Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga 1200 PCMCIA'dan CF ile boot
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 PCMCIA'dan CF ile boot  (Okunma Sayısı 11810 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 24, 2008, 18:54:59 ÖS »

Uzun lafin kisasi, bu adresteki cihaz, 1200'e takilir mi ?

http://www.memorysuppliers.com/comad.html

Olursa, FFS ile formatlanir mi? O da olursa, bundan boot edilir mi? CF-IDE adaptorunden daha mi yavas olur? Bilen veya tahmini olan var mi arkadaslar? Birkac yerde bunlarin illa Fat95 formatlanmasi gerektigini okudum? Harddiskte boyle birsey yok mesela, istedigin hdd'yi Amiga FFS formatliyor da CF'yi neden formatlayamiyor!?
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2008, 19:09:43 ÖS Gönderen: memrah » Logged
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2008, 19:14:59 ÖS »

Ben kullanıyorum memnunum.Yurtdışından almana gerek yok burdada var.aminettende fat95 file systemi yükle amigaya, takar takmaz floppy takılmış gibi çıkıyo workbench üstüne, bildiğin 2.5 hdd hızında idare eder yani hızı.son olarakda ,boot edemen ne yazıkki pcmcia dan...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2008, 19:17:56 ÖS »

Peki IDE-CF adaptoru ile IDE'den baglaninca boot ediliyor degil mi? O zaman demek ki FFS format atilabiliyor CF kartlara? Yaniliyormuyum?

Bu arada alacagimdan degil, meraktan, ogrenmek icin soruyorum. A1200'uma bunu almak soyle dursun, bana tertemiz, kutulu bir Sinclair 128+ getirene tum A1200 ve yan donanimlarimi (turbo, RAM, sound sampler, MIDI, modem, HDD, vs vs vs vs) verecegim zaten
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2008, 19:19:59 ÖS Gönderen: memrah » Logged
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2008, 19:37:29 ÖS »

evet boot ediyo harddisk(gibi) davranıyo, ama tam uyumlu diil, peşine takılan cihazlarda uyumsuzluk çıkarıyo bu yüzden...

128 den kastın bu mu ?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Spectrum_128-2.png/800px-Spectrum_128-2.png

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2008, 19:44:08 ÖS »

128+ 'den kastim o degil, bu :

http://hudy.msblog.cz/images/zx-spectrum128k-velky.jpg

128 +2 rahatca bulunuyor Turkiyede, de kutulu, temiz 128+ bulamadim gitti. Sanirim hic yok temizi. Hasat, hurda durumda bir tane gordum, almak icimden gelmedi. Eksik tusu bile vardi! Su anda ebay.co.uk'da bir adet buldum, ona bid verdim ama posta masrafi cok olacak o yuzden bid'i dusuk tuttum, kazanmam pek mumkun olacak gibi gozukmuyor.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2008, 19:49:03 ÖS Gönderen: memrah » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2008, 22:48:03 ÖS »

pcmcia porttan boot edilmiyo diye biliyorum ama yamuluyorda olabilirim. fat95 pc ile amiga arasinda veri alisverisi yapmak icin. normal windows'da fat format atiyorsun, amiga'ya fat95 yukluyorsun ve veri alisverisi icin rahat rahat kullaniyorsun. bu sekilde boot etmesi mumkun degil tabi, belki o yuzden oyle hatirliyorumdur. FFS formatlarsan belki boot eder. O zamanda pc'ye takinca anca winuae altinda gorebilirsin heralde.

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2008, 00:48:51 ÖÖ »

memrah, IDE-CF adaptoru ile IDE'den baglaninca boot ediliyor doğru.FFS formatta atabilirsin, bu da doğru.Yalnız Amiga 1200 'e takacağın Cf 'kartı hdd olarak kullanmak istersen Cd rom bağlayamassın.Sorun çıkartır.Hele hele PC-Amiga arası dosya transferi imkansız hale gelir.Yanlış hatırlamıyorsam Def Leppard arkadaşımla 4-5 adet çevirici kullanarak zor bela başarabilmiştik bu durumu.Onda da her taraf kablo ve güç beslemeleri ile dolmuştu Yani CF kartı harddisk olarak gören Amiga ve Cd rom olayı birlikte olmuyor.Bu konuda benimle aksi yönde iddalaşan büyük üstad tabu'nunda sonunda yaşayarak gerçeği görmüş

CF kart'la birlikte 2,5" lik hdd bağlarsan sorun yaşama olasılığın çok çok daha az.Yani Harddisk olarak 2,5" lik standart laptop hdd'si ve dosya transferi için CF kart.Hele de Coze'nin dediği gibi FaT95 kurarsan sanıyorum sorunsuz kullanırsın.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2008, 01:22:29 ÖÖ »

Hmmm. Peki o zaman anlasilan PCMCIA-CF sorunlu ve IDE-CF gibi FFS format filan imkani yok. Ama CD veya DVD okuyucusuz da olmaz bu devirde. Soyle nasil olur? CF-IDE ile CF kart, HDD yerine.. CD-ROM'da PCMCIA'dan baglansa?

Sunun gibi birsey ornegin:

http://www.psism.com/dvr245p.htm

« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2008, 01:25:01 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2008, 01:25:35 ÖÖ »

Hmmm. Peki o zaman anlasilan PCMCIA-CF sorunlu ve IDE-CF gibi FFS format filan imkani yok. Ama CD veya DVD okuyucusuz da olmaz bu devirde. Soyle nasil olur? CF-IDE ile CF kart, HDD yerine.. CD-ROM'da PCMCIA'dan baglansa?

Yanlış anladın sanırım dostum. PCMCIA - CF sorunsuz. Sorunlu olan CF-IDE ile birlikte Cd rom bağlamak. Ayrıca CF-IDE 'ye de FFS formatta atabiliyorsun.

Senin önerini ne yalan söyleyeyim hiç denemedim.Yani PCMCIA Cd rom ve Cf-IDE hdd.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2008, 01:27:21 ÖÖ »

PCMCIA-CF sorunlu dememin sebebi, Boot edilmiyor dedi ya arkadaslar ustte, o yuzden. Bi de driver gerektiriyormus. Halbuki IDE-CF driver gerektirmiyor ve boot edebiliyor. Eh madem CD ile beraber uyumsuzluk oluyor onu da CD'yi PCMCIA'dan baglayarak cozebiliriz belki diye dusunmustum...

http://www.psism.com/dvr245p.htm

Simdi aklima geldi acaba PCMCIA CD surucusu de driver mi gerektirecek yoksa direkt ROM'dan taninacak mi?

« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2008, 01:29:33 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2008, 01:30:22 ÖÖ »

Dediğim gibi denemedim ama bu yöntem bir sorun çıkarmaz sanıyorum.Yalnız bu seferde CF kartın internal bir harddisk olacak.Yani sök çıkar işlemi için ya Amiga 1200 kasasında ona uygun slot yapacaksın ya da sökmeden laptop harddiski gibi kullanacaksın.Tek avantajı sessiz çalışması olacak, Cf kartın bir pratikliği kalmayacak.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 25, 2008, 07:22:32 ÖÖ »

Simdi aklima geldi acaba PCMCIA CD surucusu de driver mi gerektirecek yoksa direkt ROM'dan taninacak mi?

PCMCIA cd surucu driver gerektirir. Her pcmcia cd surucuyu kullanamazsin. Archos, Squirrel gibi firmalarin yaptigi pcmcia cd suruculerini kullanabilirsin.

Alıntı
Using the latest 32bit Cardbus technology, double the performance of the 16bit PCMCIA's

amiga pcmcia portu 16 bit pc card teknolojisini destekler. 32 bit (cardbus) hic bir kart kullanamazsin.

Retro Hincal Uluc
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: