Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDolandırıcılık had safhada
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dolandırıcılık had safhada  (Okunma Sayısı 1710 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 27, 2026, 22:28:57 ÖS »

Beyler bugün eşimin kullandığı ama benim üstüme olan telefona ekli resimde olan bir mesaj gelmiş eşimde nedir bu diye aramış, ben diğer odada oturuyordum sonra telefonu getirdi tefonda bir kadın yada "OE" nederseniz artık telefon hattı size mi ait dedi evet dedim, TC numaramdan Baba adıma kadar saydı her bilgim elinde mevcut, Bu hat kullanılarak yasa dışı işler yapılmış bir sürü yasa dışı iş saydı da saydı, dedim bu hat 20 senedir eşimde telefonu haklemişlerdir yada eşim bilmeden bir yerlere tıklamıştır dedim. 38000 TL cezanız var diyor IBAN verecekmiş parayı atacakmışız. Eşimede biraz bağırdım çağırdım ne yaptın diye sonra sigara içip sakinleşirken, eşim aldı telefonu gitti kadınla konuşmaya başladı, ben bu ana kadar telefondaki OE kadından hiç şüphelenmedim. Sonra OE demiş eşime edevletten bakabilirsiniz, eşimde diğer odadan seslendi edevlet şifresini verde şurda şurda bakılıyormuş, ben eşimin telefondan edevlete girdiğini düşünerek şifreyi seslendim, bende bu esnada Telefonumdan edevlet uygulamasından onay vermek için bekliyorum. Onay monay gelmedi. Niye onay gelmedi diye eşimin telefonuna bi bakiyim dedim, başımdan aşağı kaynar su döküldü, https://kamudavam.org/ diye bir siteye girmiş benim edevlet şifremi. Nerden buldun dedim bu adresi telefondaki OE whatsapp den atmış. Dedim bu kesin dolandırıcı kapat dedim telefonu. Hemen gittim edevlet şifremi değiştirdim.

Sonra 05433581485 02129080618 bu numaraları internette aratınca dolandıcı diye yorumlar olan bir site var, ayrıca bu https://kamudavam.org/ sitesi Edevlet sitesine benzer site yapmışlar.

Ortalık dolandırıcı kaynıyor beyler, gemileri yakmış korkusuzca cirit atıyorlar. Klon site yapıyorlar kimsenin ruhu duymuyor, Bu sitenin hostingi olan firma demiyor mu bu ne böyle edevletin kopya sitesi diye.

* Image1.jpg (22.96 KB, 320x640 - Görüntüleme: 734 kez.)

* Image2.jpg (96.07 KB, 890x886 - Görüntüleme: 722 kez.)

* Image3.jpg (110.04 KB, 702x930 - Görüntüleme: 848 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2026, 01:05:09 ÖÖ Gönderen: HkRecai » Logged
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2026, 22:47:20 ÖS »

Şu basit kuralı her daim aklınızın bir köşesinde tutun:

Hakkınızda açılmış dava veya icra takipleri mutlaka posta yoluyla, resmi ikamet adresinize imza karşılığı size tebliğ edilir. E-tebligat aboneliğiniz varsa tebligatlar e-devlet hesabınıza da yapılabilir.

Bunun dışında telefonla, SMS'le, e-posta ile tebligat yapılmaz. Sizi bu gerekçeyle arayanların 7 ceddine sövüp görüşmeyi sonlandırabilirsiniz.

UYAP vatandaş portalı'na e-devlet şifrenizle giriş yaparak, tarafı olduğunuz ceza ve hukuk davaları ile icra takibi dosyalarını görüntüleyebilir, dosyadaki evrakları inceleyebilirsiniz. Eğer hakkınızda dava açıldığı iddia ediliyorsa, UYAP üzerinden çok basit bir şekilde bunun gerçek olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2026, 22:50:14 ÖS Gönderen: Najaz » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2026, 23:04:15 ÖS »

Bu dolandırıcılık yöntemi senelerdir var, davanız var borcunuz var vs mesajlar atıp numaraya ulaşmanızı istiyorlar, sonra dolandırabildiklerini dolandıryorlar, ilk defa denk gelmiş olmanız üzücü.

Ben bu tür mesajlar veya sanki kurumsal bir numaraymış gibi görünen gelen çağrıları direkt kırmızı tuşa basıp kapatıyorum. 

Telefon aboneliği intenert aboneliği için yapanlar da çok var, yok taahhütünüz bitmiştir vs gibi aramalr direkt yüzüne kapatıyorum, sanki ben bilmiyorum taahhüt süremi paketimi falan.

freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2026, 23:11:38 ÖS »

Geçmiş olsun.

