Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: iphone SDK  (Okunma Sayısı 8828 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 18, 2008, 13:22:10 ÖS »

Apple'ın sitesinden incelemek için iphone SDK indirdim. Ancak windows altında çalışmıyor gibi. (dmg uzantılı bir dosya geldi) Bunu windows altında çalıştırmanın bir yolu var mı?
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2008, 13:27:15 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2008, 13:25:09 ÖS »

MacDrive ile görebiliyordun sanırım. MacOSX te programlar vs iso tarzında bu tip dmg ler ile gelir ve çift tıklandığında sisteme mount edilir.

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2008, 14:03:08 ÖS »

dmg apple ın image dosyası onu cd ye basıcan

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2008, 16:10:07 ÖS »

http://vu1tur.eu.org/tools/
dmg > iso

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2008, 17:06:59 ÖS »

dmg'den iso'ya aktarmanın bir anlamı yok çünkü içindeki kaynak kodları unix tabanlı sistemler için.

Ve en sondan sonra çıkan version MacOSX istiyor anlamsızca. Bende leopard 10.5.2 kurulu, beğenmedi. Daha da yenisini istiyor. Dosyaları el ile kopyalayarak içinden çıkan iphone emülatörünü çalıştırabildim ama kodu compiple etmeye yarayan toolchain çalışmıyor.

Yani iphone sdk kullanabilmek için 2500$'lık bir mac'e ihtiyaç var teorik olarak. (ya da leopard'ın son crackli hali). Windows tabanlı SDK yok, ve asla olmayacağı söyleniyor.
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2008, 17:09:09 ÖS Gönderen: Arda » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2008, 21:41:15 ÖS »

Olmadığını görünce asla olmayacağını da tahmin ettim ama çalıştırabilmemin bir yolu olabileceğini düşünmüştüm. Eh, ne yapalım. Hevesimiz kursağımızda kaldı demektir. En azından third party bir tool çıkana kadar.

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2008, 22:17:00 ÖS »

Olmadığını görünce asla olmayacağını da tahmin ettim ama çalıştırabilmemin bir yolu olabileceğini düşünmüştüm. Eh, ne yapalım. Hevesimiz kursağımızda kaldı demektir. En azından third party bir tool çıkana kadar.

VMware üzerine iatkos leopard 10.5.4 kurarsan kör topal çalışır bir virtual machine ipod sdk sahibi olabilirsin. ya da bir partition'a macosX kurabilirsin. Biliyorsun intel mac'ler ile normal PC arasında hiçbir fark yok artık. Mac artık sadece pırıltılı bir kasa.

vigo
Uzman

scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2008, 14:29:00 ÖS »

iphoneSDK'yi winOS üzerine kuramazsınız. macOS üzerine kurarsınız. bilgisayarınızın yanından çıkan yada apple'dan çekebileceğiniz "developer tools" ile önce xcode'u ve gerekli tool'ları kurun. sonra iphoneSDK'yı üzerine kurun. eğer yaptığınız iphoneApp'i gerçek iPhone'da test etmek isterseniz;

a- $99 ödeyip iphoneDevelper sertifikası alıp bu cert'i makinenize install edin.

yada

b- fake cert. hazırlayıp install

yada

c- kendiniz bir reopsitory yapıp, cydia'dan kendi source'unuzu gösterip install etmek

d- direk ssh ile app'i yerleştirmek

-------------------

ofiste "hackintosh" ( yani pc üzerinde macosx ) evde ise gerçek mac kullanıyorum. arada ciddi farklar var... iatkos vs türevi ( kalyway vs vs ) hiç ummadığınız anda sıçışlar yapabiliyor. bunun sebebi de neticede "çakma mac" yapma durumu. suç osx'in değil, port'ing işlemi sırasında hesaba katılmayan bazı şeyler.

örnek : hyper/bronx'un time machine'i airport update'ten sonra patladı. neden? çünki pc üzerinde zaten wi-fi device yoktu ve olmayan device update edildi. peki bunun time machine ile ne alakası var? çünki time-machine mac adresine bakıp "unique" olma durumunu ayarlıyormuş... ancak 10.5.6'da fixleyebildik.

keza "bonjour" servisimiz çalışmıyor. daha pek çok şeyi takla atarak fixledik ama gına geldi...

tavsiyem gerçek mac kullanın...

not: 3 aydır bir rivayet var, apple "universal" bir macOS X 10.5 edition çıkaracak ve tüm PC'lere kurulacak diye... dedim ya 3 aydır bi haber çıkmadı...

bronx^trsi
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2008, 14:53:57 ÖS »

Steve abi varken biz mac'i kullanacagimiza ,mac bizi kullaniyo gibi oluyor.Bu herif olene kadar (kanseri bile yendi ya,pek umudum yok hani) tadi kacti isin.Hatta ppc destegini kaldirmasi deli etti beni.Sirf os x kullanmak icin deli gibi ppc upgrade yapmistim.

Hackintosh konusunda muaffak olamiyorum ama psystar ve open tech isi halletmis ,ustune ticari olarak clone modeller suruyorlar,bende yapacam bi gun anasini satayim.

Bu arada tekrar hos geldin vigo.

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2008, 15:17:29 ÖS »

Bu arada tekrar hos geldin vigo.

evet evet, hoşgeldin.

kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2008, 16:09:01 ÖS »

Hoş geldin Vigo
vigo
Uzman

scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2008, 16:35:02 ÖS »

saolun varolun

bronx^trsi
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2008, 16:44:55 ÖS »

Tekrar hoşgeldin vigo şeytana lanet et boşver kal aramızda

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: