Bende de RTL8139D çipli bi ethernet kartı var, Miami'yle IP alabilmek saatlerimi almıştı. O yüzden o BeniOku dosyasını özenle hazırladım, fakat Türkçe olanı hazırlarken bir satırı atlamışım, İngilizce olana(ReadMe) bakarsan orda:
"'Get Dynamic DNS Servers'ı 'ADD'e getir" diye bi satır olacak. Türkçe olana yazmayı unutmuşum...
Ama sorunun o olduğunu sanmıyorum. Çünkü OS3.9+BB2 kurulumundan IP almayı internete bağlanmayı denedim, ben de alamadım...
Ama önce sürücünün Ethernet Kartına ulaşıp ulaşmadığından emin olalım:
1) - Miami'yi aç,
Offline konumuna geç
- Soldaki ana listeden,
Hardware'e geç
- Oluşturduğun donanım tanımlamasını çift tıklat
-
"Sana-II parameters..."e tıklat
-
"Query Device"ı tıklat
Eğer MAC adresi güncellenirse, sürücü ethernet kartına ulaşıyor demektir...
Ulaşamıyorsa, Kernel Sürücülerin Ethernet kartını bloke etmediğinden emin olup bir daha dene.
2) Benim yazdığım BeniOkuyu boşver

-
SYS:Internet/MiamiDx çekmecesindeki
MiamiInit programını çalıştır.
-
other Sana-II driver seçeneğini seç (Internet ve DNS'i de aktive et)
- sorulduğunda
Device :
openpci_8139.device Unit :
0 yaz.
- Program otomatik olarak modemine ulaşmaya çalışacak, eğer IP alamazsa sorunun ne olduğunu bildirecek, eğer sorun çıkmaz ise, oluşturduğu ayarları kaydetmek için bi dosya adı soracaktır.
- Daha sonra Miami'yi aç
-
Settings menüsünden
Import settings from MiamiInitV3'ü seçip, yeniden
Online olmayı dene.
- Eğer olabilirsen
"Settings > Save Settings"3) Yine de olmazsa, benim kurulumda bi bozukluk olabilir. Aminet'ten MiamiDX'i yeniden indir ve yeniden kur (key dosyalarını yedeklemeyi unutma, Miami klasöründeler

). MiamiInit programıyla yeniden dene.
4) Yine de olmazsa, benim Miami ayarlarını sana göndereyim, sonuçta aynı donanımı kullanıyoruz, ben sorunsuz IP alabiliyorum mevcut ayarlarımla.
5) Eğer sorun/eksik/hata bizim OS3.9+BB2 kurulumundaysa ve tespit edebilirsen bana bildir, düzeltip yeniden yükleyeyim.
Haydi başarılar