Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YayınlarıAmiga Dergisi eski ofisboyu bendim ! - 1991 - paylasalim
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Dergisi eski ofisboyu bendim ! - 1991 - paylasalim  (Okunma Sayısı 25177 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2009, 12:45:15 ÖS »

neden vaz geciceksin anlamadik.

Retro Hincal Uluc
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2009, 18:51:27 ÖS »

"Üstad" forumu beğenmedi sanırım.
qzai
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2009, 15:15:24 ÖS »

pardon arkadaşlar - kendimi yanlış bir üslupta ifa ettim,
özür dilerim.

portalımızı çok sevdim, 'vezgeçmek' veya 'beğenmemek' söz konusu olamaz, sadece yıllardır alışık olmadığım, sıcak bir seviyede karşıladınız beni;
ilk defa bir forumda üyeyim, şimdiye kadar gördüğüm en
hoş sohbetli Türk Sitelerinden biri kanaatimce.

Şaşkınlığımı biraz espirili ifade etmek isterken şuursuzca yazmış olabilirim, affediniz...

Bu arada; bir dostumuz 'üstad' demiş, - bi' dak'ka durun, ben doğru mu okuyorum: Yukarıda şu anda (24 Nisan 2009 - saat:15.05 civarıdır)
"okunma sayısı 561 defa" mı yazılı Ney neyse, dağıldık ...

Bence 'forum üyesi olmak' ile ilgili henüz hiçbir şey bilmiyorum,
bana uyarıda bulunmaktan çekinmeyin lütfen.

En son (hehe) Windovz 95'le şeye girmiştim - neye girmiştim (?) - hm
o zamanlar ICQ yeni çıkmıştı, herneyse kafanızı yormayayım...
Hatırladım: MIRC32...

Bu kadar yazıdan sonra işimize yarar bir blog haberini paylaşmak
istiyorum (baaari):

"All-in-one" tipteki yeni icat(!) bütünleşik portatif bilgisayarlara
"eskiden Amiga ve Commmodore'da olduğu gibi yapmışlar" cümleleriyle
karşılanıyor ve yeni birşey diye piyasaya Mac tasarımlarına alternatif
sunulan klavye içinde gömülü 'yekpare'(!) PC'lerin bu yeni tasarım
numarasının 'aslının' hatırlandığı vurgulanıyor.

(Gerçi Mac de Amiga Baba'dan almış fikri, ki Baba da daha önce ondan almış (öyle mi ? hadi tartışma konusu açalım)
-1982 Apple I ve II, sonra Commodore-500 (evet, yanlış okumadınız)
sonra Amiga Çağı ve PC, ardından Mac, şimdi de PC...
(Mac için tasarıma lafım yok, sanat eseri hazırlanmış, belirteyim,
Ama Amiga'ların estetiği tartışılmaz)

Yanlışlarım varsa 'etekler ve taşlar' lütfen, bu da tozlanmış
ve artık başka amaçlar için kullandığımız nöron rafları için de paylaşım ve yıllar sonra bahar temizliğinde ortayta çıkan koltuk arkasında ve dolap altına kaçmış her türlü 'meşhur kayıp vida buradaymış!, aaa - anne bak burada saat pili buldum, baba bu anahtar senin kaybolan yedeğinki değil miydi - falan gibi... bahane olsun.
...cümle bit(e)medi ammma neysem..

eyvallah, Allah'ımız esirgesin sizleri...
qzai.dat
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2009, 16:04:06 ÖS »

(Gerçi Mac de Amiga Baba'dan almış fikri, ki Baba da daha önce ondan almış (öyle mi ? hadi tartışma konusu açalım)
-1982 Apple I ve II, sonra Commodore-500 (evet, yanlış okumadınız)
sonra Amiga Çağı ve PC, ardından Mac, şimdi de PC...
(Mac için tasarıma lafım yok, sanat eseri hazırlanmış, belirteyim,
Ama Amiga'ların estetiği tartışılmaz)

Apple'ın arayüz fikrini Xerox'dan almıştır Amiga'yla alakası yok. Zaten Apple ilk kişisel bilgisayarlardan biridir. Amiga'dan çok daha eski Amiga'dan birşey çalmasına gerek yok. Aksine Amiga'nın arayüzü Apple'ın arayüzünün gelişmişidir. (Çift mause tuşu, shell vs. vs.) Commodore 500'ün hatırlanmaya önemli bir cihaz olduğunu düşünmüyorum. Commodore'un 10 ürettiğim onlarca PET versiyonundan birisidir.

Aradaki MAC çağını ben kaçırmışım. Bence BSD'den önce MAC'ler hep hantal makinalar olarak kaldılar. Neyseki Jobs'u geri aldılarda işlere biraz çeki düzen verdi. Ama artık çok geç. Durumu futbola benzetiyorum. Hani bazen "Artık amacımız önümüzdeki maçları kazanıp, rakibin puan kaybetmesini beklemek." denir ya. MAC'in de PC'yi geçebilmesi için MS'in bir hata yapması lazım. Vista'da biraz tökezledi, Windows Mobile'da da öyle ama bunlar aradaki farkın kapanması için yeterli değil. Beklenen hata Windows 7 olabilir, olmayabilir de.

Mac'lerin tasarımı birer sanat eseridir. Yeni işletim sistemi de öyle. Zaten satarken de bilgisayar değil sanat eseri fiyatına satıyorlar.

Biri Amiga'lar ve estetik mi dedi? Yok öyle birşey. En güzel görünen Amiga pek çok insan için A1000. O da maliyetten kısmak için uygun boyutlu bir Commodore PC kasasına konmuş zaten. Amiga 500 klasik Commodore dizaynıdır. Çok hoş değil ama kullanışlı. Klavyenin üzerinde disket, joystick vs. koyacak bol bol yer var. Havalandırma kanallarının genişliğinin disketleri dik olarak yerleştirmeye izin vermesi de en güzel nokta.

Not: Çok ters günümdeyim galiba Kahkaha

qzai
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2009, 17:08:49 ÖS »

Tebrikler, işte 'forum' budur...

Hmmmmm... Demek nöronlar o kadar da arkalarda gizli mizli kalmamış...
Galiba doğru yerdeyim... ...ve sanırım biraz daha 'rekabeti' verilere dayandıracağız. Bu konu üzerinde yakında daha araştırmacı bir kimlikle çalışacağım, taraflı izlenimlerimle atıp tutmayacağım; teşekkür ederim, hayırlı işler güçler dilerim... q_
perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2010, 01:23:54 ÖÖ »

Bence Amiga 500 şu tarihe kadar gördüğüm en güzel görünümlü ve en sıcak alet.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2023, 15:36:37 ÖS Gönderen: perpetual_007 » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: