Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Geneldaha önce konusu edilmişti ama AMIGASYS
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: daha önce konusu edilmişti ama AMIGASYS  (Okunma Sayısı 3709 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Nisan 13, 2009, 01:56:58 ÖÖ »

http://amigasys.extra.hu/

1- şimdi bu amigasys denilen olay komple işletim sistemimi yoksa yama gibi bişeymi. winuae için olan hd imajını gösterdim wb 3.1 adf taktım kuruldu sorun yok sadece merak ettim.

2- birde winuae içinde wb 3.1 üzerinde aiab kullanıyorum. başlat menüsü vardı onda, ama bu amigasys de başlat menüsü gibi bişey yok, mesela amigaamp'ı açıp aşağıya atınca yok olup gidiyor ama çalmaya devam ediyor, nereye gidiyor.

3- wb 3.1 içinde windows a benzer kısayollar varmı, mesela
alt+tab
alt+f4
vs.vs gibi.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2009, 10:38:37 ÖÖ »

1- AmigaSYS komple işletim sistemi değil. WB 3.x'in üzerine kurman gereken, pekçok üçüncü parti yazılım ve yamayı tümleşik olarak kuran bir paket.

2- AmigaSYS'de Başlat Menüsü gibi birşey aynen var. Ancak senin bahsettiğin şey "Başlat Menüsü" değil "Görev Çubuğu". Amiga için böyle bir yazılım da var (Aminet'de "Task Bar" diye aratırsan bir iki tane bulacaksındır).
Amiga'da program pencerelerini "aşağı aldığında" bunlar Masaüstüne "İkonifiye" olurlar. Yani AmigaAMP penceresini küçülttüğünde Masaüstünde bir AmigaAMP iconu belirir. Bu ikona çift tıkladığında, program penceresi yeniden açılır.

NOT: Bu arada Workbench'i Windows'a benzetme çabalarını esefle kınıyorum. Madem aynı Windows'a benzeteceğiz, AmigaOS'un ne anlamı kaldı? (tabi kişisel tercihlere de saygımız sonsuz)

3- Tabii ki var. "SYS:Tools/Commodities" çekmecesinde "FKey" adında bir commodity var. Bunu çift tıkla, kısayol tuşlarını ayarla, kaydet ve her açılışta aktive olması için "SYS:WBStartup" çekmecesine kopyalaman yeterli.

Alper
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: