Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Seytan icadi posterler.  (Okunma Sayısı 8897 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 01, 2009, 17:44:12 ÖS »

Bakmayin poster dedigime ,alakasi yok. Poster ile tek benzer yani cerceveletip duvara asabilecek olmaniz. Rabbitholes isimli bir firma tarafindan yaratilan bu seyler (her ne ise) duragan tek bir fotografin kagit uzerine basilmasindan ziyade , bir 3d animasyonun sirali olarak ,ozel bir yontemle ,ozel bir yuzeye aktarilmasi temeline dayaniyor.Yani basili hologram teknolojisinin uc noktasi denilebilir.

Gordugunuz zaman kufur etmeniz olasi.Fiyatlari duyunca tekrar kufur etmeniz garanti.Zira min. 3000-4000$ gibi rakkamlar soz konusu.Seylerin (??) her musteriye ozel olarak hazirlanmasi ,uretim prosesi maliyeti, tasarimlarin taninmis 3d sanatcilar tarafindan yapilmasi (hazir ya da sizin istediginiz bir tasarim) ve sonucun insani affalatacak kadar etkili olmasi ; mini bir servet etmesinin dogal sebepleri.

http://www.rabbitholes.com/Gallery/art_one.html
 http://www.rabbitholes.com/Gallery/entertainment_one.html
 http://www.rabbitholes.com/Gallery/advertising_one.html

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2009, 18:16:47 ÖS »

Bunlara şimdilik poster diyemiyoruz ama bir süre sonra sanırım evlere asılmaya başlarlar... İlk gördüğümde benide çok etkilemişti... Bulunduğunuz açıya göre farklı görebildiğiniz gibi, Taron'un (Timur Baysal) örneğinde olduğu gibi bir canlandırma yerleştirmekte mümkün... Heycan verici

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2009, 00:36:28 ÖÖ »

aaa bunu comodoreyle mi yapmışlar??? kesin modlu pc vardır kasada...
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2009, 00:51:43 ÖÖ »

Ben avatar ile taban tabana zit bir profil canlandiriyordum gozumde.Utandirdin beni ,haklisin.Commodore degil.

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2009, 02:49:31 ÖÖ »

ya bunlar beyoğlu pasajında satılıyor?!
belki yeni teknolojiyle daha renkli hale gelmişlerdir bilemiyorum. Ama dediğim gibi istiklal caddesinde beyoğlu pasajının içinde sadece bunları satan bir dükkan var, gezmesi bile eğlenceli. ama eve konacak şeyler değil bunlar...

Yine de korku filmlerindeki hareket eden tablolar gerçek olmuş

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2009, 03:32:14 ÖÖ »

Arda ,baska kimin haberi var bundan ? Kimseyi uyandirmayalim,para icinde yuzdugumuzu goruyorum Kahkaha

Bu kadar mi ?
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2009, 05:19:39 ÖÖ »

işin mantığı şu orjinal cd'lerdeki bandrol hologramı gibi değilmi, üstündeki plastik kaplamada mikron boyutunda prizmalar var. her değişik açıda farklı resim görülüyor değilmi.
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2009, 10:34:45 ÖÖ »

aslında şeytan icadı değil insnlar git gide şeytanı bile gecti şeytan bile melek durumuna düştü Kahkaha
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2009, 10:35:52 ÖÖ »

asıl şeytan bazı insalarmı
yoksa görevini yapan şeytan , şeytanmı ?
herçi yazdığımdan bende bir şey anlamadım ama olsun maksat yazmak işte Kahkaha
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2009, 10:37:56 ÖÖ Gönderen: screen » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2009, 11:16:29 ÖÖ »

Alıntı
işin mantığı şu orjinal cd'lerdeki bandrol hologramı gibi değilmi, üstündeki plastik kaplamada mikron boyutunda prizmalar var. her değişik açıda farklı resim görülüyor değilmi.

Değil! Bandrol Hologramı gibi olanlar belkide Beyoğlunda satılıyordur...Emin değilim ama buradaki teknoloji LCD içeriyor...Yanlış hatırlamıyorsam 1280 ya da 900 kare render edilip, bu sistemin içine yerleştiriliyor. 1280 karede, gösterilecek karakter ya da mekanın, çevresinde 180 derecelik bir yay çiziliyor ya da her karede gösterilecek nesnenin canlandırması yapılabiliyor. Bulunduğunuz pozisyona göre bu karelerden farklı olanı gördüğünüzden, 3D bir etki ya da siz hareket ettikçe canlanan bir tablo oluşuyor (benim anladığım buydu - zamanında bu teknolloji ilk duyurulduğunda 3D dünyasından bayağ content toplamaya çalışmışlardı...o zaman araştırmıştım)

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2009, 11:17:03 ÖÖ »

@LW3D
LCD bulunduğumuz pozisyonu nasıl anlıyor? Ayrıca ya iki izleyici varsa?
Micro Prizma teknolojisi daha akla yatkın geldi bana...

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2009, 13:10:06 ÖS »

Alpyre, ben cihazın teknolojisinden bahsetmedim...İçine konulan resimlerin yapımından bahsettim...Micro prizma ya da micropolyprizma (ben salladım) olabilir...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2009, 14:35:46 ÖS »

Alıntı

Değil! Bandrol Hologramı gibi olanlar belkide Beyoğlunda satılıyordur..

evet, beyoğlundakiler bandrol (laser hologram) sistemi...

ama bu elektronik/lcd gibi bir yapı ise fişe takmak gerekmiyecek mi tabloyu. ayrıca alınca istediğimiz resmi de yükleyebiliriz ozaman, hatta streaming olsun 3D gözlüksüz film izleyelim. neyse çok teknolocik işler bunlar, ben anlamam
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 14:37:45 ÖS Gönderen: Arda » Logged

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2009, 15:30:53 ÖS »

Senin dediklerin soyle mi ?

http://www.posteradam.com/UrunDetay.aspx?ID=306&d=UrunlerBoyut-7-Sort1&pg=2

Bu posterler baya bir yaygin.Ama rabbithole seysine gore baya bir yavanlar  ,hatta sitede gosterilenden cok daha kolpa.Sanirim LW3D nin bahsettigi sey likit kristallerle alakaali ,lcd mintor gibi algiladik biz.Adamlar 2 saniyelik animasyonlardan bahsediyor . 2 saniye demek en dandik haliyle 40-50 frame demek.

Bu kadar mi ?
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2009, 17:41:55 ÖS »

elektronik bir aygıt olduğunu zannetmiyorum, aynı teknik şu çitos patos paketlerinden çıkan 2 resim içeren oyuncaklardada var. iki parmağınızla tutup açısını değiştirince iki resim sırayla gözünüze görünür. resimler kaplamadaki prizmaların yönüne göre çizgilerden oluşmuştur. çizgi resimler kaplamadaki prizmalara senkronludur. yukarıdaki sitedeki örneklerde çizgi şeklindeki resim adetleri çoğaltılmış. ayrıca resmin karşısına geçip eğilip kalkarsanız resim değişmeyecektir. çünkü prizmaların yönü dikinedir. prizmadan kastım üçgen çeklinde uzun çubuklar. ama sanıyorum yukarıdaki sitedeki prizmaların yarıçapında 5 yada 6 yüzey var yani çizgi şeklinde 5 yada 6 değişik resim.

« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 18:00:59 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: