Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pippin,saka degil.  (Okunma Sayısı 12329 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 16, 2008, 17:37:13 ÖS »

Bir mac parcasi ile ilgili bilgi ararken buna rastladim.Galiba aradigim parca fazla kazik geldi ,google benimle sey geciyor zannettim Meger hepsi benim art niyetimden kaynaklaniyormus ,hakikaten pippin diye bir sey varmis.

Bu bir mac os tabanli video oyun konsoluymus (ironiyi sezdiniz,degil mi ?).Ayrica internet baglantisi gibi cok iddiali bir imkan bile sagliyormus, 96 yili icin gayet hos gibi.Lakin mimari itibari ile bana gayet sacma geldi ki,cogu web sitesi de bu aleti fiyasko olarak tanimlamis.

Belki benim gibi daha once rastlamamis olanlar vardir.Iste huzurlariniz da Pippin...!
http://web.mac.com/sebangulo/Pippin/Welcome.html

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2008, 17:39:44 ÖS »

demo partiye gelirsen, sana çalışanını gösterebilirim

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2008, 17:40:55 ÖS »

Enteresan bir cihazdır kendisi... Ama GG de bile satıldı diyeyim de daha da şaşırın...

LW3D'de kaç tane var acaba? Birini biliyorum

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2008, 17:45:21 ÖS »

Yav ben LW3D'yi hesaba katmadim valla,aklima gelmeliydi aslinda.

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2008, 17:47:51 ÖS »

bende Katz Media'nın satışa sunduğu modellerden bir tane var. Bandai modellerinden almaya kalksamda başarılı olamadım

Apple'ın başarısız projelerinden biri... Tam müzelik... Oyun konsolları dünyasında pek bilende yok... Yalnız BYTE dergisinde bir sayıda bu cihaza bayağ yer vermişler, internete erişim için oldukça gelecek vaad eden bir ürün olarak reklamını yapmışlardı. Elimdeki BYTE dergilerini, attığımdan, o sayıyı arar dururum
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2008, 18:06:00 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2008, 17:52:10 ÖS »

Bana da garip geldi bu fikir.Video oyun dendiginde akla gelmeyen platformlardan biri ile konsol yapmak,hatta internetli minternetli falan...tam bir zeka ornegi.Hakikaten muzelik.

Bu kadar mi ?
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2008, 18:14:48 ÖS »

Ben ancak SGI markalı bir oyun konsolu görürsem şaşarım

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2008, 18:18:48 ÖS »

Bilgisayarları yeniden paketleyip, oyun konsolu üretme fikrinin çok sağlam bir düşünce olmadığı ortaya çıkıyor. Donanımı desteklemedikten sonra, kopyalandığı cihazdan daha güdük yazılım ve desteği olan platformaların yaşama şansı pek yok...CDTV kötü bir ürün değildi...Ama desteklenmedi...Ne olduğu anlaşılamadı bile..Pippin kötü bir düşünce olmayabilir...Ama destek olmayınca, oda bir işe yaramadı...

Bu sırada yeni bir mesaj geldi Onada salça olayım... Commander64 şok olmaya hazır ol

http://www.futuretech.blinkenlights.nl/sgi2.html

SGI markalı oyun konsolu için Nintendo 64'e bakmak gerekiyor...

Dahası için : http://www.futuretech.blinkenlights.nl/pr.html

Alıntı
The Nintendo 64 was the culmination of work by Nintendo, Silicon Graphics (SGI), and MIPS Technologies. The SGI-based system design that ended up in the Nintendo 64 was originally offered to Tom Kalinske, then CEO of Sega of America by James H. Clark, founder of Silicon Graphics.

kaynak : http://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_64
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2008, 18:21:51 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2008, 18:27:05 ÖS »

Kim getirdi lafi sgi'a Ah su adaptor,sabir Kahkaha

Nintendo ne ki ? Sony Ps1,ps2,psp tamamen mips islemci mimarisi uzerine kurulmus konsollar.Hatta yanlis hatirlamiyorsam ps1 ve psp mips islmeci tasiyorlar uzerlerinde.Ps2'nin olayi biraz daha farkli fakat kullandigi komut setleri mips'e ait.En babsindan sgi konsol iste

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2008, 18:30:09 ÖS »

Nintendo N64 çıktığı zaman çok iyi hatırlıyorum SGI oyun konsolu sektörüne Nintendo ile giriyor deniliyordu. N64'de sadece merkezi işlemci değil, grafik ve ses alt yapısıda SGI'ya ait olmalı... N64, SGI'ın bildiğim kadarıyla oyun sektöründe en aktif olduğu donanım.

Alıntı
At the heart of Nintendo 64 are two powerful chips and an embedded software layer. The Reality Co-Processor (RCP), designed by Silicon Graphics specifically for Nintendo, captures the "experience" of Silicon Graphics digital media and visual computing power. Nintendo 64 also features a special version of the MIPS R4300i microprocessor designed by MIPS and manufactured by NEC Corporation using one of the most advanced commercial semiconductor process technologies in the world. The powerful R4300i processor is a compact 64-bit RISC processor with a five-stage pipeline for enhanced media processing.

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2008, 18:34:02 ÖS »

Evet,grafik kismninda haklisin.PS serisi sadece cpu olarak mips kullaniyor.N64'un durumunun boyle oldugunu bilmiyordum acikcasi,simdi daha bir sicak gelmeye basladi bana.
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2008, 18:39:33 ÖS Gönderen: max_damage » Logged

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 16, 2008, 18:48:27 ÖS »

N64 oyunlarını görünce, düzelirsin

Banjo Kazoie ve birkaç oyun dışında, pek hoşuma giden bir platform değil. Tek güzel yanı, kartuşlu olması...Kızım ve yeğen sapasağlam Dreamcast'i bozdular, CD'lerini maf ettiler, ama N64 ve oyunları sağlam duruyor Bunun dışında oyunları çok başarılı gelmedi bana...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2008, 19:00:39 ÖS »

N64 almak şart oldu o zaman
Bu arada IBM in konsolu var mı çok merak ettim şimdi kusura bakmayın

Hocalar, hazır konu açılmışken atar jaguar polarizasyonu ne taraf yaf yakmayayım aleti
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2008, 19:03:04 ÖS Gönderen: commander64 » Logged

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2008, 19:14:47 ÖS »

LW3D n64 ün grafikleri ps2 yi aratmayacak kadar kalitelidir aradaki teknoloji farkını görmezlikten gelirsek bile n64 en az ps2 kadar başarılıdır sen neden beğenmedin ki

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2008, 19:24:07 ÖS »

Ağır biraz...Ne bileyim belkide oyunları ağır...Dönem olarak Sega Saturn, Playstation dönemi... Ne bileyim belkide insan SGI+Nintendo diyince çok daha fazlasını bekliyor..Dediğim gibi Banjo Kazoie çok güzel..Birkaç oyunu var güzel..ama beni sarmayan bir cihaz oldu..

commander 64, sen şimdi yanlış polarizasyon verirsin yazık olur cihaza sen bana yolla onu Polarizasyonu ozkano'ya soracaksın, yanlış polarizasyondan Atari jaguar yakmış adamdır. Sonra karaköyden yanık parçaları bulmuştu sanırım... ama nasılsa parça bulurum deme acele etme..ozkano cevaplar seni..

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: