx.png (179.94 KB, 762x580 - Görüntüleme: 65 kez.)
* Turrican_1_ZB.zip (283.18 KB - Yükleme: 26 kez.)
* Turrican_2_BRONX.zip (277.42 KB - Yükleme: 29 kez.)
* Final_Fight_[Clique].zip (146.05 KB - Yükleme: 9 kez.)

* finalfight_fakeVsReal.png (37.77 KB, 997x498 - Görüntüleme: 15 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2025, 22:38:44 ÖS Gönderen: kamilz » Logged
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2025, 07:06:44 ÖÖ »

Bu arşiv zaten var. Örneğin clique için:
https://csdb.dk/group/?id=249

Diğer grupların releaselerini de siz kendiniz aynı sitede filtreleyebilirsiniz.

Ayrıca daha şahane bir arayüz isterseniz de Assembly64 kurabilirsiniz. 
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2025, 07:09:33 ÖÖ Gönderen: dodogildo » Logged

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2025, 07:10:21 ÖÖ »

Benimkisi tamamen nostaljik sebeplerden dolayi. Aradigimiz herseyi csdb.dk (The C64 Scene Database) bulabiliyoruz fakat yerli gruplarin release ettigi surumler yok yada cok kisitli sayida. Mesela en basiti Turrican 1 Zombie Boys surumu ile bana gore efsane Bronx intro'lu Turrican 2 ortalikta yok.
Bu iki surumu benim arsivden bulup kurtardim ve attachment olarak ekledim. Ayrica az bilinen (tahminimce) Joker Crew, Mafia Guys, Assasins gibi gruplarin da release'lerini tekrar gormeyi isterim. Paket oyun kasetlerinde denk geliyordum vakti zamaninda...

Haydi herkez arsivlerini karistirsin, yerli gruplari tarihin tozlu sayfalarina gomulmekten kurtaralim.

Benim arsivde birkac CLIQUE oyunlari da olacak vakit buldukca buradan paylasmayi dusunuyorum. Hayrina birileri GoogleDrive benzeri bir ortam hazirlasa da orada cok daha organize bir sekilde bir paylasim da fena olmaz.

Siftah benden.

Eline sağlık, üstad güzel başlangıç. Bana da; Yerli Gruplarin 'Release' Ettigi Amiga Oyun Ve Yazilimlar lazım.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2025, 10:05:16 ÖÖ »

Eline sağlık Sayit üstat . Senin gibi yetenekli arkadaşları aramızda görmek çok güzel

C64 ve A500 gerisi teferruat
kamilz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2025, 11:47:24 ÖÖ »

Eksik olma Onur ustad.

Clique icin yukaridaki linke bakip elimde o listede olmayan varsa paylasirim. Konu sadece Clique degil. Mesela bir cok grup var(di) bir cogunu unuttuk belkide, Angels diye bir grup vardi mesela simdi aklima geldi. Ne kadar ne release ettiler, intro'lari nasildi hatirlamiyorum bile ama gecmiste bir kaset oyununda bu isme denk geldigime eminim.

Herneyse, web'de olmayanlari paylasalim diyeyim o zaman.
muhendis
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2025, 18:57:24 ÖS »

aslında bunları wyback e yüklesek nasıl olur ?_
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2025, 23:00:30 ÖS »

Türk grupların işlerine kolay ulaşmak için bir "linktree" oluşturdum.

Demo, intro, graphic işleri bol olan grupları önceledim..

Şurada: https://clickz.me/c64/
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2025, 23:02:39 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2025, 00:38:07 ÖÖ »

"Yerli Gruplarin 'Release' Ettigi Oyun Ve Yazilimlar" derken
Buna "ReRelease" diyebiliriz. Başka grubun kırıp sürdüğüne intro eklemek.
Türkiye'ye orjinal oyun gelmiyordu ki.

87-88 Senelerinde Bursa'da gördüğüm oyunların başına kartuşla intro atıyorlardı. Bunlar Release değil.
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2025, 00:49:15 ÖÖ Gönderen: HkRecai » Logged
stanriverdi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2025, 12:33:56 ÖS »

Yabancı gruplar dahil release'lerin büyük kısmı sizin tabirinizle zaten ReRelease diyebiliriz. Veri iletişimi genelde gruplar arasında olduğu için satış noktalarına dağıtımı genelde lokal gruplar veya kişiler yapıyorlardı. Gelenekselleşmişti, biraz etik yaklaşım var ise diğer grupların introlarını falan kaldırmadan kendisininkini de ekleyerek dağıtım yapıyorlardı. Etik yoksa ona gelene kadar olan tüm introları vs. silip kendisininkini ekleyip dağıtım sağlarlardı. Bu Türkiye için geçerli de değil sadece. Düzen bu idi. Kahkaha
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2025, 02:21:19 ÖÖ »

"IntroBase64 V03" içinde hepsi var, oyunsuz intro prg olarak.
Mafia Guys ve Assasins aynı grup.

* intro2.jpg (191.52 KB, 662x1067 - Görüntüleme: 231 kez.)
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2025, 15:20:34 ÖS »

Ascraeus ve HI3S'yi unutmayın.

Old coder Hades
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2025, 20:46:34 ÖS »

Ascraeus ve HI3S'yi unutmayın.

Ascraeus eklendi: https://clickz.me/c64/

kamilz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2025, 15:02:54 ÖS »

Emeginize saglik. Ama hala eksikler var. Mesela ilk dikkatimi ceken, Clique'in ReRelease ettigi "BugBomber" oyunu listede yok. Yanlis hatirlamiyorsam bunu ulkemize Clique/Smile getirmisti, cracktro veya ona benzer birsey vardi basinda.
Assasins'den mesela "Ghost Hunters" listede yok.
Pamuk eller arsivlere.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2025, 17:42:17 ÖS »

Eksik varsa csdb.dk'ya yüklenebilir. Bu herkese açık. Kurallara dikkat etmek yeterli.

kamilz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2025, 11:27:25 ÖÖ »

Birincisi ben yukleyemiyorum, kayit olmayi denemistim. Kabul edilmemisti.
Ikincisi ise, bu islere bir el atmak lazim ki eksikler tamamlansin.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: