Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet"Glocalzone" uygulamasıyla yurtdışı sitelerden alışveriş imkanı.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "Glocalzone" uygulamasıyla yurtdışı sitelerden alışveriş imkanı.  (Okunma Sayısı 451 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 06, 2026, 11:43:24 ÖÖ »

Merhaba,
Biliyorsunuz son gümrük düzenlemesiyle yurtdışındaki sitelerden ürün satınalmak ve getirtmek imkansız hale getirildi.Bir sürü masraf çıkarılıyor falan,bilindik hikaye uzatmayayım.

Girişimci birileri bu soruna çözüm için Glocalzone isimli bir mobil uygulama çıkartmışlar.

Olay şu:yurt dışından ürün getirtmek isteyenler ile yurt dışına seyahat edip bu siparişleri taşıyarak gelir elde etmek isteyenleri buluşturan bir platform kurmuşlar. Uygulama taraflar arasında güvenli eşleşme ve ödeme altyapısı sunuyor.

Uygulamanın arayüzü Alıcı ve Gezgin olmak üzere ikiye ayrılıyor.Alıcı yani biz uygulama içinden almak istediğimiz ürünün sayfa linkini paylaşıyoruz .Sistem bizi uygun gezginle(ürünü getirecek kişi) eşleştiriyor.Gezgin bize getirme ücreti teklifinde bulunuyor.Teklifi kabul edip ödeme yaptığınızda ürün bedeli ve getirme ücreti Glocalzone havuzunda bekliyor.Ürün size ulaşıp kontrol ettikten sonra onay veriyorsunuz.Para siz onay verene kadar havuzda tutuluyor.Bu arada illa elden teslimat değil gezginden kargolama yoluylada ürününüzü alabiliyorsunuz.

Henüz ürün satınalma imkanım olmadı ama uygulamayı yükleyip inceledim.Ebay,aliexpress gibi yerlerden alışveriş yapma imkanı sağlıyor.Normalde ülkeye asla kargoyla getirtemeyeceğimiz pahalı ürünleri getirtmek mümkün çünkü gezginin bavulunda geliyor.Bir nevi dijital bavul ticareti uygulaması olmuş🤣🤣🤣

Sitede deneyen oldumu merak ettim.Şu ara sabit bir yede durmadığımdan yaz sonu yaşadığım şehre döndüğümde ucuz fiyatlı bir ürünle test etmeyi planlıyorum.

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2026, 12:52:06 ÖS »

Firmanın merkezi Estonya imiş. Ben şahsen güvenip de kart bilgilerimi falan paylaşmam bunlarla. Sorun yaşadığınızda yerelde bir muhattabınız da yok.

Glocalzone OÜ

Veskiposti 2, 10138, Tallinn, Estonia
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2026, 14:54:02 ÖS »

Tamir amaçlı gereken ve Türkiye'de muadili bunmayan 2-3$'lık parçalar için riske girilebilir bence.Direk kredi kartı vermek yerine iyzico yada jüzdan gibi bir uygulamadan tek kullanımlık sanal kredi kartı oluşturup ödeme yapılabilir.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2026, 19:08:37 ÖS »

Tamir amaçlı gereken ve Türkiye'de muadili bunmayan 2-3$'lık parçalar için riske girilebilir bence.Direk kredi kartı vermek yerine iyzico yada jüzdan gibi bir uygulamadan tek kullanımlık sanal kredi kartı oluşturup ödeme yapılabilir.

Dostum kimse senin 3 dolarlık ürününle uğraşmaz.

Düşün amerikada gezgin adam buraya gelecek.

Sisteme giriyor ve iphone 17 istemiş birisi. alırsa (atıyorum) 500usd üzerinden bir yüzde kazanacak.

Bir de senin 3 dolarlık devre var. 0.05 sent kazanacak.

Kimse uğraşmaz açık konuşayım.

ayrıca şikayetvar sitesi buranın şikayetleriyle dolu oraya da bir göz atmanı isterim.

son olarak bu sistemde sen bir şey almıyorsun. Oradaki kişi gidip alıyor dükkandan. yani aliexpress vs de olmaz.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2026, 20:08:09 ÖS »

O zaman hiçbir anlamı yok bu sistemin.
Umutlar başka bahara kaldı diyelim.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2026, 20:09:19 ÖS »

O zaman hiçbir anlamı yok bu sistemin.
Umutlar başka bahara kaldı diyelim.

bizzat denemedim ama dediğim gibi sen bir talep açıyorsun. oradaki adamlar sistemden görüyor. Adam için önemli olan meblağ ve bavulda kaplayacağı yer.

cep telefonu dururken başka bişi getireceklerini sanmam.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2026, 21:32:55 ÖS »

Bunun yerine herkes bol bol cimere yazsa belki bir şeyler değiştirebiliriz, düştüğümüz duruma bak üç beş dolarlık bir parçayı temin etmek bile imkansız oldu, bazı şeyler ülkemizde yok bulunmuyor işte ne olurdu 30 euro sınırı devam etseydi.

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2026, 22:38:24 ÖS »

Ben cimerede,siyasi partilerede sonuç alamayacağımı bile bile yazdım.En azından hiçbirşey yapmamaktan iyidir.Pek çok kişi biliyorum "kim uğraşacak şimdi yazı yazmakla" diyen.İtiraz sayısı fazla olsaydı farkındalık yaratılabilirdi ama olmadı.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: