Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Commodore
Commodore Donanım
c-one
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
Gönderen
Konu: c-one (Okunma Sayısı 18356 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozkano
Uzman
c-one
«
:
Ekim 10, 2006, 14:17:13 ÖS »
c-one diğer adı ile commodore one kullanan var mı ?
A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici
Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)
Ynt: c-one
«
Yanıtla #1 :
Ekim 10, 2006, 14:48:42 ÖS »
Bildiğim kadarıyla bu proje daha sonuçlanmadı.. Birçok bileşen için henüz test aşamsındalar sanırım.
http://c64upgra.de/c-one/
SineFX
*
Bilgisayar Müzesi Koleksiyonu
vigo
Ziyaretçi
«
Yanıtla #2 :
Ekim 13, 2006, 14:13:05 ÖS »
gördüm kullandım. "re-configurable computer" olarak geçiyor. hayal kırıklığı oldu benim için.
LW3D
Yönetici
«
Yanıtla #3 :
Ekim 13, 2006, 16:02:01 ÖS »
neden hayal kırıklığı oldu ? Yani bir çeşit emulasyon yaptığı için mi ?
Bize biraz bilgi vermen mümkün mü ?
SineFX
*
ozkano
Uzman
«
Yanıtla #4 :
Ekim 15, 2006, 22:05:01 ÖS »
Selam vigoi sanıyorum geçen sene bilgi de yapılan party de görmüşsündür, bu sende kısmetse olacak mı
A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Daima Genç
Üye
«
Yanıtla #5 :
Ekim 16, 2006, 19:30:56 ÖS »
İsmail "Hades" Şahin ile beraber C64 Türkiye'yi çıkardığımız günlerde bu konuyla iyice ilgileniyorduk. Sürekli internetten C-One haberlerini takip ediyorduk. Hatta ben çeviriler yapıp dergiye koyuyordum. İşta o zamanlarda (2003 yılı gibi) bir ara ciddi ciddi bir C-One almayı düşünüyorduk. Hades, kartın geliştiricilerinden biri olacaktı, Türkiye'de ilk defa kullanıp millete tanıtacaktık, vs... Ama sonunda bir şekilde aklımız başımıza geldi ve paramızı (zaten çok fazla değildi) saçma sapan işlere harcamamaya karar verdik. Zira dergiyi takan yoktu zaten
Şimdi düşününce amma komik geliyor...
vigo
Ziyaretçi
«
Yanıtla #6 :
Ekim 29, 2006, 01:22:40 ÖÖ »
breakpoint de bizzat kullandım... evet emülasyon makinesi gibi bişi. ben biran için, ide'si olan, pci'ı olan , vga'i olan, daha güçlü bi c64 hayal etmiştim... yani yeni teknolojiye access edebilen bi makine ve osu... ama öyle değilmiş.
nightlord
Uzman
«
Yanıtla #7 :
Aralık 13, 2006, 02:02:34 ÖÖ »
@daimagenc: biliyosun ki ben dergiyi baya takiyordum
ve senin cok cok da olumlu bir katki sagladigini dusunuyordum. Keske o dergi devam etse...
@all: c-one ile ilgili olarak soylemem gerekn bazi seyler var. benzer bir postu dtv ile ilgili olarak amigaturk sitesine de yapmistim.
simdi bu projeyi iki alt projeden olusuyormus gibi algilamakta fayda var arkadaslar.
1- 64 cipleri: 6510, 6526, VIC-II ve hatta SID'in gunumuz teknolojileri ile yeniden uretilebilmesi. (Hatta istenirse bunlarin tek cipte birlesebiliyor olmalari)
2- bu ciplerin de kullanildigi c-one bilgisayari.
aslinda vigoyu hayal kirikligina ugratan ve benimde en basindan beri cok heyecanlanmamama sebep olan proje 2. proje. yani benim acimdan scene'de standart makine olan c-64 + 1541 setup'indan farkli makine olmasi negatif. Bu makinede kimse demo yapmaz. cunku cok az insan o demoyu izleyebilir. kullanici acisindan bakildiginda da uzerinde onun gelismis ozelliklerinden faydalanan herhangi bir uygulama gelistiren olmazsa bi ise yaramaz. Boyle uygulamalari da ancak aktif c64 programcilari gelistirir. Aktif c64 programcilari da demin bahsettigim sebepten bunu yapmiyor. Cok daha ucuz olan MMC64 icin bile yeni tool veya plug in gelistiren bi avuc insan zor cikiyor.
lakin birinci proje cok cok cok onemli ve basarili. Burada kulanilan teknoloji programlanabilir logic teknolojisi. Ve bu emulasyon demek degil. Ayni cycle larda ayni inputa karsilik ayni outputu ureten fakat NMOS fabrikasinda degilde gunumuzde 30 dolarlik bi kit ile herkesin evinde programlayabilecegi bir cip teknolojisi. Tamamen dijital olan herhangi bir cip bu teknoloji ile %100 taklit edilebilir. SID gibi analog bolumleri de olan cipler icin ise ayni sey gecerli degil maalesef
Bu konuyu daha fazla arastirmak isteyenler FPGA ve CPLD diye aratabilir.
Buradaki en buyuk guzellik su an Jeri'nin elinde bir CPLDyi 6502 gibi davrandirtan design dijital olarak var. ayni sekilde 6510 VIC hepsi icin gecerli bu. bunu bir cesit data dosyasi olarak dusunun. bahsettigim kitlerde kullanilan design toolundaki bir project dosyasi.
Simdi birisi kalkip daha buyuk bir CPLD alip icine Jeri ve tayfasinin yapip bitirdigi cip dosyalarini kullanarak buyuk bir c64 cipi veya 1541 cipi yapabilir. iste ozaman bir kibrit kutusu icinde c64+1541 devreleri sigdirilip bi tane de kucuk mmc slotu konularak mobil otesi bi c64 eldeedilebilir mesela.
yaslari giderek ilerleyen bilgisayarlarimiz icin hic olmazsa artik sonsuza kadar yedek parca sorunu olmayacagini bilmek guzel
LW3D
Yönetici
«
Yanıtla #8 :
Aralık 13, 2006, 10:24:18 ÖÖ »
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler NightLord. Peki C64DTV bu söylediğinden çok mu farklı? Bazıları 1541-III'ü C64DTV içine gömmüşler ve küçücük bir kutu C64 ve 1541 işlevi görüyor... Hatta söylentilere göre farklı bir C64DTV üzerinde çalışılıyormuş. (MMC girişi olan)
SineFX
*
nightlord
Uzman
«
Yanıtla #9 :
Aralık 13, 2006, 21:39:39 ÖS »
c64 dtv bahsettigim tek ciplik c64'e oldukca yakin. Fakat birebir c64 degil. Cunku Kernelinde farkliliklar var. icindeki oyunlarin hepsi bir flasf memoryde duruyor. ve o flash memoryden yukleme mekanizmasi gercek c64un diskten yukleme mekanizmasindan farkli. Hatta bu yuzden icindeki oyunlarin hepsi projenin sw ayaginda yer alan scenerlarca patchlendi(yani flashtan yuklenebilir hale geldi)
1541-III ise gercek 1541den hayli uzak bir alet maalesef. c64'un 1541 ile haberlestigi (yani seri kablodan akan) IEC protokolunu destekliyor. yani 1541-III ile sadece c64un normal kernelinde bulunan load /save islemleri calisir. Dunyada var olan hemen hemen butun fastloaderlar, cok yuklemeli oyunlar ve demolarin hicbiri 1541-III uzerinde calismaz. Cunku bu sistemler IEC protokolunu sadece basta kullanip 1541in bellegine bir programcik gonderir, ardindan 1541 icindeki 6502 CPU o programi calistirmaya baslar. Bu noktadan itibaren 1541 ve c64 programcinin yarattigi custom (ve daha hizli) bir protokolle haberlesmeye baslar. Hatta kimi demo efektleri abartip hesaplamalarin bir kismini 1541 cpusuna bile yaptirir. Butun bunlarin olabilmesi icin 1541in yerine konulacak olan cihazin icinde 6502 6522 ve ayni miktarda RAM ve ROMlar olmalidir.
Ama yine de DTV ve 1541-III ayni kutuya konulup icine de 10000 tane tek parca oyun konulmus bir mmc cardi kullanarak super bir mobil oyuncak elde edilebilir
Daima Genç
Üye
«
Yanıtla #10 :
Aralık 13, 2006, 21:45:10 ÖS »
Alıntı sahibi: nightlord üzerinde Aralık 13, 2006, 02:02:34 ÖÖ
@daimagenc: biliyosun ki ben dergiyi baya takiyordum
ve senin cok cok da olumlu bir katki sagladigini dusunuyordum. Keske o dergi devam etse...
Bilmez miyim... Ama bir kişiden çok daha fazlası lazımdı. Olmadı işte. Maalesef 15 yıl gecikmiş bir çalışmaydı C64 Türkiye. Bu saatten sonra ondan daha fazlasını beklemek de hayal olur
nightlord
Uzman
«
Yanıtla #11 :
Aralık 13, 2006, 23:39:13 ÖS »
abi bu konuda fazla karamsarsin ya. Dergiyi takip eden tek kisi degil bi suru adam vardi. Ve boyle urunler kalici oluyorlar yillar sonra bile yeni insanlar bulup okuyabiliyor. Benim 4-5 yil once yazdigim tutoriallere hala bazen birileri niyetlenip girisip soru sorabiliyor c64 turkiye dergileri de oyle
hic bi zaman bir c64 dergisinin 100000 kisi tarafindan takip edilmesini ummuyoruz ama 500 - 1000 kisilik bi niche hedef kitlesi var bence.
Valla siz yapmazsaniz da ben bi ara bi c64 dergisi cikarmayi dusunuyorum onu soyliyim
Daima Genç
Üye
«
Yanıtla #12 :
Aralık 14, 2006, 00:03:28 ÖÖ »
Ya elbette dergiyi binlerce onbinlerce kişinin takip etmesini beklemiyorum ama kimseden de ses çıkmaz mı ya? Hatırlarsın, 2. sayıyı çıkardığımızda c64.sk'ya yazdığım haber sayesinde bizlere ulaşıp bir merhaba yazısı yazmıştın. İşte (inanır mısın bilmiyorum ama) o yazı dergi tarihinde aldığımız ilk ve tek geri besleme idi. Millet dergiye yazı yazsın falan demiyordum ama bir allahın kulu çıkıp da bir eleştiri bile yapmaz mı ya... Bu yüzden bir süre sonra kendimi resmen mastürbasyoncu gibi hissetmeye başlamıştım (kötü benzetme için özür
) Bu yüzden dedim zaten takan yoktu diye, yoksa okuyanların olduğunu biliyorum
Bak c64.sk'ya yazıdığım haberler de burada. Son haber Bronx'tan Skate tarafından girilmiş:
http://www.c64.sk/?PHPSESSID=4b1ab7e86884d41a7e3ae7ee3bce96b7&content=news&searchstring=c64+turkiye
nightlord
Uzman
«
Yanıtla #13 :
Aralık 14, 2006, 00:47:07 ÖÖ »
evet e-mail olarak tek tepki veren ben olabilirim ama forumlarda (o donem aktif olan commodoreturk, hi3s, bronx wall, tr-demoscene) baya ses getirmisti. feedbacklerin yani sira hades soru cevap falan yapiyordu 4-5 kisiye.
yani yanlis anlama seni terslemek degil amacim
sadece bugun turkce cikacak (ve bazi satndartlara uyacak) bir c64 dergisinin yaklasik 1000 kisi tarafindan falan takip edilecegini yaklasik 15-20 kisi tarafindan da feedbacklerle beslenecegini dusunuyorum ben . Amacim onu dile getirmek
«
Son Düzenleme: Aralık 14, 2006, 00:50:05 ÖÖ Gönderen: nightlord
»
LW3D
Yönetici
«
Yanıtla #14 :
Aralık 14, 2006, 11:06:06 ÖÖ »
Alıntı
Hatta kimi demo efektleri abartip hesaplamalarin bir kismini 1541 cpusuna bile yaptirir. Butun bunlarin olabilmesi icin 1541in yerine konulacak olan cihazin icinde 6502 6522 ve ayni miktarda RAM ve ROMlar olmalidir.
Hmm..1541-III beni çok heycanlandırmıştı oysa
SineFX
*
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: