arkadaslar hepinizin yorumlarına ve fikirlerinize saygı duyarım ilginize tesekkurler
bu yola cıkısımın sebebi herzaman kullabilecegim bir tasınabilir dekstop yapmaktı
ilk niyelendigim zamanlarda i-mac tarzı bir cihaz yapayım demistim fakat buna fırsat bulamadan piyasaya tıcari olarak i-maclar cıktı
sonrada dusundum ki hepimizin bir sekilde stokladıgı atari, commodore gibi bir sistemin sadece kasasını kullanarak guclü bir pc neden yapmayayım
bu iş icin en buyuk engel pıyasada yeterince bulamadıgımız mini,pico itx boarlar oldu sonunda emelime eristim ve bir kactane hesaplı buldum ve aldım zotac 630-i
daha sonraki en buyuk sorun hepinizin soyledigi gibi keyboard sorunu....
LW3D arkadasımıza katılıyorum keyboard sorununu cozmedikce bir seye benzemez
herhalde guzeller guzeli atari yada amiganın uzerine bir ps2 kb konulmaz...
bunu çözmeninde bence 2 yolu var.....
1
standart ps2 keyboardın layout unu ST veya a500 matrısıne uyduracaksınız vede uzerindeki 68XX serisi keyboard controllerini iptal edip kesip bicilen keyboard pcb sinin uzerine ps2 kontrolleri ni monte etmek....... oldukca sabır ve telefonsuz ve sakin bir ortam ıster....
2
orjinal keyboardın hic bir hattına dokunmadan 6801 in cıkıs sinyallerini bir pic16fXX serisi mc ile pc nın anlayacagı dile donusturmek nede olsa ascii kodlar aynı ve sadece dizilim degisik ve her ıkısıde seri haberlesiyor
bu işlemde oldukca sabır ve dikkat ve bos zaman istiyor
ama en azından artık elimde bir st gorunumlu ps 2 keyboad var
geri kalan ise kasa nın orjinallıgını bozmadan ısınma sorununu cozmek 4,7 ghzde cpu 72 dereceye cıkıyor

tesekkurler