Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımNorse by Norsewest: The Lost Vikings Return
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Norse by Norsewest: The Lost Vikings Return  (Okunma Sayısı 8557 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 05, 2008, 00:01:40 ÖÖ »

http: //www.youtube.com/watch?v=BsRFrw6h-Os

Oyunun adı "Norse by Norsewest", fakat bazı sitelerde "Lost Vikings 2" olarak da geçiyor.
5 dk öncesine kadar bu oyundan haberim yoktu, forumda pekçok Lost Vikings sever olduğunu biliyorum, hiç deneyen var mı bu oyunu?

Alper
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2008, 14:04:05 ÖS »

Bu oyunun linklerinde Super Metroid (youtube videosu için tıkla) diye bir oyuna rastladım. Acayip şekilde Turrican'a benziyor ve çok da güzel bir oyun. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2008, 14:56:57 ÖS »

http: //www.youtube.com/watch?v=BsRFrw6h-Os

Oyunun adı "Norse by Norsewest", fakat bazı sitelerde "Lost Vikings 2" olarak da geçiyor.
5 dk öncesine kadar bu oyundan haberim yoktu, forumda pekçok Lost Vikings sever olduğunu biliyorum, hiç deneyen var mı bu oyunu?

http://www.gamespot.com/ps/puzzle/norsebynorsewest/index.html

gamespot'a göre bu resmi bir interplay/beamsoftware (ünlü speccy firması) ürünü ve 1997'de çıkmış ve resmi adı da "lost wikings 2:...".

Zen
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2008, 15:25:46 ÖS »

Lost vikings 1'i yanlış hatırlamıyorsam interplay ve blizzard (diablo, starcraft ve warcraft serilerinin yaratıcısı) birlikte hazırlamışlardı.

Norse by Norsewest ise psx, pc vb. platformlar için lost vikings'in tekrardan adapte edilmiş versiyonu gibi.

Bu oyunun linklerinde Super Metroid (youtube videosu için tıkla) diye bir oyuna rastladım. Acayip şekilde Turrican'a benziyor ve çok da güzel bir oyun. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Metroid oyunu ise bir bakıma Nintendo'nun Turrican'ı sayılabilir. Konu ile ilgili Wikipedia maddesi için tıklayın
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2008, 16:34:35 ÖS »

Evet aslında ilk başta wikipedia'ya bakmalıydık Kahkaha

Wikipedia'ya göre The Lost Vikings (daha sonra adını Blizzard olarak değiştirecek olan) Silicon&Synapse tarafından yapılmış (zaten oyunun başında da yazıyor) ve Interplay yayınlanmış.

Oyun büyük bir hit olunca, Amiga da dahil pekçok platforma port edilmiş ve Blizzard 94'te SNES için oyunun devamı olan The Lost Vikings II'yi çıkarmış. Yine Interplay yayınlamış. İşte bu versiyonun ekran görüntüsü:

Not : Ben bu versiyonun grafiklerini daha çok beğendim.

Bu oyun daha sonra Sega Saturn, PS ve PC için port edilmiş ancak bu Blizard tarafından değil Beam Software diye bi firma tarafından yapılmış. Bu versiyoun adı Norse by Northwest imiş. Bu versiyonun grafikleri 3D rendered, fakat ben çok başarısız buldum. İlk versiyonlardaki tiplemeleri bozmadan 3D'ye geçirmeyi bence başaramamışlar.

Ayrıca Wikipedia'ya göre Blizzard'ın diğer bazı oyunlarında The Lost Vikings'le ilgili easter egg'ler varmış. Word of Warcraft'ta bir görevde Eric, Baelog ve Olaf'la karşılaşıyormuşsunuz. Tsol'un çekici ve Gni'Kiv'in muskasını bulmakmış görev. Tersten okuyunca losT viK'inG oluyormuş.

Bu sabah The Lost Vikings'i sonunda bitirdim. Oyunun sonunda gelecekten getirdikleri elektro gitarlarla Viking Metal grubu kuruyorlar Kahkaha çok eğlenceliydi.

Şimdi bulabilirsem Lost Vikings II'yi deniycem. Ama Norse by Norsewest'i değil. Sanırım önce bi SNES emülatörü kurmam gerekecek. Tavsiyelere açığım
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2008, 16:36:16 ÖS Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2008, 20:29:05 ÖS »

ben snes de lost vikings 2 yi oynadım, 1. versiyonun devamı ve aynı şekilde çok başarılı

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2008, 22:12:47 ÖS »

Not : Ben bu versiyonun grafiklerini daha çok beğendim.

Daha şimdi farkettim!!! Bu fotografta "swamps of sorrow" bölgesinin adı geçiyor. Bu isim blizzard'ın incisi "World of Warcraft"ta çok uğranılan bir bölgenin de adı (geçen tatilimde level 45-55 arası bu bölgede bir hafta gezindim). Ve adamlar boşa dünyanın en iyi geliştiricisi değil demekki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Lostvikings.png

Lost wikings'in Wow'da cameo yaptıklarını bilmiyordum hani...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2008, 00:04:21 ÖÖ »

@Alpyre

SNES emülasyonu için en popüler emülatörler; ZSNES ve SNES9X'dir. Her ikisinin de artıları / eksileri mevcut olduğundan, ikisini de kurmanı tavsiye ederim.

Lost Vikings serisi gerçekten de SNES'in altın çağının en başarılı oyunlarındandı.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2008, 00:47:10 ÖÖ »

@witchdoktor

AmigaOS üzerinde oynayabilme ihtimalini zorladım hemen. Aminet'te iki güncel SNES emülatörü buldum. Amisnes ve MySnes. Her ikisi de gelişimini tamamlamış yazılımlar olduğu için LostVikingsII romlarını çalıştırmadı.

Not: AmiSnes'de debugger ve RTG desteği mevcut. Ayrıca gelecek versiyonlarda AHI, PPC ve CyberGFX desteği içerecekmiş. AGA olmadan çalışmayan MySnes'den çok daha umut verici göründü gözüme.

Sanırım bu oyunu Windows üzerinde ZSnes ile tecrübe edebileceğim ...
Teşekkürler

Alper
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: