Arkadaşlar geçen gün PC ye format attım tertemiz bir başlangıç yaptım. Elimde bir tane 512gb ssd var boşta. Tüm emülatörleri (Switch-Wii-WiiU-PS1-PS2-Arcade) ssd üzerinden çalıştırmak için tak çalıştır bir sistem yapmak istiyorum. Bilgisi olan var mı? Ana bilgisayara tek bir dosya bile aktarsın istemiyorum her şey haricide olsun. Dolphin için denedim oldu portable usb bellek üzerinden çalışıyor her şey ama diğer emülatörler birçok dosyayı hep C’ye atıyor. Tamamen Portable olarak kullanmak mümkün mü? Batocera-Retrobat tarzı aracılar olmadan yapmanın yolunu bilen var mı acaba?
Gerçi Batocera'yı baştan elemişsiniz ama ben yinede önerimi Batocera olarak kullanıyorum, kendi kurulu harddiski dışında hiçbiryerle ilişiği olmaz, hatta C D sürücüsü diye bişeyi hiç bilmez, Bilgisayarı herhangi bir Game controller ile neredeyse bir oyun konsoluna dönüştürür, Komple linux işletim sistemidir.
10 senelik laptopta kullanıyorum gayet başarılı bence 10 üzerinden 10, bendeki laptopun gücü C64, Amiga, Snes, Nes, Genesis, Mame, FB Neo, PS1 gibi sistemlere fazlasıyla yetiyor, Güçlü bir bilgisayarda PS2, Wii gibi sistemleride akıcı oynatır muhtemelen, Arka planda Retroarch emulatörü kullanıyor.