Güzel yorumlar icin tesekkür ederim hepinize.
Sinan ile Joy Computer'de karsilasip tanismistik. Iyi bir elektrik yakalamistik. O o siralarda Amiga Haber disket dergisini cikariyordu. Sanirim dergilerin birinin boot block'una Amigart logosu koymustum. 1996 yilinin sonunda Geocities'den bir yer alip Netscape Composer ile ilk HTML versiyonumuzu hazirlamistim. HTML ile ilk tanismam AWeb sayesindedir. AWeb ile sitelerin kaynak kodlarina bakarak ogrenmistim.
Sonra Pusula yayincilik'a attigim bir email sonrasi bana Radikal dergisinin PC! ekine makale yazmami istediler. Sanirim Mustafa Arslantunali idi. Kulaklari cinlasin. Heyecanimiza ortak olup ölmüs bir platforma dergisinde yer verdi. Hemen Sinan'i da yazar kadrosuna dahil ettik. 23 sayi boyunca makaleler yazdik. Dananin kuyrugu o zaman koptu. Aksamlarimiz, Türkiye'nin her yerinden gelen Amiga'ci telefonlarini cevaplamak, sohbet etmekle geciyordu. Dergide PC-Amiga savasi bile cikti okur mektuplari arasinda

Sonra dogru tespit, PHPNuke üzerine bir portal hazirladik. Bir süre Türkce-Ingilizce birlikte götürdük. AmigaOS isletim sisteminin 3.0 - 3.1 versiyonlarini Türkce'ye cevirdik. Turkce fontlar yaptik, daha öncekileri bir araya getirdik, keymap'ler hazirladik. Yanimizdaki diger dostlar ile birlikte, Turkce Workbench arsivi hazirladik. Ilk katalog dosyalarinin paylasilmasi ve ortaya cikan Turkce Workbench'e tanik olmak cok heyecanliydi. Bir yandan da tüm bu gelismeleri dergide yaziyorduk. TAKG adli bir projemiz oldu. Bu sitenin arsivinde yer alan bir cok kullanim kilavuzu o dönemdendir. Kisisel olarak bir SWOS Sensible Soccer güncel takim bilgileri sitesi yapmistim, o da cok ilgi görmüstü.
Uluslararasi olarak "respectable news site" olarak tanimlanmamiz, Amiga dünyasinin duymak istedigi "inside information" tarzinda haberlere ilk agizdan yer vermemizle basladi. Gercekten kimsenin ulasamadigi haberlere ulasiyorduk ve zamanla tüm Amiga siteleri bizi kaynak göstererek bu haberleri yayinlamaya basladilar. Bu haberlere ulasmakta Sinan'in cok büyük gayretleri vardir.
Son dönemlerimizde (2003) bir kac kez hacklendik. Moralimiz cok bozuldu. Kendimizi güncelleyemedik. Ne zamanimiz, ne istedigimiz vardi. Makul bir aciklama ile kapandik.
Hala zaman zaman acaba bir gayret daha göstersem mi diye düsünürüm. Bu sefer sadece Türk kullanicilar icin. Ama her defasinda büyük emeklerle olusturulan commodore.gen.tr gelir aklima ve gercekten burasi güzel, baska bir siteye gerek yok derim kendi kendime. Belki cok farkli bir konsept olursa ileride olabilir, neden olmasin.
Unutmadan, Amigart'in isim babasi, tanidigim en yaman 3D sanatcilarindan Mert Yamak'tir. Giresun'un bagrindan kopup Istanbul'a gelmistir, kendisiyle bir dönem ayni evi paylasmisizdir. Sonra dünyanin cesitli yerlerinde, - aralarinda Peter Jackson'un Legend of the Guardians filminin seti de olmak üzere - calisti. Amigart'in icinde Boing Ball erimis kafa figürlü ilk logosu da ona aittir. Kendisini buradan anmak istiyorum.