|
Commandate
|
 |
« Yanıtla #15 : Ocak 24, 2026, 21:41:28 ÖS » |
|
yapıcak hobici var mı baskı devreli belki birakç garibanı sevindirir (:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #16 : Ocak 24, 2026, 22:43:04 ÖS » |
|
yapıcak hobici var mı baskı devreli belki birakç garibanı sevindirir (:
Araştırmadım da aradaki PCB open source ise TR'deki PCB servisine bastırılabilir aslında. Robotistan'da mıydı yerli PCB servisi neydi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Commandate
|
 |
« Yanıtla #17 : Ocak 25, 2026, 22:59:23 ÖS » |
|
evet robotistan yapıyordu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2026, 13:35:43 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minatomuh
|
 |
« Yanıtla #19 : Ocak 27, 2026, 14:12:19 ÖS » |
|
Flex sadece iki pcb'yi bağlamak için kullanılıyor ffc kablo. Türkiye'de illaki bulunur 20 pinlik diye hatırlıyorum. Yalnız alt taraftaki sinyaller için açık kaynaklı qsb pcb'si yok sadece picoyu xstation'ın qsb'si ile kullanmak için üst pcb mevcut. Yapanlar da ffc breakout board ile yapıyorlardı onun da picoyu direkt alt tarafa yapıştırıp lehimlemekten pek farkı yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #20 : Ocak 27, 2026, 14:32:09 ÖS » |
|
Flex sadece iki pcb'yi bağlamak için kullanılıyor ffc kablo. Türkiye'de illaki bulunur 20 pinlik diye hatırlıyorum. Yalnız alt taraftaki sinyaller için açık kaynaklı qsb pcb'si yok sadece picoyu xstation'ın qsb'si ile kullanmak için üst pcb mevcut. Yapanlar da ffc breakout board ile yapıyorlardı onun da picoyu direkt alt tarafa yapıştırıp lehimlemekten pek farkı yok Haklısınız flex kablo bulunur bir şekilde. Ben yanlış söyledim, şu fotoğrafta üst solda görünen PCB'yi de bir çeşit flex olarak hatırlıyorum nedense. Picostation montajı için bir tek o mu lazım? Yani şart değil de, daha pratik olması için?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuzhan
|
 |
« Yanıtla #21 : Ocak 27, 2026, 14:36:05 ÖS » |
|
pico için bilemem ama xstation ile aynıysa, O parça yoksa 40 tane filan kablo çekmen lazım. Bu board işleri kolaylaştırıyor.
|
|
|
|
|
|
Amiga 500/500+/1200/4000 Commodore 64 Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600 Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88 Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11" Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #22 : Ocak 27, 2026, 19:06:08 ÖS » |
|
pico için bilemem ama xstation ile aynıysa, O parça yoksa 40 tane filan kablo çekmen lazım. Bu board işleri kolaylaştırıyor.
Evet pico için de aynı mantık, lehim işi artıyor. Minatomuh'un dediği açık kaynak olmayan board bu mu acaba? edit: evet buymuş, qsb: quick solder board.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2026, 19:10:24 ÖS Gönderen: sgi »
|
|
|
|
|
|
minatomuh
|
 |
« Yanıtla #23 : Ocak 27, 2026, 19:11:20 ÖS » |
|
Evet pico için de aynı mantık, lehim işi artıyor. Minatomuh'un dediği açık kaynak olmayan board bu mu acaba? Evet dediğim oydu ama onu da yapmışlar aratınca buldum https://github.com/WakaMax/PS1_Picostation_QSB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #24 : Ocak 27, 2026, 20:23:50 ÖS » |
|
Evet pico için de aynı mantık, lehim işi artıyor. Minatomuh'un dediği açık kaynak olmayan board bu mu acaba? Evet dediğim oydu ama onu da yapmışlar aratınca buldum https://github.com/WakaMax/PS1_Picostation_QSBHarika!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #25 : Ocak 30, 2026, 14:00:25 ÖS » |
|
Evet pico için de aynı mantık, lehim işi artıyor. Minatomuh'un dediği açık kaynak olmayan board bu mu acaba? Evet dediğim oydu ama onu da yapmışlar aratınca buldum https://github.com/WakaMax/PS1_Picostation_QSBRobotistan PCB'de zipi yükleyince kart çıkıyor fakat üretim için işaretlediğim alandan neleri seçmek lazım bilemedim... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minatomuh
|
 |
« Yanıtla #26 : Ocak 30, 2026, 14:33:36 ÖS » |
|
Kalınlığı düşürmek lazım diğerlerini otomatik ayarlıyor zaten dosyaya göre. 0.4 biraz kırılgan olabilir 0.8 ortalama sayılır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #27 : Ocak 30, 2026, 21:23:29 ÖS » |
|
Kalınlığı düşürmek lazım diğerlerini otomatik ayarlıyor zaten dosyaya göre. 0.4 biraz kırılgan olabilir 0.8 ortalama sayılır
Daha önce burada PCB ürettirdin mi hocam, sağda iki kargo seçeneği çıkıyor biri 20$ civarı standart kargo, diğeri 75$ hızlı kargo. Toplam hesap bu değil sanırım, yine sağ alttaki formu doldurun fiyat için biz size ulaşalım gibi bir durum mu var yoksa kargo+PCB toplam fiyat mı bu 20/75$?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minatomuh
|
 |
« Yanıtla #28 : Ocak 30, 2026, 22:38:26 ÖS » |
|
Daha önce burada PCB ürettirdin mi hocam, sağda iki kargo seçeneği çıkıyor biri 20$ civarı standart kargo, diğeri 75$ hızlı kargo. Toplam hesap bu değil sanırım, yine sağ alttaki formu doldurun fiyat için biz size ulaşalım gibi bir durum mu var yoksa kargo+PCB toplam fiyat mı bu 20/75$? Yok hocam yaptırmadım ama jlcpcb gibi kontrolden geçiyordur önce. 10 tane seçince daha ucuz çıkıyor mesela sonradan iletişime geçmeleri de muhtemel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #29 : Ocak 31, 2026, 13:29:42 ÖS » |
|
Daha önce burada PCB ürettirdin mi hocam, sağda iki kargo seçeneği çıkıyor biri 20$ civarı standart kargo, diğeri 75$ hızlı kargo. Toplam hesap bu değil sanırım, yine sağ alttaki formu doldurun fiyat için biz size ulaşalım gibi bir durum mu var yoksa kargo+PCB toplam fiyat mı bu 20/75$? Yok hocam yaptırmadım ama jlcpcb gibi kontrolden geçiyordur önce. 10 tane seçince daha ucuz çıkıyor mesela sonradan iletişime geçmeleri de muhtemel Evet 10 adet 5'ten daha ucuz onu ben de fark ettim de sürümden maliyet düşüyor diye yorumladım. Arayıp görüşmek falan istemiyorum ya JLPCB gibi web üzerinden halledilememesi can sıkıcı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|