Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetESR tester tavsiyeleriniz. (yurtiçinde satın alınabilecek)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ESR tester tavsiyeleriniz. (yurtiçinde satın alınabilecek)  (Okunma Sayısı 207 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 07, 2026, 20:44:35 ÖS »

Anakart, güç kaynağı, monitör, TV kartı vs. üzerindeki kondansatörleri "sökmeden, devre üzerinde" doğru şekilde ölçebilecek ESR tester arıyorum.

Mâlumunuz yurtdışı alışverişi yasak. Biraz nette arama yaptım ama tam olarak ne arayacağımı da bilmiyorum.

Özetle yurtiçi bir çözüm arıyorum.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2026, 22:31:30 ÖS »

Kondansatörü devreden sökmeden, en azından bir bacağını sökmeden, sağlıklı bir şekilde test edilebileceğini sanmıyorum.

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2026, 00:22:17 ÖÖ »

Kondansatörü devreden sökmeden, en azından bir bacağını sökmeden, sağlıklı bir şekilde test edilebileceğini sanmıyorum.
Doğrudur, cihaz olarak da ucuz yollu LCR-T4 veya UNIT UT601 iş görür. Daha pahalı ve gelişkin modeller maalesef hem memlekette yok, olanlar da ateş pahası. Her ne kadar amatör işi de olsa LCR-T4 beklentimi karşılayan bir cihazdı, bir gün 50v civarı şarj edilmiş cap test ederken dikkat etmeyip öldürdüm.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2026, 17:12:09 ÖS »

Konu hakkında bilgim yok, ama bu konuda bolca youtube videosu var. Gayet de güzel test ediyorlar. Hem zamandan, hem paradan tasarruf.

https://www.youtube.com/watch?v=UhqrF8Rhd-g&t=215s

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: