Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tak Çalıştır Emülatör Sistemi Hakkında  (Okunma Sayısı 337 defa)
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nam[A]sTe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 09, 2025, 17:51:07 ÖS »

Arkadaşlar geçen gün PC ye format attım tertemiz bir başlangıç yaptım. Elimde bir tane 512gb ssd var boşta. Tüm emülatörleri (Switch-Wii-WiiU-PS1-PS2-Arcade) ssd üzerinden çalıştırmak için tak çalıştır bir sistem yapmak istiyorum. Bilgisi olan var mı? Ana bilgisayara tek bir dosya bile aktarsın istemiyorum her şey haricide olsun. Dolphin için denedim oldu portable usb bellek üzerinden çalışıyor her şey ama diğer emülatörler birçok dosyayı hep C’ye atıyor. Tamamen Portable olarak kullanmak mümkün mü? Batocera-Retrobat tarzı aracılar olmadan yapmanın yolunu bilen var mı acaba?
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2025, 08:38:32 ÖÖ »

Maximus arcade yi dene
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2025, 08:48:45 ÖÖ »

Hyperspin de olabilir. Biraz uğraştırıcı oluyor. Ama görsel ve kullanım olarak keyifli.
Emulatör konfigürasyonlarını kendiniz de yapabilirsiniz.
Ama nette paketleri var. (C64, Atari, Mame vb..)
Onları indirip sisteme entegre ediyorsunuz.
Daha az uğraştırıcı oluyor.

Artı bu tür sistemlerde JoyToKey de işinize yarayabilir. (Ben kullanıyorum)

« Son Düzenleme: Ekim 10, 2025, 09:31:38 ÖÖ Gönderen: Cengiz Demir » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2025, 11:48:52 ÖÖ »

RetroArch ile:
Playlist hazırlamadan sadece core ve oyun seçip oynayabiliyorsunuz. Bu durumda portable çalışmış oluyor.
Şu şekilde denedim. Playlist hazırlayıp, playlist dosyalarındaki oyun yollarını portable çalışacak şekilde ayarlıyorum. Ancak oyun oynadıkça bu yollara sürücü adını ekliyor ve değiştiriyor, sonraki kullanımda farklı usb portundan bağlayınca sürücü adı değiştiği için oyunlar açılmıyor tekrar playlist dosyasına müdahale etmek gerekiyor.
Nam[A]sTe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2025, 21:04:07 ÖS »

Aslında dediğiniz sistemlerin hepsini bir miktar kullandım kendi işletim sistemleri (linux tabanlı) olduğu için  bir süre sonra bana yorucu ve karışık gelmeye başladı. Biraz araştırarak birazcık da ChatGPT‘den yardım alarak bir şablon oluşturdum. Her emülatörü portable hale getirip Harici SSD üzerine yüklemeyi başardım. Son olarak bir klasöre de kısayollarını  ekledim. Şimdi tüm istediğim emülatörler harici şekilde çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Dün 14:31:50 »

Arkadaşlar geçen gün PC ye format attım tertemiz bir başlangıç yaptım. Elimde bir tane 512gb ssd var boşta. Tüm emülatörleri (Switch-Wii-WiiU-PS1-PS2-Arcade) ssd üzerinden çalıştırmak için tak çalıştır bir sistem yapmak istiyorum. Bilgisi olan var mı? Ana bilgisayara tek bir dosya bile aktarsın istemiyorum her şey haricide olsun. Dolphin için denedim oldu portable usb bellek üzerinden çalışıyor her şey ama diğer emülatörler birçok dosyayı hep C’ye atıyor. Tamamen Portable olarak kullanmak mümkün mü? Batocera-Retrobat tarzı aracılar olmadan yapmanın yolunu bilen var mı acaba?

Gerçi Batocera'yı baştan elemişsiniz ama ben yinede önerimi Batocera olarak kullanıyorum, kendi kurulu harddiski dışında hiçbiryerle ilişiği olmaz, hatta C D sürücüsü diye bişeyi hiç bilmez, Bilgisayarı herhangi bir Game controller ile neredeyse bir oyun konsoluna dönüştürür, Komple linux işletim sistemidir.

10 senelik laptopta kullanıyorum gayet başarılı bence 10 üzerinden 10, bendeki laptopun gücü C64, Amiga, Snes, Nes, Genesis, Mame, FB Neo, PS1 gibi sistemlere fazlasıyla yetiyor, Güçlü bir bilgisayarda PS2, Wii gibi sistemleride akıcı oynatır muhtemelen, Arka planda Retroarch emulatörü kullanıyor.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Dün 20:08:26 »

Hyperspin (veya diğerlerinde) full hazır iso var mı? Alix'te hyperspinle alakalı bir ürün satılıyor diye hatırlıyorum, sadece HDD içi GB'larca ROM tıkıştırılmış. Böyle bir şey, indirip diske atmalık image arıyorum. Arcade punks'ta filan vardı sanki böyle build'ler.. En güncel ve kullanışlı olanı merak ettiğim için buraya sordum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: