Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelSinan Gürkan'la AmigaOS 4.0 Röportajı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sinan Gürkan'la AmigaOS 4.0 Röportajı  (Okunma Sayısı 19483 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 08, 2007, 19:08:13 ÖS »

Az önce eski Amiga dosyalarım arasında gezinirken bunu buldum -bulur bulmaz da hemen YouTube'a ekledim. 2004 yılının başında AmigaOne ve AmigaOS 4.0 konusunda Türkiye'de hafiften bir kıpırtı olmuştu. Hatta LW3D'nin gayretleriyle Byte dergisinde bir yazı dahi yayınlanmıştı. İşte o günlerde (kimin aklına geldi bilmiyorum) Sinan Gürkan, Technology Channel'a çıkıp Penguenin Günlüğü programında AmigaOS 4.0'ı ve MicroA1'i tanıtmıştı. İşte programın o kısmının görüntüleri!

Not: Mesajınızdaki video linkini yukarıdaki gibi düzenledik. Umarız bir mahsuru yoktur (yönetici)
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2007, 21:45:08 ÖS Gönderen: Yönetici » Logged
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2007, 19:59:15 ÖS »

Daima Genç Kardeşim, bu videoyu izlerken ne kadar geri kaldığımızı bir kez daha görmüş bulunuyorum.Güzel paylaşım olmuş.Emeğine Sağlık.

Sinan Gürkan'ın , Güvenç Kaplan'ın ve diğer Amigart.com ve Amiga.Gen.Tr üyelerininde şu an aramızda olmalarını çok isterdim.

Hoşça kalın

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2007, 21:48:48 ÖS »

Harika iş başarmışsın...Ellerine sağlık..

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2007, 13:26:59 ÖS »

ah ah... şu "amigacı" gençler, acaba 2002'den beri, neden acaba bir kez bide demoscene partilerine gelmediler? sadece 7d5'de, o da seminer olduu için bu s.g adlı şahiş geldi, semineri bitince kalmadı bile partide...
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2007, 13:52:46 ÖS »

ah ah... şu "amigacı" gençler, acaba 2002'den beri, neden acaba bir kez bide demoscene partilerine gelmediler? sadece 7d5'de, o da seminer olduu için bu s.g adlı şahiş geldi, semineri bitince kalmadı bile partide...

Amigaci deilim ama o semineri dinnemistim hatta Ragnor yanimda uyuyordu 
GErci ben 2005'ten beri heryere geliom ama baska arkadaslardan da ayni heycai bekliyorum artik...
juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2007, 12:29:30 ÖS »

sinan gürkan'ın amiga camiasından kopmasında bardağı taşıran son damla gene türk eski amiga ve commodore camiasından insanların davranışları. sinan gürkan'ın aslında katılımın az olmasına bozulduğunu hiç sanmıyorum. vigo o senin dediğin 2005 teki 7dx partisi benim bahsettiğim  olayla hemen hemen aynı zamana denk geliyor.
kendisi ben a1 in türkiye distribütörü olmak istediğim zamanlarda bana yardımcı olmuştu ama eyetech adam gibi bir cevap vermediği için (sanırım o zamandan a1 lerin kaderi belliymiş ama konuşmuyorlarmış.) bende sonunda onlara mail yazmaktan sıkıldım. risk alıp ilk siparişte 100 tane a1 getirtmeyi bile düşünmüştüm... ben 100 taneden fazla mail atmışımdır ama sağolsun alan redhouse bana ancak 1 kere cevap vermeye tenezzül etti...
kusura bakmayın ama balık baştan kokuyor zaten. adamların satmaya, geliştirmeye niyeti olsa bana cevap verirlerdi zaten.
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2015, 23:59:13 ÖS Gönderen: juda » Logged

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2007, 12:50:32 ÖS »

Alıntı
sinan gürkan'ın amiga camiasından kopmasında bardağı taşıran son damlanın gene türk eski amiga ve commodore camiasından insanlar.

Eskileri deşmenin bir anlamı yok. Ama bugün için forumlarımız Sinan Gürkan ve diğer arkadaşlara açık. Biz bu camiaya katkıda bulunan herkese saygılıyız ve aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Onlarında katkılarını bekleriz. Hatta bayağ geç oldu ama Amigart'ı yeniden canlandırmalarına yardımcı olmayada çalışırız.

zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2007, 14:33:25 ÖS »

Eskileri deşmenin bir anlamı yok. Ama bugün için forumlarımız Sinan Gürkan ve diğer arkadaşlara açık. Biz bu camiaya katkıda bulunan herkese saygılıyız ve aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Onlarında katkılarını bekleriz. Hatta bayağ geç oldu ama Amigart'ı yeniden canlandırmalarına yardımcı olmayada çalışırız.

Sonuna kadar katılıyorum. Türkiyede Amigaya çok fayda sağlamış insanlara, yorulup (veya problemlerden bunalıp diyelim) bir kenara çekildiler diye kızmaya, darılmaya hakkımız yok.

Bu gün burada yazışıyor isek, bir topluluk isek, ilk taşı onlar atmıştı.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2007, 22:58:39 ÖS »

sinan gürkan'ın amiga camiasından kopmasında bardağı taşıran son damlanın gene türk eski amiga ve commodore camiasından insanlar.
pardon anlamadım bu ne? ya bu arkadaşı ben sokakta görsem tanımam yüzünü hiç görmedim, 1987'den beri amigacıyım, 94'e kadarda aktif olarak her tür ortama girdim... eskiyi deşmek derken, merak ettim, kim arkadaşa ne yapmışta küstürmüşmü nedir olay? bizmi bişi yapmışız, BRONX olarak anlamadım ki?
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2007, 23:12:21 ÖS »

bunu ben de merak ediyorum. yillardir amigaturkte vs bu adamlardan olumlu olumsuz bahsedilir. ben ne kisileri taniyorum ne olaylari biliyorum. Birileri bukadar aktif rol oynamissa bi camiada saygi duyarim. ama birileri bu kadar bagli oldugu camiadan niye kopar niye kuser onu da olaylari bilmeden anlayamiyorum.

Birileri tam anlatsa
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2007, 23:13:22 ÖS »

Senle uzaktan yakından alakası yok  vigo. ve sizin küstüreceğinizi hiçbir zamanda düşünmeyiz.

Bu konulara bu forumda girilmesini istemiyorum. İlgili arkadaşlar kendilerini biliyorlar... Konuşmaya değmez...

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2007, 00:53:35 ÖÖ »

anladım abi ok...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2007, 02:19:44 ÖÖ »

sinan gürkan evlendi ve çocuklandı. Tahminimce kopması bu yüzdendir. Bir de sinan amigayı nostaljik sebeplerle takip etmezdi, demo scene ile yakından ilgilenmezdi, kod da yazabildiğini sanmıyorum. Demo scene ayrı bişey, amiga ayrı bişey. Demo parti insanları ile bilgisayar meraklıları ayrıdır. Demo scene parti mekanı, sinan gömlekli kravatlı ve az gülen bir adamdır. Tarzı başka yani Kahkaha

Sinan'ın scene'e verecek bişeyi yoktu bence. Ama o amigada yaşanan gelişmeleri takip ederdi, onu heyecanlandıran amiganın saniyede çizdiği polygon sayısı değil, herhangi bir ofisde Turbocalc kullanılmasıydı (sanırım).

Sinan'ı ben şöyle bilirim:

*** Manowar has joined #amigart.
<manowar> Amiga OS4 önümüzdeki hafta çıkacak!
*** Manowar has quit IRC.

Hepimizin tanıdığı ve cevapları bilen biriydi ama camia ile olan ilişkisi bundan ibarettir. Bence kısa zaman içinde dönüş yapacak. Yaşı da 35'e geliyor sanırım artık...

Vigo, sen de herşeyi demoscene'e göre endeksliyorsun,
bilgisayar dünyası != scene
Scene adı üzerinde, bir sahne, bir olay yeri, bir patırtı. Gerçeklikten kopup biraz kafa dinlediğimiz yer. Birçok kişi başka işler de yapıyor. Olara da saygılı olmak gerek. Sonuçta türk "scene"i bazen pırıl pırıl parlarken, bazen de bazen kötü kokular yayıyor, birbirlerine "bro" çekip arkadan sürekli kavga eden bir grup scener da var. Neyi paylaşamıyorsak?

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2007, 04:43:16 ÖÖ »

Alıntı sahibi: Arda
Sonuçta türk "scene"i bazen pırıl pırıl parlarken, bazen de bazen kötü kokular yayıyor

Bu ifade biraz sert olmus kanimca. Her toplulukta kavga eden anlasamayan insanlar olur. Bu olayin topluluk "kotu kokular yayiyor" ifadesiyle topluluga mal edilmesini dogru bulmuyorum. Biliyorum text ortaminda ifadeler ters anlasilabiliyor.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2007, 09:19:36 ÖÖ »

hmmm.. benim açımdan bilgisayar, amiga, commodore = SCENE...
1987'den beri bu böyle... yoksa bi insanın bişilerle uğraşmasının anlamı yok.
üretmedikçe...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: