Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriTanışma ForumuChuckie Egg yüzünden dayak yiyormuşum sonra farkettim
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Chuckie Egg yüzünden dayak yiyormuşum sonra farkettim  (Okunma Sayısı 16516 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 24, 2008, 14:21:30 ÖS »

Herşey misafirlikte gördüğüm kauçuk tuşlu sinclair ile başladı(1985). Sonrasındaki bir sene onu alma hayali ve bilim ve teknik dergisinin arkasındaki resmine hayran hayran bakmakla geçti. Haziran 86 da nihayet spectrum 48K+ ımı almıştım... Chuckie Egg hastasıydık babamla. Benim rekorum 2 milyon küsurdu. Rahmetli Babamın ise 800 bin civarı idi. Birimiz oynarken diğeri arkada oturup yanmasını bekler pis pis güler birbirimizin omuzuna dokunarak taciz ederdik. Öyle bir gecede babam benim kafama vurmaya başladı ben ise gülüyorum yaklaşık 10 sn sonra işin ciddiyetini farkettim ve gülme ile karşık ağlama ile salona gittim. Neyse 5-10 dk ya durum düzeldi ve oynamaya devam ettik (gülmeden)... 1988 de C64 üm oldu nedense onu hiç sevemedim. Spectrum'un klavyesi bozulmuştu mecburen onu kullanamadım ama hala evde duruyor. 1990 başlarında A500, ve son hayranım olan A1200 üde 1993 de aldım.

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2008, 14:32:40 ÖS »

Aramıza hoşgeldin İlker... Olman gereken yere hoşgeldin 

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2008, 14:59:16 ÖS »

Hoşgeldin İlker...

Spectrum ve Amstrad istedikleri kadar kendilerini zorlasınlar C64 etmezler - kızım sana diyorum, gelinim sen anla

Spectrum sever olsanda seni bağrımıza basıcaz artık

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2008, 15:16:11 ÖS »

Chuckie Egg hastasıydık babamla. Benim rekorum 2 milyon küsurdu. Rahmetli Babamın ise 800 bin civarı idi.

Biz babamla Arcadia oynardık bol bol

şimdi size linkini atmak için biraz oynadım ki, bir anda herşey daha net daha berrak oldu. 7d8'deki müthiş GALAGA performansımın kökenini keşfetmiş oldum ))))) Amma zor oyunmuş ulen, bunda 20-30 level gidiyordum o zamanlar. Tabii level 13'den sonra oyun başa döner, ama o zaman bu bir başarıydı! Dobişko'da (pacman) 9 hak görmek gibi birşey!

http://www.worldofspectrum.org/infoseekplay.cgi?title=Arcadia&pub=Imagine+Software+Ltd&year=1982&id=0000237&game=/games/a/Arcadia.tap.zip&emu=3

Yukarıdaki link'e tıklayarak java üzerinden oynayabilirsiniz. x,c, p,l tuşları ile oynardım ben genelde, size kalmış seçim. Birinci level'ı geçmeniz bile bir başarı Kahkaha

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2008, 23:42:08 ÖS »

şimdi bunları görünce ilk HC deneyimim geldi aklıma..

Henüz ilkokul öğrencisiydim.. Abim ZX Spectrum 48K getirmişti eve.. Dokunduğum ilk klavye odur.. Lakin tape ünitesi yoktu..
TV'ye bağlayıp bembeyaz ekrana bakardık..
Yanında da Türkçe bir kitap vardı.. Sanırsam kullanma klavuzu idi.. Ordaki BASIC kodlarını yazıp çalıştırırdım.. "Klavye tuşuna basınca BİİİP sesi çıkarmaca", "Ekrana daire çizme", "Kırmızı yazı yazma" falan.. Bi de kitap da Adam Asmaca vardı ki.. felaket uzun bişey.. Saatlerce yaz babam yaz... yaz babam yaz.. sonra ufaklık prize çarpsın Sinclair kapansın.. Hadi baştan.. yaz babam yaz.. Adam asmaca oyna saatlerce şuursuzca

Hal böyleyken gördüğüm tek Sinclair oyunu Adam Asmaca ve benim için sinclair tuşlarına basınca BİP sesi çıkaran bir Adam Asmaca makinası olarak kaldı hep...

Sonrasında C64'ün Tape vardı ve oyun oynayabiliyodum çünkü...

Nedendir bilmem hepsini çok seviyorum ama Aşk'ı da Amiga 500 Plus
ile yaşadım...

E hoşgeldin İlker... Kahkaha

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2008, 01:31:28 ÖÖ »

ilker hosgeldin. o elindeki sinclair'i sakin atma bence. Tamir etmek icin para veya vakit harcamak istemiyorsan bile sadece nostalji icin  bozuk sekilde de olsa sakla bana sorarsan. Cocuklarina, torunlarina gosterirsin. Ben ilk sinclair'imi saklamadigima cok pismanim. Bu arada foruma yeni sinclairciler geldigini gormek guzel. Turkiye'de az var Sinclair'i bilen, seven, hatirlayan. Arda basta geleni Benim de Amiga 500, Amiga 1200, ve PC'lerim oldu ama Ben bilgisayar konusunda Sinclair'deki heves ve heyecanimi baska bilgisayarlarda  hic bulamadim. Yillar once sattigim A500'u sattigima hic pisman olmadim mesela.. ya da cati arasindaki A1200'u indirip acmak aklima gelmiyor. Cok gerekirse WinUAE var. Bu gunun PC'leri zaten ruhsuz, sevimsiz derecede komplike, ve sıkıcı geliyor bana ama  salonun ortasindaki televizyona baglayip, teypten oyun yukleyip sinclair oynamak ... tipki 11 yasindaki gibi.. nostaljinin dorugu Bilgisayar nostaljisinden cok cocukluk masumiyetini anmak gibi birsey. En sevdigi oyuncagi buyuyunce saklayanlar vardir ya. Bu kimisi icin oyuncak tren, kimisi icin oyuncak bebek, kimisi icin de Sinclair
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2008, 01:38:56 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2008, 01:39:03 ÖÖ »

Benimde ilk bilgisayarım spectrumdu, sene 1984 de chuky egg ve jet set willy hastasıydım ama sagitarian diye bi şirketin tuğla kırma oyunu vardı onu unutamam, arkanoid in atasıdır bana göre

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2008, 01:48:05 ÖÖ »

Sinclair'im ilk alindiginda, daha sinclair gelmeden Sinclair'i olan bir arkadasimdan 3 tane oyun kasetini odunc almis, o zamanlar her evde bir tane olan  "cift kasetli" mini muzik setimizde bu 3 oyun kasetini bir bos kasete cekmistim. Calisir mi calismaz mi bilmiyordum, ama denemekten birsey cikmazdi. Sinclair'imi aldigim gun heyecan icinde o kaseti taktim teybe, ve 3 oyun da calisti. Bneim ilk 3 oyunum soyleydi

1) Atic Atac
2) Cauldron
3) Manic Miner

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2008, 09:18:30 ÖÖ »

Bende ilk günler evdeki teybi kullanarak bilgisayarla gelen kasetleri çalıştırmak istedim ama hep hata veriyordu. Sonra yeni bir teyp almaya karar verdik aldık da ama kablosu problemli çıktı kablo yenilendi ve ilk oyunumu yüklemiştim JETPAC  tabi bu 10 günlük ıstırap, aylar gibi uzun gelmişti. O bilgisayarla gelen 2 kaset hala durur onlar inanılmaz değerli benim için. Şimdi ordan hemen aklıma gelen oyunlar JETPAC, IS-CHESS, PENETRATOR, FLAG, CHUCKIE EGG

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2008, 10:17:32 ÖÖ »

]sagitarian diye bi şirketin tuğla kırma oyunu vardı onu unutamam, arkanoid in atasıdır bana göre

http://www.worldofspectrum.org/infoseekpub.cgi?regexp=^Sagittarian+Software+Ltd$

Hmm emin misin şirket adı hakkında?
Batty olmasın o oyun?

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2008, 10:48:01 ÖÖ »

spectrum da benim unutamadığım iki oyun vardır bir tanesi basket master,
diğeri nin adını hatırlamıyorum bir puzzle oyunuydu,çeşitli devlet başkanlarının resimlerini tamamlıyorduk,hatta yukarıdan bomba felan da geliyordu yanılmıyorsam.oyun moyun hepsi unutulurda,spectrum diyince unutulmayan tek şey biraz ısınınca ortaya çıkan plastik kokusu.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2008, 12:58:00 ÖS »

"hatta yukarıdan bomba felan da geliyordu yanılmıyorsam."

Bunu bende hatırladım...Hatta C64'de vardı sanırım..

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2008, 13:21:10 ÖS »

Devlet başkanlarının olduğu oyun diyince aklıma Spitting Image geliyor.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2008, 14:12:24 ÖS »

Alcofribas çok yaklaştın ve verdiğin bilgi oyunu bulmamı sağladı..Birden oyunun ismi aklıma geldi.. Yine bir Domark oyunu. Split Personalities.

Yayınlandığı platformlar ve bilgileri için...
lemon64 - http://www.lemon64.com/games/details.php?ID=2426
world of spectrum - http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0004769
CPC Zone - http://www.cpczone.net/index.php?game=826
Plus4World - http://plus4world.powweb.com/software/Split_Personalities

« Son Düzenleme: Aralık 25, 2008, 14:16:28 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2008, 16:44:27 ÖS »

Alcofribas çok yaklaştın ve verdiğin bilgi oyunu bulmamı sağladı..Birden oyunun ismi aklıma geldi.. Yine bir Domark oyunu. Split Personalities.

işte bu oyun lw3d süpersin çok saol, +rep,emeğe saygı
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: