Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetWireless, router, ICS, PC, ADSL ve XBOX
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Wireless, router, ICS, PC, ADSL ve XBOX  (Okunma Sayısı 4005 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 15, 2009, 23:09:08 ÖS »

evet, elimdekilerin listesi bunlar. Bu puzzle'dan çımaya çalışıyorum. Belki network bilgisi çok berrak olanar vardır, lakin ben yoruldum bir süre ara veriyorum.

Sorun şu:

Xbox çok uzakta, kablodan hoşlanmıyorum. Amacım XBOX'umu internete bağlı olan PC'im üzerinden internete bağlamak. Fakat tuhaf bir konfigürasyona sahibim:

XBOX >--kablo---< WIRELESS ROUTER  ))))))))Wifi PCI kart[PC] + Ethernet Nic[PC]>---kablo---< ADSL MODEM(internet).

Yani erişim şöyle olacak:

1.XBOX kablo ile Wireless Router'e bağlanıyor.
2.Bu Router kablosuz bağlantıyla diğer odakaki PC'de takılı olan PCI wifi kartıma bağlanıyor.
3. PC'de hem wifi hem ethernet kartı olduğu için, cat5 kablo ile sade ADSL modeme bağlanıyor.
4. adsl modem internete bağlanıyor.

Problem:

A) Xbox-Router-PC arasındaki network 10.0.0.x adres aralığında
B) PC-MODEM arasındaki network 192.168.1.x aralığında

eğer iki ağ'ı da 192.168'e alırsam networklerden biri erişilmez hale geliyor (tüm ip adresleri benzersiz olmasına karşın)

Internet bağlantı paylaşımı(ICS) PC'nin mutlaka 192.168.0.1 olmasını gerektiriyor. Internete bağlı modem 192.168.0.2 oluyor. Bu durumda XBOX'a bağlı router'a ve Xbox'a otomatik ip veremediğimiz için el ile adres vermeliyiz, fakat bunlar hangi adresler olmalı sizce?

BEn denemelere devam edeyim, fikri olan söylesin.
alternatif düşüncelere açığım. Elimdeki malzemeleri tekrar edeyim:

1. Xbox
2. 2 adet wifi ADSL modem
3. PC (1 adet PCI Wifi kart, 1 adet onboard ethernet takılı)

juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2009, 23:44:18 ÖS »

1.XBOX kablo ile Wireless Router'e bağlanıyor.
2.Bu Router kablosuz bağlantıyla diğer odakaki PC'de takılı olan PCI wifi kartıma bağlanıyor.
3. PC'de hem wifi hem ethernet kartı olduğu için, cat5 kablo ile sade ADSL modeme bağlanıyor.
4. adsl modem internete bağlanıyor.

wireless router dediğin wireless access point olmalı diye tahmin ediyorum.
öncelikle adsl modeminin üzerinde 1 den fazla ethernet portu olduğunu varsayıyorum(genelde 4 adet olur). en kolay yöntemi de bu zaten.

1. XBOX'u kablo ile adsl modeme bağla.
2. Wireless Access Point'i (wap) kablo ile adsl modeme bağla.
3. ADSL router lokal ip adresi 192.168.1.1 olsun subnet maskesi 255.255.255.0, bunun üzerinde DHCP server aktif olsun.
4. WAP ip adresin 192.168.1.2 subnet maskesi 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.1 olsun. DHCP disable olmasın, DHCP seçeneğini relay olacak şekilde değiştir (server değil, sadece adsl modemdeki dhcp server ip adresini tanımlayacağız) dhcp server adresi olarak da 192.168.1.1 gir.

bu şekilde herhangi bir internet connection sharing kullanmadan mümkün olan en basit yapıyı oluşturursun. eğer adsl modeminde tek ethernet portu varsa o porta bulabileceğin en ucuz switch i takarak da aynı yapıyı oluşturabilirsin. sorun çıkması ihtimalini düşünecek olursak bu yapıyı kullanmanı şiddetle öneririm. diğer şekilde taklalar atarak yapabilirsin ama pc ne her yeni sistem yüklediğinde aynı ayarları tekrar tekrar yapman gerekeceği için çok önereceğim bir yöntem değil.

kolay gele...

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2009, 23:50:24 ÖS »

ADSL modemi doğrudan Xbox'a bağlasan (muhtemelen yakında telefon kablosu olmaması nedeniyle bunu yapmıyorsundur veya üşeniyorsundur) daha kolay çözülürdü. Ama sanırım oyunun kuralı "hiçbir bileşeni yerinden kıpırdatmadan" yazılımsal ayarlarla sorunun çözülmesi.

Ben de Xbox360'da benzer bir durumla karşılaşmıştım, 2 ağı bir türlü uyumlu çalıştıramayıp (gerçi derinlemesine incelememiştim), sonunda modemi doğrudan Xbox'a bağlamıştım.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2009, 00:09:50 ÖÖ »

ADSL modemi doğrudan Xbox'a bağlasan (muhtemelen yakında telefon kablosu olmaması nedeniyle bunu yapmıyorsundur veya üşeniyorsundur) daha kolay çözülürdü. Ama sanırım oyunun kuralı "hiçbir bileşeni yerinden kıpırdatmadan" yazılımsal ayarlarla sorunun çözülmesi.

evet. tüm tesbitlerin doğru

hem xbox yakınında telefon kablosu yok hem de hiçbirşeyi yerinden kıpırdatmadan kablosuz çözüm üretmek.

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2009, 14:48:32 ÖS »

arda ben şöle sorunu çözdum, bende xbox fazlası var biri odamda biri salonda biri balkonda buralarda olmasının sebebi dreambox dan streaming yapıyorum  ve bunuda philipsin elektrik uzerinden çalışan ethernet adaptorleriyle çözdum, yani kablo çekmiyom, wireless kullanmıyorum

not: 14 mbit olan adaptorler mp3 streamingde ve oyunlarda sorun yaratmıyor ama video streamingde meselela bant genişliği yuksek kanallarda (cnbce), takılmalar olur, ama dusuk bant genişlilkerinde sorun olmuyor,
birde 80mbit hzında lan versiyonları var onlardan tavsiye edebilirim

14mbit lik versiyonları tr de tutulmadı ve philips bi kampanya yapıp çift adatoru 20 tl den sattı, arasıra gittgidiyoru takip et ben ordan almıştım

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: