Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: River Raid (atari 2600) Remake  (Okunma Sayısı 76839 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #75 : Ağustos 25, 2009, 09:45:06 ÖÖ »

Son hak bittiğinde high score yaparsan direk göstermiyor. Bir sonraki seferde gösteriyor.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Ağustos 25, 2009, 09:58:27 ÖÖ »

Şu ana kadar gördüğüm River Raid remake'leri arasında, İlker'in remake'inin orijinal oyuna en yakını olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak daha ilk bölümden itibaren vızır vızır geçen uçaklar insanı terletiyor biraz. Bir de tankları tam köprüden geçerken patlatmanın keyfini yaşamak istiyor insan.

Eline sağlık İlker. Oldukça başarılı bir çalışma bu.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Ağustos 25, 2009, 10:01:02 ÖÖ »

İlker kardeş müthiş olmuş. Eline, emeğine sağlık. Hepimizin merakla beklediği çalışmanın bu kadar iyi olması hepimizi çok gururlandırdı.

Bu arada;
River Raid fanatikleri için:
River Raid'in diğer 32 versiyoununu da görmek isteyenler

http://rapidshare.com/files/270680260/river_raid.rar.html

Rapidden dosyayı indirin ve C:\ ye direkt kurun.
river raid klasörünü içinde stella.exe linkini çalıştırın. 32 adet River Raid versiyonu göreceksiniz. İstediğinizi seçin ve f2 tuşuna basarak dilediğiniz gibi oynayın.

Ayrıca tab tuşuna basarak da diğer ayarları görebilirsin. Misal audio dan stereo yaparsan oyun daha da süper olur.

İyi eğlenceler.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Ağustos 25, 2009, 11:33:08 ÖÖ »

En güzel River Raid yeniyapımı olduğu kadar, zorluk olarakta en zoru sanırım

tebrikler...

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #79 : Ağustos 25, 2009, 13:33:38 ÖS »

Süper olmuş. Zevkle oynanıyor. Bir ara özel olarak ilgileneceğim bu remake ile
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #80 : Ağustos 25, 2009, 15:52:24 ÖS »

vay! online highscore! Valla herşey harika olmuş. Evet bunu bir şekilde duyurmak lazım, aslında site anında göçecektir oyuncu akınına uğrar 4chan'da falan duyurursan Kahkaha

Şikayet etmiyorum, heyecanla geliştirimine katkıda bulunmaya çalışıyorum, beni bir beta tester olarak algılayabilirsin: önemsiz buglar hala var, sıralıyım, oyunun oynanışına etki etmiyor sayılır:

1. uçağın hızlanma ve yavaşlaması çok geç, orjinalde anında oluyordu. Bu insanı mecburen hep yavaş gitmeye zorluyor. Çünkü bir hızlanınca durmak mümkün olmuyor.

2. köprüyü yıkıp yeni bir level'a girince görünen düşmanlar levelde biraz ilerleyince aniden değişiyor. örneğin sağdaki helikopter kaybolup sol tarafta bir gemi beliriyor. Oyunu iki kere oynadım ama tüm haklarımı bu şekilde verdim. bir geminin yanından geçerken aniden 3 helikopter tarafından sarıldım Kahkaha

3. sprite layer'ı alttaki skor panelinin üzerinde. Bazen bir helikopteri vurup ilerlediğimde enkazı kaybolmadan önce bir süre skor tabelasının üzerinde ilerliyor. (uçağın burnunun ucundaki bir helikopteri vurun, göreceksiniz)

4. skorlar bir sonraki oyunda görülebiliyor. Yani 5000 yaptınız ve adınızı yazdınız, hemen çıkmıyor, bir kere daha oynayınca görünür oluyor. Sanırım skor tablosunu her submit işleminden sonra güncellemen yeterli.

5. oyun başladığı gibi sağ veya sol yön tuşuna basılı tutun ve sağa sola hareket ettirin, uçak hiç ilerlemeyecek. orda benzin bitene kadar takılabilirsiniz. oyun başladığında uçağın hızı 0 değil, minimum hız ivmesi olması yeterli.

« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2009, 16:10:14 ÖS Gönderen: Arda » Logged

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Ağustos 25, 2009, 16:37:39 ÖS »

@Özay Turay
Evet bunu farkettim ama çok uykum vardı. Ve bir an önce bitti artık demek istiyodum. En kısa zamanda düzelticem

@ arda
süpersin Arda, zaten son zamanlarda bunaldığımda hem dediğin şeyi düşündüm en zor şey bile 15 dk da hallolur aslında demiştin. Kendimi biraz beceriksiz hissetsemde (birkaç saat süren durumlar oldu çünkü:) yılmadan ugraşmamı sağladı. Dediklerinin üzerinde duracağım bazılarını biliyordum da bakalım ilk kim farkedecek diyordum

Oyunu tanıtma vs. konularda sana danışacağım.

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Ağustos 25, 2009, 23:14:07 ÖS »

Hocam eline sağlık. Gerçeğine çok yakın olmuş.

Ama hala 10000 de hak vermiyor. Ayrıca Joystick'i takacak yer bulamadım. Spectrum gibi hep klavye ilemi oynayacağız? Kahkaha

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #83 : Ağustos 25, 2009, 23:27:33 ÖS »

"Ayak Takımı Organizasyon Ekibi" olarak şimdilik rekoru kırmış bulunmaktayız  Kahkaha

51,270
Ayak Takımı Her Yerde!  Masum

Not: Harita hep kendini tekrarlıyor.. Bir noktadan sonra herşey otomatik oluyor. Tek hakta 45,000 yapıp bıraktım. Sabrı en uzun olar rekor kırar... Oyun zorlaşana kadar benden pes 
« Son Düzenleme: Ağustos 26, 2009, 00:39:06 ÖÖ Gönderen: ibeser » Logged

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Ağustos 26, 2009, 00:43:23 ÖÖ »

@ ibeser
sen naptın dostum, walla haritaları çizen ben ezberleyen ben yinede 16000 yaptım ancak 
sende özel bir oyunculuk yeteneği seziyorum  . Kendi yaptığın oyunda rekor kıramamak gibi bir duygu da ilginç oluyormuş . Sanki beni kimse geçemez sanıyosun ama ilk günden cuff.

@ cdemir
10000 lerde hak vermek en kısa zamanda halolucak hem o an daki ses de hoşuma giderdi. yapmak lazım

---------------
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #85 : Ağustos 26, 2009, 00:49:03 ÖÖ »

Adaşım İlker.. Tekrar ellerine sağlık.
Azıcık arızaya geçtim... Oyunu zorlaştırmak vs. için elimizden ne geliyorsa yaparız. Yeter ki sen iste. Test vs. konusunda da gönüllü olmak istiyorum. Bilgine

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Ekim 01, 2009, 17:31:49 ÖS »

Az önce işyerinde çaktırmadan oynıyayım dedim. Sessiz olunca benzin bitmiş, farkında olmadan gümledim.  Kahkaha

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #87 : Ekim 01, 2009, 18:08:44 ÖS »

yüksek skorlara baktım da, birincilik "kral kobra", ikincilik "PipisiPis" e ait. Demekki büyük bir penis kitlesi river raid sever imiş... insanoğlu pipisiyle oynamayı sever elbette ama bunu heryerde duyurması garip tabii napalım, biz oyun yaratıcılarının göz önünde bulundurmak zorunda kaldığı bir gerçek bu, katlanıcaz ilkerciim.

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Aralık 21, 2009, 16:08:11 ÖS »

Ve nihayet River Raid in sonuna geldik. Yarışmaya sokamadım ama tanıtımını yapabilmek, heyecandan net hatırlayamasam da alkışları duymak çok güzeldi. 7D9 un bende ayrı bir yeri olacak artık. Ayrıca diğer oyunum Board Soccer ile 2. liği kazanmak da süper oldu. Önümüzdeki sene ActionScript 3 dilini kullanarak katılacağım. 1 sene vaktim var ancak yetecek gibi gözüküyor çünkü AS2 ile AS3 arasında hemen hemen % 90 fark var.

Yalnız oyunun gelişim aşamalarını Yarışmaya sokabilmek için buradan paylaşamıyacağım

artık önceki yaptığım çalışmaların hepsini www.migforever.com adresinden deneyebilirsiniz.

---------------
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #89 : Aralık 21, 2009, 16:46:37 ÖS »

eline sağlık işte çalıştı hehe stres atarız arada yakalanmadan oynamak gerek Kahkaha
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: