Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Segate Hardisk Sorunu  (Okunma Sayısı 6904 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 20, 2009, 11:16:14 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar,

Benim bilgisayarımda şöyle bir sorunum var.

Bilgisayarımın harddiski SEAGETE BARRACUDA 7200.11 (ST3640323AS) 640 GB.

Bazen bilgisayar açılırken veya Windows açıldıktan bir iki dakika sonra bilgisayar bir den windowsdan çıkıyor, siyah bir ekran geliyor.
Bu ekranda

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

uyarı yazısı yazıyor.

Resetlersem yine açılmıyor ve aynı uyarı mesajını veriyor.Biosa girdiğimde  hardisk gözükmüyor.
Ancak bilgisayarı açma kapama düğmesinden açarsam Windows sorunsuz olarak açılabiliyor.

Bilgisayarı düğmeden her 5-6 açma denememin ancak 2 veya 3 tanesinde Windows açıldıktan sonra sorunsuz çalışmaya devam ediyor.
Windowsun Sorunsuz çalıştığı durumlarda 4-5 saat bilgisayar açık kalsada bir sorun olmuyor. Ancak yeniden aç kapa yaparsam açılmama sorunu ortaya çıkabiliyor.
Bu arıza esnasında Biosa her girdiğimde hardiski gözükmüyor.
Tekrar reset yapınca bir süre sonra yine aynı hata mesajı ile karşılaşıyorum.
Bilgisayarı power tuşundan komple kapatıp yeniden açınca Bazen sorunsuz olarak Windows yüklenebiliyor ve bilgisayar açılıyor veya yine açılmayıp yine aynı hata mesajını veriyor.
Bilgisayarın 4-5 açılışının ancak birinde sorunsuz bilgisayar çalışıyor.Diğerlerinde bu uyarı ile karşılaşıyorum.

Bilgisayarı Ekim 2008 tarihinde aldım.

Sistem özellikleri
İŞLEMCİ İNTEL CORE 2 DUO 8500 (3.16GHz,1333MHz,6MB,LGA775) BOX
ANAKART Asus P5Q-3 DELUXE / WiFi-AP
RAM OCZ DDR3 -1333 MHZ PC3 CL7- PLATINIUM - 2 GB * 2
HARDDİSK SEAGETE BARRACUDA 7200.11 (ST3640323AS) 640 GB
EKRAN KARTI POWERCOLOR ATI RADEON HD4870, 512 MB
KASA GİGABYTE 3D AURORA 570 S GÜMÜŞ
POWER SUPLY OCZ - GAME X STREAM SLİ- 600 WATT
DVD WRİTER Asus DRW-2014S1T SATA
Asus DRW-1612S1T IDE
CD writer Asus 52*24*52 CD IDE
FLOPY ALP 1.44 MB
İşletim Sistemi Windows XP- Service Pack 2

Bilgisayarı 3 kere servise götürdüm. Onlar açılışında Bir sorun olmadığını belirtmişlerdi. Sadece anakartın biosunu güncellediklerini belirttiler.Ayrıca Hardisk kablolarıda değişti. Ama bilgisayarı her eve getirdiğimde aynı sorun yine meydana geldi, bende artık götürmekten sıkıldım)

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

Bu hata mesajının çözümü ve nedeni nedir?
Hata hardiskdenmi kaynaklanıyor?
Harddiskim SEAGETE BARRACUDA 7200.11 (ST3640323AS) 640 GB.

Nasıl çözebilirim.

Şimdiden Teşekkür ederim.

« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 11:18:09 ÖÖ Gönderen: Gokhan Ozkan » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2009, 11:33:08 ÖÖ »

besleme alakali bir problem gibi. guc kaynagin kac W ve konfigrasyon tam olarak nedir ? (ekran karti, tum HDD'ler, DVD'ler filan)

Retro Hincal Uluc
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2009, 11:58:24 ÖÖ »

Güç kaynağı  OCZ - GAME X STREAM SLİ- 600 WATT   145 $ gibi bir fiyata almıştım.
Bu sorun  ekran kartı ve işlemcilere güç bindiği zamanlar (oyun oynama) gibi durumlarda meydana gelmiyor.
Sadece açılışlarda karşıma çıkıyor.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2009, 17:50:59 ÖS »

Farkli bir sata kablo ile kontrol ettiniz mi ? Kablolar o kadar sert ki,bazen konnektor ve kablonun kendisi gerilim altinda kalabiliyor,zarar gorebiliyor (Tek parca kablo kullaniyorsaniz (cift damarli,yumusatilmis degil).Sata optik surucum icin buna benzer problem yasamistim.

Bu kadar mi ?
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2009, 22:46:53 ÖS »

Bios ekranına girip first boot seçeneğinin hard disk olduğunu kontrol ederseniz bunla ilgili bir sorun olabilir. boot seçeneklerinde sadece hard diski seçip bu şekildede deneyebilirsiniz..

Amiga Repair Service
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2009, 05:33:32 ÖÖ »

Bu da olabilir :

http://www.pclabs.com.tr/2009/01/20/seagateden-barracuda-7200-11-firmware-fiyasko/

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2009, 09:17:25 ÖÖ »

vay be, insan hergün yeni birşey öğreniyor. ilk defa defolu bir harddisk bios'u görüyorum.

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=5625&view=by_date_ascending&page=22

22 sayfa dolusu şikayet, "firmware update ettim, harddisk tuğla oldu, update etmeden önce bazen kapansa arada çalışıyordu" şeklinde gidiyor... Gokhan, 30 gün dolmadıysa disk'i iade et.

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2009, 11:15:06 ÖÖ »

Bilgiler için sağolun arkadaşlar.
Hardiskin kablosunu değiştirdim. Başka kablo ile denedim. Yine sonuç değişmedi.
Biosdan da değişik boot seçenekleri ile denedim. Yine sorun devam etti
İşin garibi bilgisayarın bazen sorunsuz açılması.
Bilgisayarı komple kapattıktan sonra yeni açılırken sorun olması
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2009, 12:03:44 ÖS »

Bilgiler için sağolun arkadaşlar.
Hardiskin kablosunu değiştirdim. Başka kablo ile denedim. Yine sonuç değişmedi.
Biosdan da değişik boot seçenekleri ile denedim. Yine sorun devam etti
İşin garibi bilgisayarın bazen sorunsuz açılması.
Bilgisayarı komple kapattıktan sonra yeni açılırken sorun olması

Gökhan, yukarıda max damage'ın attığı bağlantıda direk senin sorunun tarif ediliyor. Alttaki benim attığım seagate resmi forumlarındaki moderatörlerin de onayladığı bir "hatalı üretim" söz konusu.

Elindeki model harddisk ekim-kasım-aralık 2008 üretimi olan seride bu ani kilitlenme görülüyor ve bunun hatalı bios yazılımı sorumlu imiş. Yani senin düzeltebileceğin bir durum değil. Eğer yeni aldıysan iade et, eğer bir süredir kullanıyorsan garanti kapsamı içerisinde onarılmasını ya da değiştirilmesini iste.

Evet, seagate forumlarında da yazıldığı üzere, bu durum "bazen" gerçekleşiyor. Herzaman değil. Harddiskin hatalı üretim, iade et, değiştir.

Hatta bu durum öyle yayılmış durumda ki, seagate'in tepkisizliği karşısında sesler yükselmeye başlamış (seagate BARACUDA ile ilgili bir kelime oyunu):

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2009, 16:44:38 ÖS »

Ben bu kadar ciddi bir problem oldugunu fark etmemistim.Brickuda guzel olmus,yakismis hani.

Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2009, 23:01:32 ÖS »

Benim ana PC'de de bu HDD (7200.11 serisinden ST3640323AS) mevcut. Yaklaşık 6 aydır 24 saat açık olan sistemimde en ufak bir problem yaşatmadığı gibi performansından da oldukça memnunum. AMD bazlı bir sistemde (GIGABYTE MA69G-S3H) kullanıyorum.

Bence Acronis TrueImage gibi bir programla (faydalı bir prg) boot partisyonunun imajını alıp başka bir HDD'ye aktarıp sistemin stabilitesini başka bir HDD'de test et derim. Bu şekilde HDD problemini dışlar veya kesinleştirirsin.
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2009, 23:05:46 ÖS Gönderen: witchdoktor » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: