Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneBir Atari STe demosu - More or less zero
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Atari STe demosu - More or less zero  (Okunma Sayısı 7606 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 13, 2008, 06:45:05 ÖÖ »

Bir Atari icin cok guzel buldum Sanirim STe ozelliklerinin kullanildigi ilk demolardan biri olmus. Daha once gordugum Atari demolarinda olmayan akicilikta copper barlar plazmalar filan var. Bir iki cok guzel (68000 icin ) 3D skybox scene var. Uzman gorusu bekliyorum Bu arada yeni bir demo, ekim 2008'de cikmis.

http://www.pouet.net/prod.php?which=51962
« Son Düzenleme: Aralık 13, 2008, 06:50:58 ÖÖ Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2008, 13:54:06 ÖS »

DemoScene'i çok takip eden biri değilim...Ama zamanında Amiga'da ne çıkarsa izlerdik... Atari demolarınada baktım bir ara, bayağ dandik şeylerdi...Ama bu bayağ iyi olmuş... Bende beğendim..

Not: Şöyle baba bir Atari Falcon demosu görmek isterim...varmı bildiğin? en iyisi falan

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2008, 14:01:00 ÖS »

Ya bende Atari olayina yeni girdim. Bu aralar bi 1040 STe aldim kendime, o yuzden STe demolarini arastirdim Falcon'u bende pek bilmiyorum. Genelde iyi demolar pouet.net'te girilmis oluyor.

pouet

burada falconlari thumbup a gore dizdiginde en ustteki demolar TBL'nin amiga conversionlari. onlardan sonra dead hackers society'nin bir demosu var, ki kesin guzeldir (zaten More or less zero'yu da onlar yapmisti). Baska bir guzel ve orjinal falcon demosu daha vardi, ama simdi cikaramadim. Youtube'da falcon aratilarakda bulunabilir sanki youtube'da izledim diye hatirliyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 13, 2008, 14:03:15 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2008, 14:09:54 ÖS »

o değil de AY çipten nasıl böyle ses çıkarıyorlar onu merak ediyorum

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2008, 14:16:39 ÖS »

Ayni soru benimde kafama takilmisti. Bir bilene sordum, YM'de volume registerlerini degistirerek yapiyorlar dedi, cok bi anlam veremedim. Ama sonucta sample caliyor alet.

Birde STe lerde 2 kanal sample calan baska bir cip var galiba.

wikipedi
Alıntı
It also included a new 2-channels digital sound chip that could play 8-bit stereo samples in hardware at up to 50 kHz.

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2008, 15:25:19 ÖS »

Ayni soru benimde kafama takilmisti. Bir bilene sordum, YM'de volume registerlerini degistirerek yapiyorlar dedi, cok bi anlam veremedim. Ama sonucta sample caliyor alet.

Birde STe lerde 2 kanal sample calan baska bir cip var galiba.

wikipedi
Alıntı
It also included a new 2-channels digital sound chip that could play 8-bit stereo samples in hardware at up to 50 kHz.

AY / YM ile amiga mod'larını rahatlıkla çalıyorlar ST'de. "e" olmasına gerek kalmadan. Bu konuda küçük bir araştırma yapmıştım spectrum'da da aynı çip olduğu için. Tabiiki ST'deki daha yüksek hızda çalışıyor. Bunun için ben de bir STFM arıyorum bir süredir.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2008, 02:59:46 ÖÖ »

Coze, volume registerinden sample caldirmak soyle oluyor: (Ayni sey Commodore 64'te de gecerli)

Bu ses ciplerinin analog kademelerinde volume controlunu yapan son amfinin girisinde  bir yerlesik DC voltaj oluyor. Bu voltajdan dolayi, eger bir wav dosyasindaki anlik ses dalga degerlerini sabit ve yuksek bir hizda volume registerina yazarasak, bu amfinin cikisinda o wav dosyasindaki sample edilmis dalgaya benzer bir dalga elde ediyoruz.

Hatta bu yuzden bu teknikle yapilmis olan sample'lar yeni SID'li C64'lerde eskisinden daha az duyulur. Cunku yeni sid'de son amfinin girisindeki DC voltaj bileseni azaltilmistir. Bu yuzden yeni SID bu samplelari daha dusuk volume ile calabilir.

Bir de bahsettiginiz diger guzel Atari Falcon demosu Derealization/DHS olabilir: http://pouet.net/prod.php?which=25677

Bir de tr-demoscene'de ben daha once bazi buldugum atari demolari ve siteleri ile ilgili asagidaki thread'i acmistim. oraya da bir goz atabilirsin istersen
http://tr-demoscene.info/showthread.php?t=2331
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2008, 00:14:33 ÖÖ »

@Nightlord
Bu teknik C64'de Impossible Mission (Epyx, 1983)'dan beri kullanılıyor (kimbilir belki de daha eskidir). Amplitüd modülasyonu gibi bir şey. C64'de volüm register'inin genişliği nedeniyle 4bit'lik sample oluşturmak mümkündü (kimbilir başka teknikler de geliştirmişlerdir).

@Arda
Rahatlıkla çaldığı da söylenemez. CPU sürekli faal çalışmak durumunda. Amiga'da ise DMA ile CPU'dan bağımsız 28KHz'ye (hatta ECS'de ekran moduna bağlı olarak 56KHz'ye) kadar herhangi bir frekansta çalıştırmak mümkündü. Ama Amiga'nın en büyük kusuru her bir kanalın sol veya sağ oparlöre sabit olarak bağlı olması, pan yapamamasıydı (bu nedenle gerçekte 2 kanal stereo demek daha doğru olabilir).

Amiga'da da bu teknikle normalde 8bit'lik sample genliği Paula çipinin 6bit'lik volüm register'lerinin de yardımıyla (kanal çiftleri beraber kullanılarak) yazılımsal olarak 14bit'e çıkarılabiliyordu.

Bu arada, Karsten Obarski rulez!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: