Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Games List  (Okunma Sayısı 7915 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 17, 2009, 16:46:50 ÖS »

Obligement web sitesinde Amiga Oyunları Listesi diye bir bölüm var. Burada gelmiş geçmiş(!) tüm Amiga oyunlarını (oyun adı, çıkaran firma, türü, yapım yılı, boyutu, sistem gereksinimleri, yazıldığı dil, vs. bilgilerle birlikte) bir liste halinde görmeniz mümkün.

Bu site bildiğim bir site ve hazırladıkları listeyi bir zamanlar incelediğimi de hatırlıyorum. Ancak bugün Amigaworld.net sitesinde Amiga Games List ile ilgili bir haber görünce, "du bakiim benim Pishti'yi de listeye eklemişler mi" diye bakayım dedim. Gördüm ki Pishti de listedeydi fakat tuhaf birşeyler vardı. Oyunla ilgili verilen tüm bilgiler doğruydu. Sonra biraz fantezi yapayım dedim ve listede olmadığından emin olduğum bir Amiga oyununu aramak istedim. Aklıma ilk gelen oyun tabii ki Feleğin Çarkı oldu. Ancak bu oyunu da listede görünce "yok artık" dedim. "Nooluyo ülen" modunda diğer oyunlarımı da listede aramaya karar verdim ve en dandik oyunuma kadar, yazdığım tüm Amiga oyunlarının listede bulunduğunu görünce ciddi şekilde şaşırdım. Hadi Pishti'yi Aminet'te olduğu için eklediler, Feleğin Çarkı'nı da sizlerden biri listeye ekletti diyelim. Diğer oyunlarımı nasıl buldular, halen düşünmekteyim. Zamanında bu oyunları kendi web sitelerime koyar, orada tanıtır, downloada sunardım ama birilerinin, hem de Fransızların benim dandik oyunlarım da dahil olmak üzere tüm Amiga oyunlarını arşivleyip, gözden geçirip bir database haline getirmesi beni benden aldı.

Listede şu an 13528 oyun bulunuyor ve arayıp da bulamadığım herhangi bir oyun olmadı. İsimlerini ilk kez duyduğum bazı Türk oyunlarına da rastladım. Adamlar gerçekten inanılmaz bir database hazırlamışlar. 
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2009, 17:09:42 ÖS »

Emeğinize ve elinize sağlık diyorum. Çalışan insanların ürettikleri değerleri, hak ettiği yerde bulabilmesi gibi güzel bir şey daha var mı acaba? Başka da bir şey söyleyemiyorum.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2009, 19:33:50 ÖS »

Adamlar çalışıyor... Harika bir site yapmışlar... Listelerini incelememiştim ama bu kadar sağlam bir liste oluşturmalarından dolayı tebrik etmek gerek...

Sihirli Disketler - oyun sayılır mı? listede yok..

http://www.bilgisayarmuzesi.com/sihirlidisketler.jpg

dipnot: Bu disketleri hala arıyorum

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2009, 20:10:53 ÖS »

13528 ! Bir "video oyun koleksiyoneri" daha baska ne duymak isteyebilir ki

Gercekten etkileyici bir site bu.Zamaninda 68k islemcisini 060'a cevirecegim diye bir ppc yemistim bu site yardimiyla.Ama hakkini vermek lazim,tek kaynak bu sitedeydi.13528 ha !? Kahretsin !

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2009, 22:47:40 ÖS »

Diğer oyunlarımı nasıl buldular, halen düşünmekteyim. Zamanında bu oyunları kendi web sitelerime koyar, orada tanıtır, downloada sunardım ama birilerinin, hem de Fransızların benim dandik oyunlarım da dahil olmak üzere tüm Amiga oyunlarını arşivleyip, gözden geçirip bir database haline getirmesi beni benden aldı.

Benim harddiskimde yatan oyunlarım listede yok ama aslında geçen sene depodaki amigalarımdan bazıları çalınmıştı, belki yapanlar bunlardır!

Arşivleme tutkuları artık evlere dalıp gizli yazılımları keşfetmeye zorlamış zavallı fransızları... cık cık...

muratovsky
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2009, 23:24:09 ÖS »

Arkadaşlar bişi sorcam,

önemli değil o kadar ama hep hatırlamaya çalışıyorum hatırlıyamıyorum. Amiga'da bi oyun vardı, elinde sanki ketçap silahı olan bi çocuğu kontrol ediyorduk, yeşil yeşil yaratıklar geiyordu onları yok ediyoorduk, bölümü bitirince havada McDonald's ın "M" harfleri uçuşurdu.

Bu oyunu hatırlıyor musunuz?
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2009, 00:07:37 ÖÖ »

Arkadaşlar bişi sorcam,

önemli değil o kadar ama hep hatırlamaya çalışıyorum hatırlıyamıyorum. Amiga'da bi oyun vardı, elinde sanki ketçap silahı olan bi çocuğu kontrol ediyorduk, yeşil yeşil yaratıklar geiyordu onları yok ediyoorduk, bölümü bitirince havada McDonald's ın "M" harfleri uçuşurdu.

Bu oyunu hatırlıyor musunuz?

Global Gladiators. (ben de severdim, super frog yerine bunu oynadığımı hatırlarım)
« Son Düzenleme: Ocak 18, 2009, 00:09:24 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

muratovsky
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2009, 09:42:07 ÖÖ »

teşekkürler Arda, videosunu seyredince tekrar ilkokul yıllarıma döndüm bi an...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: