Mathman'in canı en kablosuzundan SAMBA yapmak istiyor sanırım.

E ben zaten Amigamda ethernet üzerinden her türlü dosya transferini yapabiliyorum. Amiga explorer ile de yine TCP/IP kullanarak 2 mbit dosya transferi ve ADF aktarımı yapabiliyorum. Kullanım olarak da en hızlı ve temiz çözüm bu. zaten Reflection (Arda) arkadaşımızın da "
Dikkat, hangisini kullanıyorsunuz değil, elinizde olsa hangisini seçerdiniz?" cümlesine/sorusuna istinaden olası en iyi çözüm bu dur.
10 Mbit Network dosya transfer hızı
2 mbit ADF Aktarım Hızı (Amiga Explorer ile)
daha iyisi var mı şu aralar classic bir amiga için?
Amiga kullandığım süre içerisinde hemen hemen tüm bağlantı çeşitlerini bizzat kullanmış ve fikir sahibi olmuş biri olarak şöyle sıralayabiliriz aslında
yavaştan hızlıya sıralanmıştır.
1** Cross Dos 720k olabilecek en yavaş aktarım
2** Seri kablo oldukça yavaş ama en yaygın kullanımı olan aktarım şekli olabilecek en üst aktarım seviyesi 112000 baud ama hızlı bir amigada bile 56000 bauttan yukarısında çok sıkıntı yaşadım.
3** Paralel kablo Düzgün ayarladıktan sonra kullanımı müthiş rahat ve olabilecek en sağlıklı bağlantı imkanını veriyor ama dediğim gibi benim uğraştığım zamanlarda sadece PARNET diye mükemmel bir çözümü vardı ama sistemi kurmak için oldukça uğraşıyordunuz.
4** Virtual SD Floppy henüz deneme fırsatım olmadı . Saniyede aktarılan data miktarı hakkında bilgi verilirse daha düzgün bir sıraya koyabilirim belki ama şu an için buradaki yeri güzel gibi
5** Ethernet kablolu veya kablosuz farketmez amiga da erişilecek hız belli 10 MBit. Daha hızlı bir bağlantı yapan varsa işin detaylarını bize de anlatsın.
USB Floppy çözümü henüz böyle bir çözüm olmadığı için fikir yürütmek zor ama sonuçta kullanılacak USB arabirimi v1.1 olacağı için ethernetten yavaş bir aktarım hızı olacaktır. v2.0 olursa ona laf diyemem tabii ki.