Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİnternetten alışveriş ve gümrük hk.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İnternetten alışveriş ve gümrük hk.  (Okunma Sayısı 26065 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 09, 2008, 23:15:23 ÖS »

Amazon.co.uk'den birşeyler alacağım. Sorum daha önce yurtdışından internetten alışveriş yapanlara. Gümrükte sorun çıkmaması için en çok ne kadarlık mal satın almam gerekir? Veya bu konuda başka herhangi bir sınırlama var mı?
xout
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2008, 00:22:47 ÖÖ »

Amazon.com'dan 4 adet (4-5kg) kalın ciltli kitap aldık, 10 gün içinde Amazon logolu bez çuval içinde kapıya geldi, herhangi bir problem yaşamadım. Satın alırken size firma seçeneği sunacaklar sanırım, takip numarası verilmeyen seçeneklerde (sanırım Air Mail) kargonun kaybolma olasılığı var (takip numarası olmayan gönderiler size ulaşmazsa sorumlu bulamıyorsunuz, eBay'den aldığım bir paket kargoda kayboldu)
Amerika'dan Fedex, avrupadan DHL ya da UPS kapınıza kadar gümrüğe takmadan getirir. Amazon sık alışveriş yapılınan ve bilinen bir firma, 1 kamyon ürün almayacaksanız bence bir problem çıkmaz.

edit: bu arada web sitenizin kitaplar sayfasında iki kitabın fotoğrafı görüntülenemiyor, o kitapları görmemiştim acaba fotoğrafları var mı
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2008, 00:35:00 ÖÖ Gönderen: xout » Logged
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2008, 00:36:56 ÖÖ »

Bildigim kadariyla amazon turkiyeye kitap,audi/video cd ve audio/video dvd disinda bir sey gondermiyor.Video oyun,elektronik malzeme,bilgisayar ve bilgisayar parcasi gibi seyler gonderilemezler listesinde.Soz konusu kitap,cd gibi seyler ise gumrukle muhattap olman imkansiz zaten,2ytl karsiligi kapina kadar gelecektir.(eger 100 kg'lik koli doldurtmadiysan ve 150$'dan pahali degilse tabii.)

Forum icin de ebay olarak aratirsan bir cok tiyo ve deneyim yazisi var yurt disi alisveris hakkinda.Aslinda guide tarzi sabit bir konu yapilsa bu is icin hos olur.Benim kisisel gorusum ise,kriterlere uyuldugu surece cok guvenli ve rahat olmasi yurtdisi alisverisin.Turkiye ile kiyaslarsak sinirsiz secenekte cabasi.Yurt ici retro tuccarlarinin isine comak sokmak bakimindan ayrica ulvi bir hadise,bir gorev.Herkes yapmali.

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2008, 10:40:42 ÖÖ »

Kitap konusunda bir sorun yaşamıyorsun...Yaşasanda yani yanılıpta gümrüğe takılırsa, açtıkları zaman aaa kitapmış, al git diyorlar (bir defasında KDV'sini ödemiştim. O da çok cüzi bir rakamdı..). Elektronik eşya falan alırsan, Amazon vs. fark etmez gümrüğe takılır ve gümrükteki arkadaşların insafına kalırsın...

Bu arada yılbaşı yaklaşıyor. Kasım-Aralık gibi alışveriş yaparsan, efsaneye göre yılbaşı döneminde gümrüklerde çok yığılma olduğu için sorun yaşamazsın...

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2008, 11:09:58 ÖÖ »

peki soruyorum size c64+dataset+diskdrive+disketler+kartuşlar yaklaşık ne kadar kargosu tutar??? birde gümrüge takılırsa orada kalıyor mu o ürünler satıcıya geri mi gidiyor?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Pixelponny
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2008, 11:14:53 ÖÖ »

Amazon.co.uk dışında şu an www.sendit.com da iyi bir alternatif sunuyor, en azından ülkemize DVD ve PC oyunlarını yolluyor. Amazon.co.uk'nın bu ürünleri artık yollamıyor oluşunu ben de üzülerek gördüm maalesef.

Amerikan Posta Hizmeti (USPS) takip numarası veriyor ve bu numarayı PTT'den de sorgulayabiliyor veya USPS'in sitesinden görebiliyorsun (ancak posta durumu çok sık güncellenmiyor, sanırım Türkiye'ye girdiği işlenmiyor). Sendit.com'un gönderileri ise Royal Air Service ile geliyor ve takip numarası sağlamıyorlar. Yani RAS ile gelen gönderileri kaybetmek daha kolay. Buna rağmen ben sorun yaşamadım. DHL, TNT ya da UPS'le getirirsen, en garanti yöntemdir ama pahalıya patlayabilir.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2008, 12:03:32 ÖS »

Alıntı
peki soruyorum size c64+dataset+diskdrive+disketler+kartuşlar yaklaşık ne kadar kargosu tutar???

Soru sanırım eksik...Nereden geldiğine göre değişeceği kesin...Ingiltere, Almanya, US? vs. vs.. Ama nereden gelirse gelsin, ülkemizde kolaylıkla bulunan bir cihazı yurtdışından almaya kalkmak makul, mantıklı ya da rasyonel değil... En ucuz kargo fiyatına buradan alabilirsiniz...

Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2008, 17:01:02 ÖS »

Cevaplar için teşekkürler. Ben her biri 25-30 pound'luk 3 tane DVD seti alacaktım. Üçü birlikte toplam 80 pound'a (160 dolara) geliyor. Bu yüzden birini daha sonraya bırakmaya karar verdim. Anladığım kadarıyla toplam 55 pound'luk 2 DVD seti gümrükte sorun çıkarmayacak....

xout'a: Kitaplar kısmındaki görünmeyen kapak resmini düzelttim, teşekkürler. Ancak sitede resimsiz 2 kitap daha var. Onlar bende olmadığı için haliyle kapaklarını koyamıyorum. Eğer gönderen olursa seve seve eklerim.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2008, 19:43:12 ÖS »

Alıntı
peki soruyorum size c64+dataset+diskdrive+disketler+kartuşlar yaklaşık ne kadar kargosu tutar???

Soru sanırım eksik...Nereden geldiğine göre değişeceği kesin...Ingiltere, Almanya, US? vs. vs.. Ama nereden gelirse gelsin, ülkemizde kolaylıkla bulunan bir cihazı yurtdışından almaya kalkmak makul, mantıklı ya da rasyonel değil... En ucuz kargo fiyatına buradan alabilirsiniz...

ürün Ships to:   United States
Item location:   Louisville, Kentucky, United States buradan gelecek! siz 14$ bunların hepsini veren gördünüzmü  tr'de?hemen alı 20$ ve ürün c64g açılmamış tüm parçalar kutulu

c64+dataset+diskdrive+disketler+kartuşlar şimdi tekrar soruyorum Amerika'dan bu ürün kaç paraya gelir en ucuz yolla tahmini?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2008, 19:54:31 ÖS »

satıcıya sorman lazım... Öncelikle satıcının Turkiyeye yollamama ihtimali yüksek...İkincisi senin parayı ödeyip ürünün eline hiç geçmeme ihtimalide var.. ebay, GG gibi bir sistem değil...

Tüm bunların ötesinde, 14 USD olarak gördüğün arttırmanın birkaç günü olduğunuda var sayarsak, sana maliyeti 150-200 YTL tutar (kargo en az 70-100 USD...)... Değer mi ?

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2008, 01:06:05 ÖÖ »

En pahalı kargolar overseas ülkelerden gelir,oralardan 5 dolara bile parça alınmaz, misal amerika,kanada,avustralya. Aynı ürünleri avrupa ingiltere ve asya ülkelerinden almanız daha mantıklı...
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2008, 10:05:12 ÖÖ Gönderen: tabu » Logged

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2008, 02:39:54 ÖÖ »

tüm parçalar kutuluysa en az 150-200USD tutar diyorum ben kargo için. Amerika'da son dönemde kargo fiyatları arttı. Tabi en sağlamı satıcıya bu ürün Türkiye'ye postalanabilir mi ? Postalanırsa ne kadar tutar diye sormak.

Ayrıca getireceğiniz ürün çok yüksek ihtimalle NTSC olup PAL televizyonunuzla uyum sorunu çıkaracağı gibi PAL için yazılmış programları çalıştırmada da sıkıntı yaşayacaksınız (tecrübeyle sabittir).

Retro Hincal Uluc
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 11, 2008, 10:07:28 ÖÖ »

peki coze o zaman ben geçerken ugrar alır gelirim kargo'ya vermesin ben zaten konu açılmış yeri gelmiş bi sorayım dedim...

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
coldbreath
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2008, 11:08:56 ÖÖ »

Arkadaslar,
ben 2006-2007 yili icerisinde toplam 50 ye yakin Amiga 1200 magic getirip sattim, hem burdaki hemde baska sitelerdeki arkadaslara.
gumruk falan diyorsunuz, hallederiz. amiga 1200 kutulu 1 adet icin verilen gumruk ve tasima parasi 150 ytl.arti cihazin kendi fiyati. Amiga 1200 amigakitte 190 euro sifir. kutulu. gumruk kolay onemli olan tasima ucreti.DHL, UPS diyorsunuz . UPS e bulasmayin. DHL sorunsuzdur. surekli yurtdisindan alisveris yaparim. ozel birseyler alacaksaniz yada soracaksaniz bana pm atin.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2008, 13:03:37 ÖS »

Alıntı
Arkadaslar,
ben 2006-2007 yili icerisinde toplam 50 ye yakin Amiga 1200 magic getirip sattim, hem burdaki hemde baska sitelerdeki arkadaslara.
gumruk falan diyorsunuz, hallederiz. amiga 1200 kutulu 1 adet icin verilen gumruk ve tasima parasi 150 ytl.arti cihazin kendi fiyati. Amiga 1200 amigakitte 190 euro sifir. kutulu. gumruk kolay onemli olan tasima ucreti.DHL, UPS diyorsunuz . UPS e bulasmayin. DHL sorunsuzdur. surekli yurtdisindan alisveris yaparim. ozel birseyler alacaksaniz yada soracaksaniz bana pm atin.

Bu 50'ye yakın A1200'ü bizde merak ediyorduk. Hatta geçen A1200 arıyorum mesajı atınca "50 tane A1200 getiren insan kendine 1 tane ayırmaz mı?" diye sormak içimden geldi ama konu öyle geçişti.

Bir ara Amigaturk'te Avrupadan topladım getiriyorum dediğinizi çoğumuz biliyoruz...Ama sonra vazgeçtim, yan çizdim ben oynamıyorum diyende sizdiniz. Ben olayları uzaktan izleyen biri olarak, baştan beri bunun mümkün olmadığını, düşünenlerden biri olarak hiç inanmamıştım. Bu 50 tane Magic A1200 alanlardan birkaç örnek verebilirseniz, en azından size karşı ön yargım silinmiş olur. Yıllardır buradayız, benim bildiğim sizden bugune kadar A1200 alan bir kişi var. O da çok pişmandı (bir başkasının A1200'ünü ona satmıştınız). Kanımca 50 tane A1200 Türkiyeye getirmek için harcanan kargoyu karşılayacak biri çıkmaz. Karşıladı diyelim, bu forumlarda o kargoyu dahi ödeyecek 50 kişi bulamazsın. Denemesi bedava...

Uzun lafın kısası... Hikaye nedir? Dandan'ı tanıyormusun (o da bir ara foruma girip bir sürü A1200 var..10-30 YTL veririm demişti). Bu düşüncenin altında yatan nedir? gerçekten merak ediyoruz?

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: