Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarSinclairSinclair - DonanımSoru: Spectrum+ makinada siyah zemin beyaz çerçeve?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Soru: Spectrum+ makinada siyah zemin beyaz çerçeve?  (Okunma Sayısı 20416 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 03, 2007, 22:01:30 ÖS »

Hatta 1992'de kadıköyde mcdonald's havuzunun olduğu yerde, elinde her türlü spectrum yazılımı bulunan ünlü bir amca vardı (adını unuttum şu ara kusura bakmasın).

Bu amca EGSA Bilgisayar' dan Selin Cengiz Şenel ve oğlu Selçuk Şenel olabilir mi? Onların Byte DErya ile arası iyiydi ve arşivleri de fena değildi. Ama havuzun orada dükkanları var mıydı hatırlamıyorum. En son Kadıköy Anadolu karşısında idiler.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2007, 22:46:23 ÖS »

soyağacımı var elinizde nedir kardeşim Kahkaha

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2007, 20:08:20 ÖS »

isimleri hatırlamıyorum, bu amca dükkan değildi zaten. bir apartmanın ikinci ya da üçüncü katında bir evi vardı. Biraz nemrut bir amcaydı, beyaz saçlı ve beyaz bıyıklı. haftada iki gün gider, bana şu lazım bu lazım derdim, o da hemen 48k'sını açar programları tek tek yükler, sonra multiface ile backup alırdı. Sabah erken gider öğleye doğru anca çıkardım. Evdeki hanımı da çay börek getirirdi Kahkaha

O dönem ondan her türlü disassembler, compiler, art studio falan filan aldım. Hatta şu anda hala bende olan  "screen machine" programını boxed olarak ondan satın almışlığım vardır.

Büyük olasılıkla zaten o amcayı ben Byte'ta tanımışımdır. Ya da ben dissasembler falan aradığım için o ara, byte'ta öyle şeyler de yoktu pek, derya yönlendirmiş olabilir.

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2007, 20:35:28 ÖS »

Yaw böyle enteresan bir tipe ben nasıl rastlamamışım acaba?  Kahkaha

Bak 20 sene sonra insan neler öğreniyor...

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2007, 01:57:52 ÖÖ »

o ne kadar inanilmaz guzellikte bi amca ve teyzeymis oyle. keske her bilgisayar meraklisi genci boole borekle poacayla ve disassamblerla besleyen amcalar olsa dumur icinde okudum
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: