Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS2 üzerinde Windows 95  (Okunma Sayısı 3290 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 05, 2025, 20:19:59 ÖS »

PS2 üzerinde Windows 95 çalıştırılmış. Emülasyonun nimetlerinden faydalanılarak tabi.

https://www.youtube.com/watch?v=NJn9G5nzNj8

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2025, 00:28:46 ÖÖ »

PS2 için resmi bir linux distrosu vardı, onun üzerinde koşuyor olmalı... videoya bakmadan yorum yaptım
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2025, 15:45:05 ÖS »

Saniyede 3 fps Commander Keen oynatan DosBOX Ps2 portunda çalıştırmış. Zaten Port eden kişi deneysel port demiş ps2'nin gücü yetmiyor dos emulasyonuna.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2025, 21:26:03 ÖS »

Bu emulasyonmuş. Yani dosbox çalıştırmış Wii üzerinde de native olarak Windows NT 4.0 PPC versiyonunu çalıştırmışlardı. Tabi device driver ve input sağlayan ara katman sayesinde.

NT'nin bir de MIPS versiyonu var. Belki, biraz uğraşla o da PS2 üzerinde native olarak çalıştırılır.
« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2025, 21:27:49 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2025, 23:58:34 ÖS »

PS2 üzerinde retroarch dosbox-pure ile dos oyunları, windows 95, klasik doom çalıştırılabilir diye düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=qwL-H0-K4Wo
https://www.youtube.com/watch?v=rHkIz4-SewI
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2025, 02:57:06 ÖÖ »

Windows'taki her core Ps2 Retroarch'ta yok, dosbox yok.

Bence Ps2 nin en iyi emulasyon yaptığı sistem Atari 2600 tam olarak gücü buna yetiyor. Aslında Ps2 çokta güçsüz bir alet değil ama donanımı tam olarak kullanan emulatör yapamıyorlar sanırım.

Ps2 de çoğu emulator şu şekilde çalışıyor,
-Tam kare oynayıp gerçekte 1 sn olan şeyi 1.5 saniyedemi oynayalım,
-Yada Kare atlayıp düşük fps ile oynayalım,
Çoğu emulatörde ses kimi zaman düzgün duyuluyor, hissedilir bir lag var zıplarsın bink sesi geç gelir, oyunun kimi yerinde detay artar ses gider,

Örneğin C64 emulasyonu Lode Runner açarsanız iyi ama Sam's Journey açarsanız çoğu yerde ses takılıyor, oyununa göre iyi denilebilir.

Ps2'de düzgün çalışan pek bir emulator yok. Bilen varsa şöyle şöyle yaptım çok iyi çalışıyor diye yeşillendirsin.
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2025, 03:36:58 ÖÖ Gönderen: HkRecai » Logged
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2025, 15:37:08 ÖS »

Ps2'de düzgün çalışan pek bir emulator yok. Bilen varsa şöyle şöyle yaptım çok iyi çalışıyor diye yeşillendirsin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Capcom_Classics_Collection

ps2'ye takilan arcade joystick ile Final Fight SFII harika oluyor

Use the brute force, Luke
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2025, 13:55:38 ÖS »

https://en.wikipedia.org/wiki/Capcom_Classics_Collection

ps2'ye takilan arcade joystick ile Final Fight SFII harika oluyor

Bu Capcom'un lisanslı Ps2 oyunu 2 DVD'den oluşuyor, içinde rom dosyası yok, direk PS2 için tekrar yazılmış, hatta benim gibi Atari salonlarında çok vakit geçirenler farkedebilir arcade sürümleri ile bazı oyun oynanış mekanik farkları var. Arcade sürümlerinin aynısını yapamamışlar. Mesela SF2WW ve SF2CE Grafik olarak aynı gibi gözüksede oynanış açısından kazma sapı gibi olmuş. Captan Commando, Final Fight Orjinal arcade sürümlerinin yanından bile geçmemiş Arcade sürümlerdeki kıvraklık bu sette sergilenmiyor yapsanızda olmuyor. Başka bir ekip kendince bişeyler yapmış sanırım.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2025, 15:01:00 ÖS »

PS2'de düzgün çalışan emulatörler var aslında.Snes Station var mesela, hem snes hem nes oyunlarını oynatıyor.Hatta nes oyunlarını gerçek donanımda çalıştırır gibi oynatıyordu.Snes oyunlarındada superfx çip istemeyen oyunların çoğunu ses görüntü anlamında tatmin edici bir performansla çalıştırabiliyor.Tüplü tv'de falan oynuyorsanız Final Fight gibi oyunlar çok keyifli oluyor.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 17, 2025, 01:12:17 ÖÖ »

Xbox Classic yani ilk çıkan Xbox'ta Nes yada Snes Emulasyonu açın yanına PS2 de Snes yada Nes emulasyonu açın arada dağlar kadar fark oluyor, PS2 de hep bir düşük frame hissettiyor ölçmedim ama tahminim oyunlar 10 15 fps çalışıyor.

1998 çıkışlı 19 milyon transistörlü Celeron 300 Windows XP üzerinde Mame, Nes, WinVice, Winuae, snes, Sega genesis vs emulasyonları mükemmel iken, 2000 çıkışlı 53 milyon transistörlü PS2 Emulasyon konusunda vasat.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2025, 04:15:55 ÖÖ »

PS2 için yazılım geliştirmek mimarisi nedeniyle Xbox gibi PC tabanlı konsollara göre çok daha zor. Emülasyon ve homebrew başarısızlığı buradan ileri geliyor olsa gerek.

Okumak isteyenler için konuyla ilgili bir makâle;

https://www.denofgeek.com/games/playstation-2-difficult-to-develop-retrospective-legacy/

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2025, 20:15:19 ÖS »

@HkRecai: üstat hem ps2'de program yazmak zor hem de ortalıkta open source emulatorler var. O oyunları tek tek baştan yapmazlar. Baştan yapmak diyorum çünkü bunlar oyunların asm ile yazıldığı zamanlardan. Asm programı karşılayan bir işlemciye (z80 -> 8086 diyelim) taşınmıyorsa baştan yazılır (z80 -> 68000 diyelim).

Bu oyunla biraz zaman harcamıştım . Gözlemleyebildiğim kadarıyla dvd'de bir loader ve yüklediği exe'ler var, her exe'nin içinde de bir emülatör ve bir rom konulmuş gibi duruyor

Linkte SnooCheesecakes rom'ların nasıl extract edileceğini ve bir iki enteresan şey daha yazmış
https://www.reddit.com/r/marvelvscapcom/comments/1dmen5b/ports_or_emulated_for_the_new_collection/

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2025, 10:25:58 ÖÖ »

PS2 MAME portu var, 1 tane sürüm var yapan kişide zaten bakmış ki PS2 de Arcade emulatörü olmaz geliştirmemiş, saniyede 1 kare SF2CE açtım onunla, Verdiğiniz linkte "edilebilir" demiş birisi, ama nihayi bir sonuç yok etmemiş.

DVD'de 1 adet Oyunların seçildiği ana menü loader ELF'i var ve her bir oyunun kendi ELF'i var, grafiği sesi "ROM" dosyası olduğunu iddaa ettiğiniz dosyalardan alıyor muhtemelen. Zaten rom olmadığı şuradan anlıyorum SF2'de müzikler farklı Horyuken sesleride orjinaldeki değil.

O performansta bir emulatör PS2 de olursa bıyıklarımı keserim.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2025, 22:04:03 ÖS »

O performansta bir emulatör PS2 de olursa bıyıklarımı keserim.
Anlaştık

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2025, 01:33:28 ÖÖ »

Xbox Classic yani ilk çıkan Xbox'ta Nes yada Snes Emulasyonu açın yanına PS2 de Snes yada Nes emulasyonu açın arada dağlar kadar fark oluyor, PS2 de hep bir düşük frame hissettiyor ölçmedim ama tahminim oyunlar 10 15 fps çalışıyor.

1998 çıkışlı 19 milyon transistörlü Celeron 300 Windows XP üzerinde Mame, Nes, WinVice, Winuae, snes, Sega genesis vs emulasyonları mükemmel iken, 2000 çıkışlı 53 milyon transistörlü PS2 Emulasyon konusunda vasat.
Hocam MIPS serisi RISC CPU olsun GPU diyebileceğimiz özel grafik işlemcileri filan olsun PS donanımı wintel/x86'dan çok farklı ve diğer arkadaşların dediği gibi bırakın yeni emülatör yazmayı var olan emülatörleri port etmek bile kabus gibi bir şeydir tahminen. Xbox wintel/x86 mimarisiyle hemen hemen aynı iken PS Silicon Graphics'e yakın, bambaşka dünyalar. Xbox emülatörü windows emülatörüyle aynı şeydir, Windows emulatörün kaynak kodu alır Xbox toolchain'de tekrar compile ederler biter gider ama PS'te CD'ye data transfer eden özel çiplerin bile nasıl çalıştığı muamma, en azından ODE (optik disc emülatör) geliştirmeye meraklı, bu konuyu araştıran benim için
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2025, 01:34:59 ÖÖ Gönderen: sgi » Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: