Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PLAYSTATİON 2 HAKKINDA SORULAR  (Okunma Sayısı 17092 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 21, 2008, 17:34:14 ÖS »

SELAM
bir tane gözü çalışmayan playstation 2 aldım 50004 model kalınkasa
bu alete hardisk taktırmak istiyorum
bunun harddiskleri pc hardiklerinden farklıymış hangi hdd bunlara takılabilir
160 veya 250 gb taktırmayı düşünüyorum
160 destekliyorda 250 gb desteklermi onu bilmiyorum.
network adaptörü ve hddyi nerden temin edebilirim.
her çip hddyi desteklermi yoksa illa messiah mı olması lazım.
birde oyun dvdlerini pc den okutup playstation 2 nin hddsine nasıl yüklerim ara kablo ilemi yardımcı bir program varmış ps2 explorer diye ps2 ile pc birbirini görmesi için hangi donanım lazım.

en hesaplı şekilde bu işi nasıl kotarırım.
şimdiden teşekkürler

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2008, 19:27:19 ÖS »

SELAM
 -Selam.

bir tane gözü çalışmayan playstation 2 aldım 50004 model kalınkasa
 -Hayili olsun.

bu alete hardisk taktırmak istiyorum
 -Olur.

bunun harddiskleri pc hardiklerinden farklıymış hangi hdd bunlara takılabilir
 -Ararbirim ATA'dir.Her ATA standarti hd surucuyu destekler.

160 veya 250 gb taktırmayı düşünüyorum
 -250 cok gelmez mi ?

160 destekliyorda 250 gb desteklermi onu bilmiyorum.
 -Aslinda limit 160gb.Hd Advance gibi yazilimlar ile 200gb uygulanabilir oluyor.

network adaptörü ve hddyi nerden temin edebilirim.
 -Google'da aratarak temin edecegin bir suru saticiya ulasabilirsin.

her çip hddyi desteklermi yoksa illa messiah mı olması lazım.
 -Mod chiplerin cok buyuk bir kismi rahatsiz olmaz bu adaptorden.Pasa pasa gecinirler.Fakat en verimli mod chip'i kullanmak avantajlidir her halukarda.

birde oyun dvdlerini pc den okutup playstation 2 nin hddsine nasıl yüklerim ara kablo ilemi yardımcı bir program varmış ps2 explorer diye ps2 ile
 -Var bir kac yazilim.Cross kablo ile baglantiyi saglayip at kosturabilirsin hdd icinde.Beceremedin,hd surucuyu pc'ye direkt takarsin.

pc birbirini görmesi için hangi donanım lazım.
 -Hdd takmak icin kullanacagin zimbirtiya network adaptor deniyor.Temel fonksiyonu bu.Pc tarafini soruyorsan ag karti ve cross kablo yeterli.

en hesaplı şekilde bu işi nasıl kotarırım.
 -Oyle bol opsiyonun oldugunu sanmam.Piyasa ederi neyse onu vereceksin.Ayrica oyuna para vermek gibi bir sey yapmayacagina gore daha ne dusunuyorsun hesaplisini.

Bu kadar mi ?
coldbreath
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2008, 21:59:00 ÖS »

Hasan Merhaba,

Aldigin cihaz hayirli olsun dostum. 200 gb HD yi rahatlikla goruyor. istedigin marka HD yi alabilirsin.
Network adaptorunu google da aratarak satici bulmazsin, o eskidendi, artik o urun kara borsa. Malataydaki evreni taniyorsun. Network adaptor + 80 adet oyun 150 ytl fiyat vermisti bana. bence cok iyi bir rakkam.mesih yada mod kullaanabilirsin. pc ile PS2 arasindaki dosya transferini ADSL modemine PS2 de bagladiginda otoamtik IP alacaktir.
yapman gereken teksey Playstation explorer yazilimlari var, PS2 harddiskini sokup PC ye takarsan gormez, format ister. sakin o hataya dusme.
SOn olarak Kullanacagin yazilim HDLOADER olacak, bunu HD ne koyacaksin, otomatik boot eder, obur turlu yaparsan acilista gozu calisan bir playstation yada hafiza karti ister. HDLOADER bunu otomatik yapiyor.
benim bildigim, sifir kullanilmamis network adaptoru (30 adet) eren de var. adamla konus.
 HAYIRLI OLSUN.

COLD.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2008, 23:28:40 ÖS »

Oyunlarin hayrat olarak algilandigi memleketimde 200gb cok hos geliyor goze lakin kazin ayagi oyle degil.Dusuk kapasite limiti asimi icin yapilan guncelleme cogu oyun icin uygun gelmedi,bir cok oyun incompatible duruma dustu.En uyumlu surum hala 137gb sinirina sahip lakin uyum bakimindan cok daha ustun (ha,sorunsuz degildir lakin kapasite asimi ve bir kac fix icin degmez).Demem odur,kapasiteyi cok abarmanin anlami yok.

Pc'de format isine gelince ; Hic problemsiz istedigin kadar oyun ekleyip cikarabilirsin pc uzerine takarak hdd'yi.(HDL Dumb)

Turkiye sitelerini bos ver,yabanci kaynaklara goz at bilgi edinmek icin.
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2008, 23:37:13 ÖS Gönderen: max_damage » Logged

Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2008, 22:14:35 ÖS »

Ben şahsen 250GB kullanıyorum ama 500GB de olsa fena olmazdı.
137GB üstü için 32bit'lik HDLoader kullanmak gerekiyor ki, 16bit'likten görünürde bir farkı yok zaten. Yani ne kadar fazla kapasite olursa o kadar iyi.

Ama alacağınız HDD için aşağıda belirttiğim sitedeki uyumluluk listesine bakıp da modeli seçerseniz daha iyi olur (genelde en problemsizler Samsung'lar).

http://ps2drives.x-pec.com/?p=list

Hemen her çip ile HDD'yi kullanmak mümkün. Ama desteklemeyenler için Boot CD'si (HDLoader) kullanmak gerekiyor. Bende Matrix çipi var, doğrudan HDD'den açıyor.

Dosya (oyun) transferi için (her ne kadar HDLoader içinden yapılabilse de) PS2 dahili sürücüsünü kullanmanızı pek tavsiye etmem. En iyisi eksternal bir USB IDE HDD kutusu alıp PS2'den HDD'yi şip şak söküp PC'ye bağlamanız ve PC'den ya DVD üzerinden veya doğrudan ISO imajı üzerinden transfer yapmanız. Bu transfer için (ayrıca yeni HDD'yi PS2 formatında formatlamak için) de freeware WinHIIP diye bir program bulunuyor.

Network adaptör ve çip kurulumu için bence en iyi çözümler Tahtakale/İstanbul'daki Özkan veya Atik Elektronik. HDD'yi piyasadan uygun fiyatla kendiniz de bulabilirsiniz. Fazla vakit kaybetmeyin, yakında IDE diskler de zor bulunacak bu gidişle.

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2008, 09:47:33 ÖÖ »

@witchdoktor

Bildigim kadariyla hdloader icin 16-bit diye bir sey soz konusu degil.Kaynaklarda bahsi gecen bit'ler,guncellenmis lba teknolojisi icindir.Eski surum 28-bit lba kullanirken yani surum 48-bit lba'yi destekler.Her neyse,ben yine boyutu kafaya takmayin diyorum.Illa onemliyse ilk mesajimda belirttigim hdadvance'i de  deneyin.

Son olarak,ben final fantasy ve ilk surum linux kitler ile gelen official hdd'leri kullaniyorum.Boyutu goz ardi edersek en iyi sonucu ilk surum hdloader ile aldim.

Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2008, 00:03:48 ÖÖ »

@max_damage

Evet haklısın, 32bit diye yazmışım aslında 48bit blok adresleme versiyonu gerekiyor >137GB HDD'lerde. Aksi taktirde sadece ilk 137GB adreslenebiliyor, kalanına oyun yüklenemiyor.

Aşağıdaki sitede bu konuda işinize yarayacak hemen her türlü program ve değişik HD loader'lar (hatta harici USB'den oyun çalıştırma destekleyen loader'lar vb, ki özellikle USB2.0 destekleyen slim PS2'ler için mantıklı bir uygulama) yer alıyor:

http://sksapps.com/index.php?page=hd.html
mehmethakan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2023, 19:48:48 ÖS »

Merhaba, PS2 de USB den takılan harici SATA HDD için herhangi bir kapasite sınırı var mı ? 2,5" 320 GB SATA diskin içine OPL ile attığım oyunları görmüyor. Fakat aynı özelliklerdeki 80 lik diski görüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2023, 20:44:05 ÖS »

Merhaba, PS2 de USB den takılan harici SATA HDD için herhangi bir kapasite sınırı var mı ? 2,5" 320 GB SATA diskin içine OPL ile attığım oyunları görmüyor. Fakat aynı özelliklerdeki 80 lik diski görüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Takılan disk fat32 değil mi?

mehmethakan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2023, 21:26:44 ÖS »

Takılan disk fat32 değil mi?

Evet
atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2023, 23:59:07 ÖS »

Bendeki PS2 'de 320GB IDE Harddisk takılı herhangi bir sorun yok.

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2023, 18:23:44 ÖS »

Bugün bir tane ps2 aldım fat kasa 150tl ye güç kaynağı arızalı tüm kondansatörleri kontrol ettim hepsi sağlam gözüküyor ama çıkışta güç vermiyor başka nereyi kontrol etmeliyim ya da değiştirmeliyim yardımcı olabilir misiniz
model:SCPH-39001 NTSC

*  (869.53 KB, 1148x2040 - Görüntüleme: 320 kez.)
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2023, 18:29:09 ÖS Gönderen: SHARKHONN » Logged
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2023, 18:53:48 ÖS »

NTSC 120V girişlidir büyük ihtimalle 220v verip yakılmıştır, bende zamanında tamir edemeyip hatta tamir etsen bile 220V verememek ayrı bir konu, şu alttaki üründen taktım geçtim canavar gibi çalışıyor.

https://www.trendyol.com/ldcontrol/12v-5a-serit-led-trafosu-p-322894811?boutiqueId=61&merchantId=614160
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2023, 19:02:13 ÖS Gönderen: HkRecai » Logged
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2023, 19:22:01 ÖS »

Bugün bir tane ps2 aldım fat kasa 150tl ye güç kaynağı arızalı tüm kondansatörleri kontrol ettim hepsi sağlam gözüküyor ama çıkışta güç vermiyor başka nereyi kontrol etmeliyim ya da değiştirmeliyim yardımcı olabilir misiniz
Bende bir tane pal versiyon var ama uyumlu olacağını sanmam
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2023, 19:36:54 ÖS »

Bende bir tane pal versiyon var ama uyumlu olacağını sanmam

Pal kasanın güç kaynağı ntsc kasaya uyumlu, Hatta kalın kasa PS2 12Volt kamyon aküsüyle bile uyumlu.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: