Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Amiga
Amiga Yazılım
Amithlon hakkında herşey!
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
...
31
Aşağı git
Gönderen
Konu: Amithlon hakkında herşey! (Okunma Sayısı 323496 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gokhan Ozkan
Deneyimli
Ynt: Amithlon hakkında herşey!
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 08, 2008, 14:51:44 ÖS »
Çok güzel bir çalışma olmuş dostum.
Emeğine sağlık olsun
darkcpc
Üye
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 08, 2008, 16:39:20 ÖS »
arkadaşlar mazur görün bir şeyi merak ettim listedeki chipsetler p3 lerde bulunuyor çoğu. Peki A1200 + PPC veya Turbo sistem toplamaya gerek varmıdır ? Sonuçta maksat OS 3.9 u native OS olarak kullanma ihtiyacı değilmi ? bu mantıkla MAC in kurtuluşu intel CPU lara geçmekse Amiga nın kurtuluşuda bu veya benzeri bir mantıkla intel CPU nun üstünde çalışan %100 klasik amiga uyumlu bir sistem kurmakla mümkün olmazmı. Desteklenmesi gereken böyle bir sistem değilmi ? Eminim türkiyedende bir destek gelse ne olacak bu Amiganın haline kesin bir çözüm değil mi? merak ettiklerim bunlar Amiga'ya yıllarını vermiş arkadaşlar bir iki yorum yaparsada sevinirim açıkcası.
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 08, 2008, 16:47:58 ÖS »
Dökümanım ADP'ye dahil edildi. Dosyaya ulaşmak isteyenler, aşağıdaki link'den ulaşabilirler.
http://www.commodore.gen.tr/adp/amithlon_dokuman_v1.pdf
Teşekkür ederim...
Şimdiki hedefim Amithlon kernelinin - çipset emülasyonunu da kapsayacak - yeni bir versiyonunu hazırlamak. Bunun yapılabilir olduğunu düşünüyorum, çünkü WinUAE ve AKP(Amithlon Kernel Projesi) açık kaynak kodlu projeler. İlgili kaynak kodları tecrübeli bir programcı tarafından birbirine geçiştirilebilir. Eğer bunu başarabilirsek x86 bilgisayarımız tam anlamıyla bir Klasik Amiga olur ve bu Amiga'nın kurtuluşu olur mu?
Bence bize Jay Miner'ın bıraktığı mirası sürdümek bağlamında olur. AmigaOS bir daha unutulmayacak şekilde yeniden gündeme gelir.
Bu bağlamda bir sonraki hedefimiz ise son nesil işlemci ve çipset mimarileriyle çalışacak Amithlon kernel sürümleri türetmek. Bunun da gerekli donanım ve maddi imkanlar sağlandığında tecrübeli bir coder için çok büyük bir mesele olmadığını düşünüyorum.
Yani yeni nesil donanımlar üzerinde Amiga OS'in kurtarılması için iki basamak uzaktayız.
Benim yorumum bu.
Alper
darkcpc
Üye
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 08, 2008, 18:34:34 ÖS »
hmmm bir şeyi unutmuşum sanırsam OS 3.9 açık kaynak kod değil eğer ciddi manada OS 3.9 da açık kaynak olsaydı naçizane programlama bilgimi verip birşeyler geliştirebilirdim. Fakat kim statik bir OS için program geliştirmek istesinki sadece Utilitylerle bu iş nereye kadar gider bilmiyorum fakat yinede güzel bir haber açıkcası.
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 09, 2008, 00:47:48 ÖÖ »
OS 3.9'un statik olduğu konusunda sana pek katılmıyorum.
OS 3.9 bir işletim sistemi tasarımı için "Olması Gereken"dir. Ben böyle düşünüyorum. Şuna dayanarak :
Windows XP/Vista vs... : Tam kapalı kod, verimli ancak bu verimlilik kullandıkça azalıyor, stabil değil, program kodlamak zor, geriye uyumsuz. Hız kazanmak için derlenmiş binary'lerin üzerine kurulmuş bir sistem, ancak programlama çok başarısız, benzer işleri yapan binlerce girift hale gelmiş dosya. Ne harddiski, ne CPU'yu, ne Ram'i verimli kullanamayan bir işletim sistemi.
Linux : Tam açık kaynak kod, stabilite yüksek, ancak donanım verimliliği düşük, geriye uyumluluk yetersiz. Program yazmak kolay, ama yazdığınız programın hızlı çalışmasını beklemek boş bir hayal.
Amiga OS : Yarı açık kaynak kod. Evet, Amiga OS'de bütün işlerin hangi kodlarla yürüdüğünü belki bilmiyoruz ancak en azından hangi dosyanın tam olarak ne yaptığını biliyoruz. Donanıma monolitik kernelle ulaşıyoruz fakat nasıl ulaşacağımızı modifiye edebileceğimiz kickstart dosyasıyla biz seçiyoruz. Herşey kullanıcının lehine. Dosyaların derlenmiş binary'ler olması belki OS'i yarı kapalı hale getirmiş, fakat bu verimlilik olarak bize geri dönmüş. Benzer işleri yapmak için yeni programlar yazmak yerine, library dosyaları oluşturulmuş. Hız kazanmak için onlar da derlenmiş.
Geriye uyumluluk yüksek, stabilite çok yüksek, donanım verimliliği çok yüksek, program yazmak kolay yani "AmigaOS"
Resmi Amiga üreticileri ile hiç bir ticari bağı olmayan, dünya çapında binlerce programcının yazdığı, sayısız kütüphane dosyası sayesinde açılıyo bugünkü Amiga programlarımız. Bir Windows ya da MacOS kadar kapalı kod olmadığını düşünüyorum.
Alper
darkcpc
Üye
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 09, 2008, 03:29:01 ÖÖ »
Dostum o zaman şöyle diyeyim böyle bir işlerim sistemi Open Source olsaydı inana daha fazla yandaş çekerdi. Sadece Amigayı yıllar önce kullanmış veya tanışmış insanlar değil Amiganın ne demek olduğunu bile bilmeyen insanlar belki bu sistemi kullanabilirdi. Ne olursa olsun ben çok memnunum hatta CD yi çektim. Yakında bilgisayarımada kurmayı düşünüyorum. Kesinlikle olumsuz yaklaşmıyor ve emeklerin için teşekkür ediyorum.
haydar_abi
Uzman
İlla ki Amiga
«
Yanıtla #21 :
Ağustos 10, 2008, 00:02:49 ÖÖ »
Amithlon aslında PIII dönemine ve AthlonXP dönemine hitap eder. Çünkü çıktığı tarihlerde bunlar vardı. bir grubun kerneli geliştirmesiyle daha fazla çipst kullanılır oldu.
The Amithlon Kernel Project
6th September 2006
Work on kernel 3.10 is finally done and it is available from the downloads section, along with a new pack of linux-side drivers (0.90). Highlights of this new release are:
* Support for more GeForce FX models (ie, 5700, 5100, etc)
* Support for GeForce PCX PCI-Express cards.
* General bugfixes to the GeForce and Radeon drivers.
* SATA support (yay!) for VIA 8237 and NVidia NForce 3/4 chipsets.
* Gigabit ethernet via the VIA 6120 & 6122 Velocity chips.
* Ethernet driver for NForce 3/4 chipsets.
* Support for more AC97 audio codecs.
kaynak e download için :
http://www.garycvl.f2s.com/amithlon.html
Amiga fanatiği....
Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
cemx
Üye
«
Yanıtla #22 :
Ağustos 10, 2008, 02:42:59 ÖÖ »
Eline koluna bileğine yüreğine sağlık Alper kardeşimiz.. Çok güzel bir çalışma olmuş.. Helal olsun..
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #23 :
Ağustos 10, 2008, 17:18:30 ÖS »
Haydar abi mesajın için teşekkür ederim. Yazdığım dökümanda verdiğin bilgiler bulunuyor.
Şu anda, ayrıca yeni birşey indirilmesine gerek yok. Herşey olabilecek en güncel haliyle ilgili link'teki cd imajında ve rar arşivlerinde.
Güzel mesajlarınız için teşekkür ederim. Ancak dökümanda da belirttiğim gibi, lütfen Amithlon'u denedikten ve çalıştırdıktan sonra, sahip olduğunuz donanım listesini
amithlondestek@gmail.com
'a gönderin.
Böylece çalıştığı donanımların ayrıntılı bir listesini hazırlayabilirim.
Ayrıca programlamadan anlayan arkadaşlardan da bahsettiğim hususlarda (bknz. 2 önceki post'um) destek bekliyorum.
«
Son Düzenleme: Ağustos 10, 2008, 17:42:04 ÖS Gönderen: Alpyre
»
Alper
Def Leppard
Uzman
«
Yanıtla #24 :
Ağustos 12, 2008, 20:00:08 ÖS »
amithlonsys.rar ve grub.rar
http://www.box.net/shared/hisnu6o4lc
burdan indirilebilir...
Amiga Repair Service
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #25 :
Ağustos 13, 2008, 21:41:38 ÖS »
Alıntı sahibi: defleppard üzerinde Ağustos 12, 2008, 20:00:08 ÖS
amithlonsys.rar ve grub.rar
http://www.box.net/shared/hisnu6o4lc
burdan indirilebilir...
O dosyalar benim sağladığım arşivde mevcut. Hatta aynı dosyalar.
DefLeppard
sana CD'yi elden verdiğim için dosyalar eksik kaldı tabi.
Amithlon Dokümanında
HATA
!
Dökümanın 9ncu ve 18nci sayfalarında verdiğim komutta:
"
find boot/grub/stage1
"
linux dosya sistemine göre syntax hatası yapmışım. Doğrusu aşağıdaki gibi olacak:
"
find /boot/grub/stage1
"
Tespit ettiğin için sağol
DefLeppard
. Dökümanın yeni versiyonunda düzelteceğim.
Alper
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #26 :
Ağustos 13, 2008, 22:52:26 ÖS »
Amithlon Dökümanında
EKSİK
Menu.LST dosyasında Amithlon için 10 farklı linux boot preseti var. Her birinde:
mem=512M
diye bir parametre var.
512MB veya daha
az
Ram'i olan arkadaşlar, boot aşamasında:
Error 28: Selected item cannot fit into memory
gibi bir hata mesajıyla karşılarşırlarsa bu parametreyi silsin. Sorun çözülecektir.
(kendi kendimi ihbar ediyorum, ne de dürüstüm
)
Tespit için teşekkürler
DefLeppard
Alper
Def Leppard
Uzman
«
Yanıtla #27 :
Ağustos 19, 2008, 15:00:16 ÖS »
Merhaba,
Bende amithlon kurmaya karar verdim ve ona göre bir sistem hazırladım.Takıldığım yerlerde Alper yardımcı oldu sağolsun ve gayet güzel bir sistem oldu. sistemi minumum maliyet olacak şekilde düşündüm..
sistem : amd thunderbird 800mhz - 256mb sdram - 40 gb hd - tnt2m64 ekran kartı - creative vibra - realtek 8139 ethernet - fly tv kartı bt878 vs.. bu sistemi ben pek masraf etmeden kurdum sanırım en fazla 100 ytl ye mal olur ..amithlon bu sistemde gayet hızlı çalışıyor normal xp dede normal işlerinizin hepsini yapabilirsiniz. bu şekilde gayet ucuza amithlon kurulabilir. celeron 1000 tualitin gibi sistemlerdede çalışabilir. amithlon herkezin kurup görmesi lazım çünkü çok güzel bir işletim sistem oluyor vede amiga ile uğraşanlar içinde kolaylık sağlayabilir örneğin sisteminizi burdan rahatlıkla yedekleyip kopyelebilirsiniz çok hızlı oluyor. normal bir işletim sisteminde olan herşey var gibi ve çok hızlı.. cd den mp3 dinlerken dinlediğiniz mp3 anında sabit diske kopyeleniyor.kullanıp görmenizi tavsiye ederim..
FD801022.JPG
(90.64 KB, 992x760 - Görüntüleme: 2016 kez.)
Amiga Repair Service
haydar_abi
Uzman
İlla ki Amiga
«
Yanıtla #28 :
Ağustos 29, 2008, 21:56:51 ÖS »
Sonunda Athlon XP 2500 işlemci, KT400 bord, Nvidia Fx5200 ekran kartı. RTL 8139 network kartı, 10GB HD ve 768 mb ramdan oluşan bilgisayara Amithlon kurdum biraz uğraştan sonra miami ile internete bağlandım. Genesis sorunlu imiş.5 günlük uğraştan sonra picasso96 mode programı ile samsung22bw monitörümün full ayarlarını 1680x1050 oturttum şimdi canavar gibi oldu. Fakat bir sorunum var. Bu dümbükle windows ağına bağlanabilirmiyim?
Opus5 bir çok işimi görüyor. Önceden yaptığım ayarları saklamıştım (klasör olarak)adfleri virtüal diske açıyor. LHA LZX dosyalrın içini görüyor tek tek dosya alabiliyor show programı ile bilumum jpeg alemini izliyorum. Geliştirmeye devam edecem. Quake gibi oyunları eskiden oynuyordum yeniden kuracağım artık.
Amiga fanatiği....
Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #29 :
Ağustos 30, 2008, 01:32:21 ÖÖ »
Hayırlı olsun. Eski bir Amithlon'cuyu geri kazandık.
Amithlon için oldukça iyi bir sistem hazırlamışsın. Ses kartı ne kullandın?
Sanırım Miami'nin ayarlarını, yapabilirsen Windows ağlarına da bağlanabilirsin. Miami DX kullanmanı öneririm (GUI olarak da MUI GUI'yi kullanmanı tavsiye ederim).
Alper
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
...
31
Yukarı git
« önceki