Bu durumlarda öncelikle sakin olmak lazım. Benim de başıma farklı birşey geldi. eşim alışveriş yapmış. Aynı şekilde borcunuz var. Firmanın hukuk işleri bilmem nesinden arıyorum ödemezseniz 10 katı icra ile tarafınızdan alınır diyor. Dedim ki biz böyle bir ürün almadık, siz irtibatı yanlış yapıyorsunuz. Herhalde bir yanlışınız var. Ancak üstüne bastırarak ve kullandığı ifadelerle sizleri panikletip bir sonuç almak istiyorlar. En sonunda ver kardeşim mahkemeye, yasal yolla talep et dedim. Cezamı ödeyeceğim dedim. Ancak kapattı.

Bu arada @Nazaj ın anlattığı gibi hertürlü adınıza açılan davayı e-devlet ve UYAP vatandaş portalı üzerinden görebilirsiniz. Hiç bir şeye kanmadan , karşınızdakine sakin olarak , ben gereken araştırmalarımı yaparım diyebilirsiniz. Sakin olun yeterli

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2026, 23:57:17 ÖS »

Aynı mesaj benim adıma halamın telefonuna gitmiş, dolandırıcı olduklarını tahmin etmiş ama yine de bana attı, nasıl karıştırmışlar nereden alaka kurmuşlar da halamın telefonunu benim sanmışlar bilmiyorum. Fakat memlekette hukuk adalet yok ki adamlar 1500 suç kaydıyla dolandırmaya devam ediyordur. Gerçekten bu ülkede yargı mensupları vatandaşa önünde ceket ilikletmekten, sessiz konuş demekten ve para kazanmaktan başka ne işe yarıyor?
Tengrist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2026, 00:21:25 ÖÖ »

Çok geçmiş olsun.

Bu sahte hukuk bürosu mesajları yıllardır bitirilemedi gitti. Telefon numaralarını zannımca yıllardır biriken veri sızıntılarından buluyorlar. Yukarıda belirtilmiş zaten, hiçbir şekilde telefon yoluyla alelade bir şekilde telefonla dava tebliğ edilmez. Ek olarak Avukatlar da taraflardan birisiyle SMS ile iletişime geçmez. Hukuk uyuşmazlıklarında biz bazen karşı tarafı uzlaşı ya da basit bildirim için arıyoruz. Ama böyle durumlarda da zaten taraflar olaya vakıf oluyor.

Bir de bu dolandırıcılar iyice kaliteyi düşürmüş. Uzlaştırma (ceza davalarında olur) dosyanızın son günü derlerdi şimdi arabuluculuğa dönmüşler. Arabuluculuk toplantısına katılmamanın da cezai yaptırımı yok.
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2026, 05:18:12 ÖÖ »

Hakkınızda açılmış dava veya icra takipleri mutlaka posta yoluyla, resmi ikamet adresinize imza karşılığı size tebliğ edilir. E-tebligat aboneliğiniz varsa tebligatlar e-devlet hesabınıza da yapılabilir.

maalesef artık yok öyle bir şey, tamamen keyiflerine göre takılıyorlar, ki bu postacının keyfi... eskiden evde bulamayınca post-it üzerine yapıştırıyolardı. şimdi ise evde yoksan ya da ulaşamadılarsa direkt muhtara bırakıyorlar ve belge tebliğ edilmiş sayılıyor. başıma geldi kasım ayında, oradan biliyorum

unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2026, 09:03:21 ÖÖ »

Çok geçmiş olsun @HkRecai hocam.
Çok genel bir kural belirledim, yıllardır numarasını bildiğim banka/kurum dahil arandığımda anne adı vs isteniyorsa ben şube ile irtibata geçerim vs diyorum.
Konu sadece karşı tarafın dolandırıcı olması değil, karşı taraf gerçekten banka ya da gsm operatörü vs olsa da karşımdaki insan kim? Kötü niyetli olmadığını nereden bilebiliriz? Çok ısrar edene de söylüyorum bunu aynen.

Yakın zamanda Turkcell'den aradılar internet aboneliği için, "sizin aboneliğinizin güvenliği içi..." diye ısrarla anne adı baba adı istiyorlar.
Benim internet aboneliğimi kaç para olduğunu/olacağını "yetkisiz" biri öğrenirse dolandırılacak mıyım ya da hapse mi gireceğim
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2026, 09:44:59 ÖÖ »

Benimde başıma yakın zamanda benzeri geldi. e-devlet ve dijital vergi dairesinden kontrollerimi yaptım. Sorun çıkmayınca muhasebecimi aradım.

Tabligatı mutlaka yazılı yapmaları lazım dedi. Bende üstelemedim.

Ama bir kere başıma tebligat gelmeden haciz işlemi gelmişti. Oda benden kaynaklı değil. Kapattığım firma bir önceki firmam kapanmamış görünüyormuş 10 yıllık bağkur cezası çıkmıştı. Hiç tebligat gelmeden aracıma haciz gelecekti.

Tesadüf bir işim oldu devlet dairesinde o zaman söylemişlerdi. Neyse bir telefon verdiler aradım hata olmuş düzelttik dediler. O kadar Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2026, 10:32:16 ÖÖ »

maalesef artık yok öyle bir şey, tamamen keyiflerine göre takılıyorlar, ki bu postacının keyfi... eskiden evde bulamayınca post-it üzerine yapıştırıyolardı. şimdi ise evde yoksan ya da ulaşamadılarsa direkt muhtara bırakıyorlar ve belge tebliğ edilmiş sayılıyor. başıma geldi kasım ayında, oradan biliyorum

Muhtarlar da ilietişime geçmiyor. Belgeyi bir süre bekletip imha ediyorlar.
Mahkeme eski adresinize de gönderebiliyor tebligatı, bu durumda eski adresinize bağlı muhtarlığa bırakılıyor.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2026, 14:11:49 ÖS »

Muhtarlar da ilietişime geçmiyor. Belgeyi bir süre bekletip imha ediyorlar.
Mahkeme eski adresinize de gönderebiliyor tebligatı, bu durumda eski adresinize bağlı muhtarlığa bırakılıyor.

Evet maalesef bazı muhtarlar kendilerine bırakılan tebligatlar için bildirimde bulunmuyor; keza böyle bir yasal yükümlülükleri yok.

Burada iş biraz karşılıklı ilişkiye bakıyor. Mahalle muhtarınızla tanışıp biraz muhabbet kurmanız, telefon numaranızı bırakmanız, bu tür tebligat işlerinde adamın-kadının aklına gelmenizi sağlayacaktır. Ben şahsen her seçimden sonra tebrik etme bahanesiyle muhtara uğrarım; yeni biri seçilmişse kendimi tanıtırım, üstüne bir de selfie çekerim Kahkaha

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2026, 18:05:09 ÖS »

Geçen hafta bir numara beni aradı. bir bayan kibar konuşma tarzıyla efendim işte siz g**r**n*t**i bankasında sağlık poliçeniz var. şu kadar para alacağıznı var. alacağım varsa gönder dedim. kadın diyorki sizi daha önce işbankası sonu 55 biten hesap nuamrasına transfer yapmışsınız. sizin g**r**n*t**i hesaba yapamayacağız ama başka hesaba yapacağız diyor. vaybe g**r**n*t**i bankası hesabıma g**r**n*t**i bankası poliçe servisi iade yapamıyormuş iş bankası hesabına yapıyormuş bana iş bankası hesap numarası  söylüyor. ama  hesap numarası bana ait değil.  tabi biliyorum gönder hemen parayı diyorum. yok siz kimlik bilglerini verin diyor. sende bana  bir kere verir misin dedim ?  anlamadım dedi. gel buraya sana anlatayım dedim. telefonu kapattı.neyse aradığı numarayı arıyorum g**r**n*t**i  bildiğin banka servis hizmetlerin telefonu çalışıyor. kimse açmıyor.

Hemen g*r*n*t*i bankası müşteri hizmetlerini arayıp. bankaya şüpeli numarayı bildiridim.

Ertesi gün yine aynı numara aradı.Bu sefer çıkan bir erkek. tabiii ya ,siz durmadan beni arıyorusunuz. sizi bankaya numarınız bildirdim. diyince yüzme telefonu kapattı.

Hk recai hoca doğru söylüyor. bu ülkede  sanki birileri piyasaya bu dolandırıcıları salmış organşize bir ekip var.  kimlik bilgileri , banka bilgleri diğer tüm bilgleri ele geçirmişler. özelikle bankalarda bunları casusu var. yoksa benim numarayı bulacak , benim bankadaki kredi geçmişimi bilecek. nerden buldu ? sokakda değil herhalde.

Arkadaşlar , herkes çok dikkatli olsun.

Hkrecai hoca geçmiş olsun tekrar.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2026, 22:37:35 ÖS »

Bu tür numaralar aradığında benim android telefonda "Dolandırıcı arıyor" diye ikaz çıkıyor.

Benim asıl şikayetim; güvendiğiniz telefon operatörünüz bir anda sizi magazin paketi, spor paketi, ekonomi paketi üyesi yapıveriyor, ve hiç kullanmadığınız paketlerden aylık abonelik ücreti kesmeye başlıyor, durumun bazen çok geç farkına varıyorsunuz. Veya yıllardır çalıştığınız bankanız, "ek hesap" adı altında, siz istemeden size kredi kullandırıyor ve faiz talep edebiliyor. hesap hareketlerini incelemezseniz farkına varmıyorsunuz.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2026, 06:14:56 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2026, 12:03:55 ÖS »

MErhaba

https://kamudavam.org/  hala duruyor, rasgele bir tckn ve şifre girdim kabul etti. Şikayet edip kapattırmak lazım.

Googleden sahte web sitesi olarak şikayet edebilirsiniz.

https://search.google.com/search-console/report-spam?hl=tr
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2026, 12:14:03 ÖS Gönderen: integer » Logged
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2026, 14:35:40 ÖS »

Biraz önce kontrol ettim. Site devre dışı.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: