Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: AVİ dönüşüm problemi  (Okunma Sayısı 5050 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Şubat 13, 2009, 01:42:34 ÖÖ »

merhaba, TCL marka bi kameram var.
yukarıdaki bilgiler çektiği AVI dosyasına ait.
ben normal bir sinemayı bu ses ve görüntü codecleri
şeklinde dönüştürmek istiyorum. böylece kamerayı
sanki bir mp4 player gibi kullanabileceğim.
TV çıkışıda var televizyonada bağlayabilirim.

bu işin üstadı virtualdub ile görüntü MJPEG olarak
seçilebiliyor fakat bitrate oranı seçilmiyor.
normal avi de 4234 küsür iken virtualdubla 8000 kbit/s
oluyor aryıca mulaw codec seçilmiyor bile başka birkaç
konverter programındada bitrate'ı üstteki bilgilere
uymayan bir kaç dönüşüm yaptım ama kameraya atıp
play dediğimde makina kilitleniyor.
Yardımlarını rica ederim.
.
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2009, 08:08:17 ÖÖ »

video çekebilen kameralar kendi çektiği videoya bi form atar,bilgisayarda bu videoyu seyredebilirsin ama tersini yapabilen pek duyadım ben,yani bilgisayarda formatı codec i hede hödösü tıpatıp aynı olan bi video hazırlasan bile,dosyanın başına o form u yazamadığın için fotoraf makinası unsupported data der durur,aynı şey resimler içinde geçerli....

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2009, 14:25:24 ÖS »

şimdi M-JPEG codec standardı olmayan bir codec. Her üreticinin kendi standardı var, birinde ürettiğin video diğerinde çalışmayabiliyor.

senin kameranın hangi tür Mjpeg'i oynatabildiğini detayıyla öğrenmek gerek ve belki de üretilen aviyi bir şekilde modifiye etmek bile gerekebilir.

Mjpeg'in bazı implementasyonları VBR desteklediği için her avinin farklı bir bitrate'i olabilir, onu da eklemeliyim.

Ayrıca tabunun bahsettiği custom info header olayı da var. Bu dosya başlığı genellikle düşük işlemci gücüne sahip oynatıcıların kestirme yollarını barındırıyorlar ve fotograf makinesinin oynatacağı video hakkındaki bilgiyi tüm videoyu incelemeden almasına vs. yarıyorlar. Eğer bu custom info block'u senin kameranın modeline göre yerleştiremezsen kamera videoyu açamıyor.

Tüm bunlara karşı videoyu kameranda oynatmayı başarabilirsen bize detayları verirsin artık

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2009, 14:32:41 ÖS »

evet hex olarak baktığımda herbişeyi aynı dosya yapsamda başlardaki hex her iki dosyada çok farklı oluyor. peki her şeyi hack eden insanoğlu buna bir çözüm bulamamışmı, sonuçta kameranın içindeki flash yazılımı değiştirerek küçük bir oyun makinası yapmak bile mümkün, player olarak kullanılamazmı, camera hack diye araştıma yaptım ama pek bişi bulamadım,
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2009, 18:37:00 ÖS »

media player'lar zaten 40ytl seviyesinde olduğu için buna enerji harcayan yok sanırım.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2009, 00:13:11 ÖÖ »

MJPEG'in Arda'nın belirttiği gibi tam bir standardı olmamasına karşın sıklıkla birçok video kameranın da kullandığı format diyebiliriz. Her bir frame'in, keyframe olarak jpeg formatında peşpeşe sıralandığı, çoğunlukla 'CBR' sıkıştırma kullanılan bir algoritma, DV/AVI de bu türün varyantı.

Ben MiniDV kameramdaki görüntüleri bazen VirtualDubMod ile (XviD + LameMP3 kodekleriyle) Xvid/AVI formatına, bazen de 'TMPGEnc DVD Author with DivX Authoring' programı ile DVD video formatına dönüştürüyorum. İlk formatı piyasadaki herhangi bid Divx/Xvid destekli player ile, ikincisini de her türlü DVD player ile izleyebiliyorsunuz. Fazla deneyiminiz yoksa TMPGenc daha pratik bir program.

TMPGEnc DVD Author:
http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/tda3.html

TMPGenc Authoring Works 4 (artık bu adla devam ediyor):
http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/taw4.html

VirtualDubMod: http://virtualdubmod.sourceforge.net/
XviD codec: http://www.koepi.info/xvid.html
LAME MP3 codec: http://www.free-codecs.com/download/LAME_ACM_Codec.htm

Konversiyon / 'reencoding'de hangi programı kullanırsanız kullanın 2-geçişli kodlamadan (2-pass encoding) şaşmayın.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2009, 00:34:56 ÖÖ »

teşekkür ederim ama soruyu tam anlamadan yazmışsın sanırım, problemim kamerayı bir portable media player gibi kullanmak.
bende divx player var zaten bir de bu divx playerlerin *.mp4 dosya formatını göstereni yokmu sadece divx ve xvid kodeğini oynatıyor. h264 kodek göstermiyor bendeki,
sanırım diğer playerlerde göstermiyor.
« Son Düzenleme: Şubat 14, 2009, 00:43:21 ÖÖ Gönderen: hakanzade » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2009, 01:56:10 ÖÖ »

@hakanzade

Haklısın, yanlış anlamışım
Bu dediğin işi yapmanı sağlayacak bir codec bulman lazım ki ben şimdiye kadar herhangi bir dosyayı MJPEG veya DV formatlarına dönüştürecek bir yazılım görmedim ama genel konverter'lar muhtemelen bu işi de yapıyorlardır.

Ama bu iş sonucunda ya kalitesiz bir görüntüye razı olacaksın veya aynı kaliteyi istiyorsan en azından 4-5 kat daha büyük dosya boyutuna, zira MJPEG piyasada bulunan en berbat kompresyonu sunuyor, her frame bir keyframe olduğundan. Yani realtime kayıt cihazı için avantajlı ancak kullanıcılar ve depolama alanı açısından ciddi anlamda handikaplı bir format.

Örneğin 1.4MB'lık bir XviD dosyasını (1000-1200kbps civarı) bu formata dönüştüreyim dersen en azından 7-8GB'lık dosya boyutunu gözden çıkaracaksın, konversiyon da (fazla olmasa da) belli bir zaman alacaktır tabi ki.

Piyasada H.264 ile kodlanmış dosyaları gösteren ucuz player'lar henüz mevcut değil. Western Digital'in WD TV'si (ABD'de $99) ve Networked Media Tank grubu cihazlar 1920x1080p çözünürlüğe kadar H.264 kodlu videoları oynatabiliyor.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: