Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dungeons&Dragons (D&D)  (Okunma Sayısı 10197 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 19, 2008, 15:21:17 ÖS »

Arkadaşlar C64 için Dungeons and Dragons: Pool of Radiance adlı bir oyun var. Nette bir bilgi buldum fakat ben oyunun kendisine ulaşmaya çalışıyorum. Yardımı dokunan olursa sevinirim. Ayrıca D&D elektronik ortamda nasıl bir serüven geçirmiş, kronolojik olarak açıklayıcı bir sayfa buldum. Konuya ilgisi olanlar için çok hoş.
http://dvice.com/archives/2008/03/10_great_forays.php
D&D ve FRP ile ilgili görüşlerimizi paylaşalım (elektronik ya da masaüstü).

* dnd-pools-of-radiance.jpg (41.39 KB, 300x240 - Görüntüleme: 1465 kez.)
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 15:27:11 ÖS Gönderen: kuzgun » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2008, 15:45:08 ÖS »

Pool of Radiance, D&D Forgotten Realms serisinin ilk oyunudur. Non-lineer yapisiyla oyuncuya ozgurluk saglayan, bilgisayar frp tarihinde devrim yaratmis oyunlardan biridir. Daha sonra Curse of the Azure Bonds, Secret of the Silver Blades, ve Pools of Darkness şeklinde devam oyunlarıda çıktı, ama bunlar aynı non-lineer yapıyı devam ettirmediler. Serinin son oyunu pools of darkness hariç (ki serinin en güzel oyunudur bence).

Bunların dışında Dragonlance serisi ve Frontier serisi var. Hepsine SSI Gold Box oyunları deniyor (Altın sim renginde kutuları varmış hepsinin). Forgotten serisini zamanında Curse'den başlayıp pools of darkness'ın ortalarına kadar gelmiştim. Zamanında 64'ler ve Amiga Dünyası bunların Journal'larını yayınlamıştı, onları takip ederek. Hatta pools of darkness karakterlerim hala save disklerim arasında bir yerlerde durur. Bir oyunu bitirdiğinizde karakterlerinizi serinin diğer oyununa geçirebildiğinizden oyunlar arasında bir devamlılıkta oluşuyor. Zamanı ve ilgisi olanlara tavsiye ederim.

Bu arada eklemeden edemiyeceğim bunların hepsi orjinal kutulu olarak var elimde çocukluk hayali naapalım.

Retro Hincal Uluc
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2008, 16:06:45 ÖS »

@coze
İnan anlattıklarını su gibi içtim desem yalan olmaz. Bahsettiğin oyunların hepsi C64için ise harika ama Amiga için olmasını tercih ederim doğrusu. D&D setlerinden ben de en çok Forgotten Realms  ve Dark Sun ile Karameikos'u (Mystara Seti) çok severim. Dragonlance pek sevmem,Frontier ise bilmiyorum. Eimde Yalnızca PC için Baldurs Gate seti ve Ice Wind Dale 1-2, Demon Stone var. İnan Eski oyunları çok merak ediyorum. Ayrıca koleksiyonun da harika. Eğer sence mümkünse, başlangıç olarak bana pool of radiance oyununu ne şekilde temin edebilirsin?
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 16:28:05 ÖS Gönderen: kuzgun » Logged
ruzgar
Üye
**

Crusaders

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2008, 16:14:49 ÖS »

Bende bu tip oyunların bir fanı olarak bu serinin bütün oyunlarını oynamıştım.O zamanlar internet bugünkü gibi olmadığından sağdan soldan journal entry'lerini arardım.Ve bu oyunların konularının çok büyük bir çoğunluğunun mevcut FRP kitaplarından oluşturulduklarını duymuştum. Ayrıca PC'de bu oyunların bir haylice geliştirilmişleri olan fakat oyun mantığının aynı şekilde işlediği might&magic V'den başlayıp IX'a kadar giden bir oyun var, tabiiki diablo ve baldur's gate'i de atlamak olmaz.
Fakat ben hala amiga'daki pool's of Radiance'dan aldığım oyun zevki ve  bu serinin savaş ekranları favorimdir.

Benimde hala sakladığım kyrnn alemine ait kitaplardan çıkan haritalarım durur.
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2008, 16:26:59 ÖS »

Netten bulunabilecek pek çok bilgi var ben de wizards'ın sitesinden pdf olarak pek çok senaryo indirip masa üstü FRP için kullanıyorum. Öte yandan karakter kağıtları harita vs de mevcut. Fakat ski D&D ve FRP oyunların a500 ve c64 versiyonları daha çok ilgimi çekiyor. Özellikle de coze'deki Pool of Radiance
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2008, 16:29:36 ÖS »

kuzgun, toseclerde tüm oyunlar mevcut (amiga için) biraz arama yaparsan bulabilirsin. manual'larıda replacement docs'da bulabilirsin.

benim elimde hem amiga hem commodore 64 tüm setler olması lazım ama bir iki eksiğim olabilir. bir ara bakmam lazım ...
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 16:42:29 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2008, 20:18:32 ÖS »

coze bahsettiğin gold box oyunların listesini buldum. Liste bayağı kabarık. Bunların tümü elinde var mı?
The Pool of Radiance Forgotten Realms series (developed internally at SSI):
Pool of Radiance (1988)
Curse of the Azure Bonds (1989)
Secret of the Silver Blades (1990)
Pools of Darkness (1991)
Forgotten Realms Unlimited Adventures (1993)
The Savage Frontier Forgotten Realms series (developed by Stormfront Studios):
Gateway to the Savage Frontier (1991)
Treasures of the Savage Frontier (1992)
Neverwinter Nights, the first graphical MMORPG, for AOL (1991)
The Dragonlance series (developed internally at SSI):
Champions of Krynn (1990)
Death Knights of Krynn (1991)
The Dark Queen of Krynn (1992)
The Buck Rogers series:
Countdown to Doomsday (1990)
Matrix Cubed (1992)
Additionally, Spelljammer: Pirates of Realmspace (1992) used the Gold Box combat engine.
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2008, 22:44:39 ÖS »

Ben yine de DarkSun ve DarkSun II'den öte oyun tanımam.
Oyunun ilk encounter'ından son encounter'ına kadar "hah şimdi zıçtık" havasını yaşatan, insanı gerim gerim geren, başka bir rpg daha yoktur zannedersem.
Yazıkki sadece PC için çıktı.
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2008, 22:48:22 ÖS Gönderen: Diabolic_Wizard » Logged

"The user is an important input hardware of a computer system"
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2008, 23:07:41 ÖS »

Forgotten Realms Unlimited Adventures (1993)
bu ilginç birşey. SSI'ın oyunları yapmakta kullandığı engine bu. Bu elimde yok.

Neverwinter Nights, yok

Matrix Cubed (1992), bildiğim kadarıyla amiga versiyonu hiç bir zaman yayınlanmadı. (PC versiyonları almıyorum genelde, ama Matrix Cubed'u alabilirim belki ilerde (kafiye oldu))

Spelljammer: Pirates of Realmspace (1992), çok ilgimi çekmediği için almadım.

diğerleri hepsi var.

Retro Hincal Uluc
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2008, 21:47:12 ÖS »

Diabolic_Wizard, Ben Dark Sun'ı masaüstü FRP oynadım çok zor ve zevklidir, hatta ilk FRP deneyimi yaşadığım oyundur. Ayrıca bulabildiğim kadarıyla Dark Sun için 3 eski oyun yapıldı.
-Dark Sun: Shattered Lands (1993)DOS - Strategic Simulations, Inc.
-Dark Sun: Wake of the Ravager (1994)DOS - Strategic Simulations, Inc. and Mindscape
-Dark Sun Online: Crimson Sands (1996) WINDOWS95- MMORPG developed.
Bunları hiç görmedim, açıkçası DOS ortamında çalışanları merak ediyorum. Açıkçası paylaşım ortamı olursa sevinirim arkadaşlar.
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 22, 2008, 22:59:08 ÖS »

Hepsini oynadım, mmorpg olanı boşver kötü. Wake of The Savager ise bug'lı. Bir yerden sonra devam etmiyor oyun.
Shattered Lands güzeldir ama, masaüstü havası da verir.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: