Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDostumuz Atari st lerden yada amigalardan pc yapalım
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dostumuz Atari st lerden yada amigalardan pc yapalım  (Okunma Sayısı 29867 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2009, 13:41:50 ÖS »

Bi dakka , kalvye problemi cozulmus mu ? Yani amiga'da ki gibi keyrah tarzi bir sey mi yapmis st icin ?

Bu kadar mi ?
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2009, 13:44:09 ÖS »

sanırım yakında bir açıklama yapar arkadaşımız

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2009, 13:45:43 ÖS »

Bak o zaman guzel olabilir.Ben alelade bir "icine pc tik ,atraksiyon olsun" isi sanmistim bunu.

Bu kadar mi ?
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2009, 13:50:32 ÖS »

yok benim gördüğüm epey fantazi bir şey

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2009, 13:51:32 ÖS »

matrisi çözdü... devamı yarın
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2009, 14:44:35 ÖS »

şimdi bende merak ettim... AtariST görünümünde Full sorunsuz çalışan modern bir PC, fena olmayabilir...

magic_gun
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 31, 2009, 20:45:10 ÖS »

arkadaslar hepinizin yorumlarına ve fikirlerinize saygı duyarım ilginize tesekkurler

bu yola cıkısımın sebebi herzaman kullabilecegim bir tasınabilir dekstop yapmaktı

ilk niyelendigim zamanlarda i-mac tarzı bir cihaz yapayım demistim fakat buna fırsat bulamadan piyasaya tıcari olarak i-maclar cıktı
sonrada dusundum ki hepimizin bir sekilde stokladıgı atari, commodore gibi bir sistemin sadece kasasını kullanarak guclü bir pc neden yapmayayım

bu iş icin en buyuk engel pıyasada yeterince bulamadıgımız mini,pico itx boarlar oldu sonunda emelime eristim ve bir kactane hesaplı buldum ve aldım zotac 630-i

daha sonraki en buyuk sorun hepinizin soyledigi gibi keyboard sorunu....
LW3D arkadasımıza katılıyorum keyboard sorununu cozmedikce bir seye benzemez
herhalde guzeller guzeli atari yada amiganın uzerine bir ps2 kb konulmaz...

bunu çözmeninde bence 2 yolu var.....
1
standart ps2 keyboardın layout unu ST veya a500 matrısıne uyduracaksınız vede uzerindeki 68XX  serisi keyboard controllerini iptal edip kesip bicilen keyboard pcb sinin uzerine   ps2 kontrolleri ni monte etmek.......  oldukca sabır ve telefonsuz ve sakin bir ortam ıster....
2
orjinal keyboardın hic bir hattına dokunmadan 6801 in cıkıs sinyallerini bir pic16fXX serisi mc ile pc nın anlayacagı dile donusturmek nede olsa ascii kodlar aynı ve sadece dizilim degisik ve her ıkısıde seri haberlesiyor
bu işlemde oldukca sabır ve dikkat ve bos zaman istiyor

ama en azından artık elimde bir st gorunumlu ps 2 keyboad var
geri kalan ise kasa nın orjinallıgını bozmadan ısınma sorununu cozmek 4,7 ghzde cpu 72 dereceye cıkıyor

tesekkurler

Hayal etmeden basaramazsın .. bu makinelerle neler yapabilirsin
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 31, 2009, 21:22:59 ÖS »

Iyi de ,neden 4.7ghz cpu ?

Bu kadar mi ?
magic_gun
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 31, 2009, 21:52:25 ÖS »

elimde en yuksek 3,6 ghz standart bir sl702 cpu var
kullandıgım zotac 630i elimdeki mini itx kart kombine olark oc ile
max 4,7 ghz de calısıyorda o yuzden 4,7 ghz diyorum
tesekkurler max_damage..
guru68 arkadasımızın dedigi gibi vos vos gorunumlu porshe olsun ıstedim....
saygılar   

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mart 31, 2009, 23:39:54 ÖS »

Ilk mesajimda anlattigim ,cogu alakali amiga kulanicisinin aklina ugramis bir sistemi ornek vereyim (st bilmem ben) :

Bu yaz Individual computers firmasi "keyrah" adinda bir arabirim surdu piyasaya.Bu arabirim ,komoder amiga a600/1200 klavyelerinin herhangi bir bilgisayara usb portundan baglanmasini sagliyor (usb destekli amigalar buna dahil).

Ayni zamanda winuae gibi emulasyon programlari altinda cok guzel is cikariyor. Arabirimi goren cogu amiga asiginin (ki bunlar tutucu olur) aklinda bir ampul yakmisti bu dogal olarak.Ayrica bir diger guzellikte "catweasel" isimli pci floppy adaptoru.Yani amiga disketlerinin pc suruculeri uzerinde okunmasini saglayan bir aparat.Bu adaptoru pci slotlu bir mini-itx anakarta eklemek gayet basit.Profilin dusuk kalmasi maksadi ile flex pci riser kullanilabilir.Bu floppy arabirimi de winuae altinda calisabiliyor.

Sistemi 100$ civarinda satilan bir atom mini-itx uzerine kurarsak guc ihtiyacida az olacaktir.Yani bir pico-psu kullanarak guc kaynagini da kasa icine koymak mumkun.Isi problemi de sutliman yuvarlanip gider.Sesi solugu cikmaz guzelligin.

Sonucta ,kendini icinde bulundugu kasanin oz komponenti sanan bir anakartimiz oluyor.Uzerinde workbench calisiyor ,amiga disketleri okuyabiliyor ,klavyesi olayin ta kendisi zaten ,ustune bir de window xp calistiriyor.Iste aslina bagli kalinmis fonksiyonel bir retro mod.Yoksa her pc forumunda kasa modu diye tonla atraksiyon mevcut.

Overclock kismini bagdastiramadim.Kaldi ki overclock edilen bir ppc ya da bir 68k olmadigi surece ilginc bir sey degil burada.

Bu kadar mi ?
magic_gun
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 01, 2009, 19:25:50 ÖS »

max_damage arkadsımıza kesinlikle katılmıyorum bir seyleri hazır alıp herhangi bir yere tıkıstırmak alal acele ben yaptım oldu bemek işin kestirme ve keyifsiz yoludur bence...
unutmamak gerekir ki kendi kullanacagı takımı taklavatı aleti,cihazı  yapamayandan kesinlikle usta olmaz.....

piyasada su an 349 usd+kdv ye satılan intel atom kartlı 0,9 GHz mini pclere  gelince ilk bakısta guzel bir cozum  gibi geliyor al bide keyrah
oldu sana st yada amiga gorunumlu 900 MHz lik pc olur neden olmasın ?

ilk basta kulaga hoş geliyor degil mi? .... BENCE KESİNKLİKLE DEGİL

ama bide isin emek harcama ve verdigin emegin karsılıgında alacagın keyifin insana verecegi haz....

hepimiz biliyoruz ki bu cihazlar genclik yıllarımızda zamanının en hızlı cihazları idiler.....

neden hala zamanımızdakilerden daha hızlı cihaz olarak calışmasınlar.....
hangimiz buna karsı cıkabiliriz ki....

ben işim geregi pc kullanmak zorundayım ve kullandıgım programlar makinayı gercekten kasıyor overclock isini bu yuzden yapıyorum

sorarımki hangi orjinal amiga yada st bir solid works veya auto cad uygulaması
çalıştırabilcek ...Ney??

birde dusunelim masa ustunde duran ve işlevi kadar kalabalık eden kasa...
oda ortadan kalkıyor....

VE DE ESKİMEYEN DOSTUMUZU HALA GUNCEL TUTUYORUZ.... BEN HALA DUYMADIM BU FREKANSLARDA DEVAMLI ÇALISAN BİR MAKİNA DUYANINIZ VAR MI .....

« Son Düzenleme: Nisan 02, 2009, 00:50:48 ÖÖ Gönderen: magic_gun » Logged

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 01, 2009, 19:30:50 ÖS »

Ben diyorum ki derdin solid works veya auto cad ise ,overclock ise retro forumunda isin ne ?

Bu kadar mi ?
guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Nisan 01, 2009, 19:31:05 ÖS »

magic 5GHz i zorlarsan sana tavuk kızartma için şiş de benden olsun...
magic_gun
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Nisan 01, 2009, 19:40:29 ÖS »

Kahkaha Atariyi seviyorum ve guncel kullanmak ıstiyorum

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Nisan 02, 2009, 11:15:44 ÖÖ »

Atari'yi bizde seviyoruz Çok hızlı bir Atari ST'de fena olmaz...

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: