Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GLOBAL GAME JAM TURKIYE  (Okunma Sayısı 6374 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 13, 2009, 20:42:41 ÖS »

Bana ulaşan bir epostayı sizlerle paylaşıyorum...

Ulkemizde demo, game ve alternatif platform development gibi konularda duzenlenen etkinlikleri desteklemek, icinde bulundugumuz camiayi motivasyon olarak yuksek tutmak da sorumluluklarimiz olarak gorulebileceginden ekteki organizasyon yetkililerin ricasiyla bu duyuruyu sizlere iletiyoruz.

GLOBAL GAME JAM TURKIYE, 30 OCAK - 1 SUBAT TARIHLERI ARASINDA SENI METUTECH-ATOM'A BEKLIYOR!

Oyun tasarimcilari, programcilar, grafik tasarimcilar, illustratorler ve tum disiplinler...
PC, mobil, oyun konsollari ve tum platfomlar...

Tum Dunyaya Yetenegini Gostermek Icin Sadece 48 Saatin Var!

www.ggjturkey.org

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2009, 22:30:14 ÖS »

Oyun sektörü, yakında hollywood'u ekonomik olarak ikiye katlayacak, belki de katlamış iken, bu tür etkinliklerin sayısını artması kaçınılmaz olacak.

Bunlar bugün her yerde yapılan belkide sayısı 100'ü bulan kısa film yarışmaları gibi, kısa oyun yarışmaları halinde katılımcı arayacaklar.

Umarım ATOM'un GGJ ayağına katılım çok olur da benzer organizasyonların sayısı artar.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2009, 11:09:27 ÖÖ »

Selam arkadaşlar.

Ben de yarışmacılar arasındaydım. Yaptığımız oyunu aşağıdaki linkten indirip görebilirsiniz. Süre sınırlaması, source code'u da pakete ekleme zorunluluğu gibi nedenlerden çok büyük bir zip oldu, kusura bakmayın.

http://www.globalgamejam.com/games/lost-colors
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2009, 13:52:45 ÖS »

skate, şimdi bu GlobalGameJam ne oldu? yarışma mı bu? kazanan olacak mı? olacaksa nezaman açıklanacak? yoksa "tamam katıldık bitti, budur" mudur?

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2009, 17:00:01 ÖS »

evet bir yarışma. 1500'den fazla kişi katıldı 23 ülke ve 53 lokasyonda. 300'den fazla oyun çıktı. Türkiye'de 13 tane grup oyun yayınlayabildi (daha fazla grup vardı ancak birkaçı bitiremedi). Biz 3. olduk ama henüz resmi bir açıkmala yapılmadı sıralamayla ilgili. Sürpriz ödül falan da vardı. 3. olan bizler 1 sene Level aboneliği, t-shirt, rozet, v.s. kazandık. 1. olan grubun tüm elemanlarına birer tane Asus 8800GT ekran kartı verildi. TV kanalları oradaydı (TRT v.s.). Güzel bir organizasyondu.

Şimdi asıl güzel olay globalgamejam.com'da tüm oyunlar sergileniyor. Yani kaçıncı olursan ol, insanlar 48 saatte yaptığın oyunları indirip oynuyor. Organizasyon dünya çapında duyurulduğu için de oyunlar gerçekten büyük kitlelere ulaşıyor.

GGJ'de rekabet yok gibi birşey. Mekanda herkes birbirine tavsiyelerde bulundu, yardım etti. Jüri bu konuda çok tecrübeli olmadığını açıkça itiraf etti baştan. "Daha çok eğlenmeye özen gösterin" dediler ki herkes de bunu yaptı. Mekandaki tek hırs oyunu baştan belirlenen kalite ve içerikte bitirebilmekle ilgiliydi. Yoksa "bak şu grup şunu şunu yapıyor, bunların kuyusunu kazmak lazım, biz daha iyisini yapmalıyız" gibi bir olay kesinlikle yoktu.

Benim GGJ'ye katılma nedenlerim şunlardı:

1) İyi birşeyler yapabileceğime olan inancım.
2) Bu konuyla ilgilenen gençleri tanımak ve onlarla birlikte çalışma şansı elde etmek.
3) Dünyada ilk kez yapılan bir organizasyonun ilkinde yer almak.
   a) İlk kez yapıldığı için destek olmak gerektiğine olan inancımdan dolayı.
   b) Yıllar sonra en eski müdavimlerden olma isteği. (Ah ne ruhluydu ilk GGJ, sandwich'den başka yiyecek yok, yatacak yer yok v.s. v.s., şimdikiler çok şanslı bu konforlu mekanda gibi düşünceler silsilesi )
4) Scene partisi olmaması olayın bir partiden farklı olmasını gerektirmiyor. 7DX, Nightshift gibi partilerden çok farklı bir ruh halinde olmuyor insan. Ayrıca organizatör olmamak da ekstra zevkli birşey tabii

Kısaca böyle yanıtlayabilirim soruyu.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: