Belki hala milyonlarca kullanıcısı olabilir ama kendi kendime diyorum ki facebook mu kaldı ya, bir dönem MSN'in aktif olduğu instagram'ın daha yeni kurulduğu zamanlar facebook çok eğlenceliydi, forumlarda veya chat programlarında önce MSN adresi alınır sonra da facebook adresi istenirdi
O dönem facebook da porfilin hemen altında mini uygulamalar bulunurdu, çete savaşları, farmville, okey vs gibi uygulamalar epey zevkli oluyordu, ne zaman ki akıllı telefonlar çıktı MSN kapandı, whatsapp geldi instagram gelişti o zaman facebook benim için bitti, şimdi o kadar gıcık ve kötü geliyor ki bazen 6 ayda bir bazen 1 ayda bir bazen yılda bir aklıma geliyor giriyorum, o da aklıma bir şey gelmişse.
Aslında tüm büyüyü bozan şey şu ''takip'' kısmı oldu, eskiden facebook, MSN, ICO vs gibi uygulamalarda birine ekleme isteği ya da arkadaşlık isteği yolladığında ve onu kabul ettiğinde artık her iki tarafta birbirinden haberdar oluyor etkileşimlerini görüyordu, ne zaman ki bu ''takip et'' olayı çıktı facebook dan instagram dan soğudum, gıcık oldum, niye ben takip ediyorum ya, ben takip ediyorsam sende edeceksin, senin ne farkın var, bu takip kısmı sanki bir eşitsizliğe yol açtı, egoları tavan yaptı, siz takip edin ben etmeyim oldu sen paşasın sen ünlüsün sen özelsin, kısaca sen benim peşimden koş, sen beni izle, her anımıdan haberdar ol, bir de böyle 1k 10k 100k takipçi kasarlar ama kendisi 50 kişiyi ancak takip eder, ben bu sisteme karşıyım, ya arkadaşın olurum ya da olmam, takip et bu nedir ya.

Ayrıca bu durumun getirdiği olumsuz şeylerde sırf takipçi kasmak için açılan bot hesaplar, reklam amaçlı, sponsor amaçlı açılan hesaplar oldu, madem böyle bir takip sistemi getirektiniz bunu sadece tanınmış kişilere ünlülere falan getirseydiniz.
cgtr forumunda hep aktifim çünkü ilgimi çeken bir forum olduğu için, eskiden beri forumları çok sevmişimdir ama sevdiğim forumların hepsi maalesef tek tek kapandı kapanmayanlar da aktifliğini yitirdi.