Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: AROS hakkında herşey!  (Okunma Sayısı 61600 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2009, 19:27:38 ÖS »

Amiga oyunlarını oynayabilmek için E-UAE'den destek almak gerekiyor. Ondan bahsediyor sanırım arkadaşımız.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 17, 2009, 02:28:47 ÖÖ »

2 laptop, 1 desktop pc'de denemişliğim var ve hepsinde çalıştı. yalnız ben son çıkan 1.1 versiyonunu henüz denemedim. acaba onunla mı ilgili bilemiyorum o nedenle.

alp, usb desteği yok evet. ama usb bounty'si 4170$ oldu. eli kulağındadır.

usb desteği özellikle netbook'lar için çok önemli. bayağı bir insan (ben de mesela) usb desteğini bekliyor.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 17, 2009, 11:58:08 ÖÖ »

@zeki ural: E-UAE için yapman gerekenler aynı. AROS dağıtımında var mı bilmiyorum, yoksa yapman gerekenler: Richard Drummond'un E-UAE sitesinden, Experimental AROSx86 binary'i indirmek ve sabit diskinde bir yere kurmak. Daha sonra Amiga kickstart(ROM) dosyalarını da sabit diskinde ulaşılabilir bir yere kopyalamalısın (mesela Devs:Kickstarts gayet uygun).

Son olarak da bir .uaerc dosyası hazırlayıp aynı E-UAE çekmecesine kaydetmelisin. E-UAE bütün ayarlarını bu Ascii metin dosyasından okuyor. EditPad'de kolayca hazırlayabilirsin. Rom'ları nerde bulacağı, çalışacağı pencere/ekran büyüklüğü, hangi çekmeceyi sabit disk olarak kullanacağı, neleri emüle edeceği vs... Hepsi bu .uaerc dosyasında belirtilmiş olmalı. Parametrelerin neler olduğunu arşivdeki dökümanlarda ayrıntılı belirtmişler, İngilizce lazım tabii ki.

@Kurzon: USB'den geçtim bir çalışsa yeter... Core2 ve SATA makinamda x64 Nihgtly build'lerden biri çalışmıştı. Tabi 2-3 pencere açıp kapattıktan sonra çakılıyordu. O zaman sanırım USB mouse kullanıyordum, o yüzden miydi acaba?

Alper
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 17, 2009, 14:44:17 ÖS »

Siyah ekran hatası için bir çözüm sunmuşlar;
If you can't boot Icaros and the process stops after the red pointer appeared on the screen, please do as follow to fix the issue:
Kırmızı imleçten sonra işlem duruyorsa:
- turn on PC / PC yi açın
- choose a resolution from Grub's menu but DON'T press Enter / Grub'tan çözünürlüğü seçin ama ENTER a basmayın
- press 'E' instead / Onun yerine "E" ye basın
- move cursor after "ATA=32bit" and change it either to "ATA=nodma" or "ATA=nopci" / Kursoru "ATA=32bit" e getirin ve onu "ATA=nodma" yada "ATA=nopci" ile değiştirin (Hangisi çalışırsa)
- press Ctrl+X to continue booting / Ctrl+X ile boot işlemine devam edin

Eğer başarılı olursa aynı deişiklikleri /boot/grub/grub2.cfg dosyasında yapıpı kaydedin.

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 17, 2009, 15:21:42 ÖS »

Güzel paylaşım ghores... ancak daha kırmızı imleç filan göremedim bile

Haa şimdi düştü jeton, kırmızı imleç dediğin "fare imleci" mi? Amiga'nın fare imleci kırmızı haaa!

Neyse onu da göremedim ki... Atapi sürücülerini yükledikten sonra tıkanıp kalıyo boot ekranında...
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2009, 20:12:05 ÖS Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mayıs 17, 2009, 23:08:47 ÖS »

AROS-20090517-pc-i386-boot-iso 50MB diye bir dosya daha var. Onu indirdim... Bu sefer durum biraz daha iyi... en azından Wanderer (AROS'un Workbench'e verdiği özgün isim) başladı. Ancak grafik ekranda sorun var. Sadece Menü Çubuğu görülüyor, Masaüstü yok. Sağ Fare menüleri çalışıyor fakat açılan menü kapansa bile görüntüsü ekranda kalıyor. Ekran yenilemede sorun var anlayacağınız. NVidia TI4200ü tanımadı sanırım. Amithlon'un bile %100 desteklediği bu kartı da tanımazsa artık... bişe demiyorum...

NOT: Vesa, VGA, NVidia... tüm Grub presetleriyle denedim sonuç aynı...

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 17, 2009, 23:36:54 ÖS »

AROS-20090517-mingw32-i386-system 12,8MB diye bir dosya daha var. Onu indirdim. Bu sefer durum çok daha iyi. Oldukça yavaş fakat en azından çalışıyor... WindowsXP hosted AROS imiş bu. Yani WinUAE gibi bişey. Hatta WinAROS bile diyebiliriz adına...

Çok şükür inceleme fırsatı bulabileceğim şu Aros'u...

Alper
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 25, 2009, 22:41:48 ÖS »

alpyre son zamanlarda bakmadım aros ne haldedir diye yaklaşık 1 sene önce denediğimde sistem kilitlenmesi epey sıktı...

Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 26, 2009, 03:16:36 ÖÖ »

1 senede bayağı yol katetmişler ghores... eskiden sık sık kilitleniyodu, artık hiç açılmıyo...

İlk dikey boşlukta Core2'li makinamda x64 derlemesini deneyeceğim... bakalım sonuç ne olacak...

Alper
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 26, 2009, 11:45:40 ÖÖ »

Bende Aros'u dün indirdim. (250509 tarihli olanı)
Virtual machine üzerine kursam çalışır mı?

Yada normal HDD kursam XP'nin bootunu uçurur mu?

zeki ural
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 26, 2009, 12:54:31 ÖS »

xp"nin bootunu uçuracak derim ben başımdan geçti çünki.virtual makinada çalışıyor ama ben kurup çalıştır derim çok farkeder...

zeki 78
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mayıs 26, 2009, 13:56:27 ÖS »

xp"nin bootunu uçuracak derim ben başımdan geçti çünki.virtual makinada çalışıyor ama ben kurup çalıştır derim çok farkeder...

Eğer uçuruyorsa kalsın Kahkaha
Virtual denerim. Gerçi o zamanda kağnı modunda çalışıyor sistemler ama olsun denemiş olurum.
Yada şöyle yapayım. Eski ide diskler var onlardan birisine kurayım.
6.4 lüğe kursam sanırım kapasitesi yeterli gelir.

ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mayıs 26, 2009, 14:28:08 ÖS »

1 senede bayağı yol katetmişler ghores... eskiden sık sık kilitleniyodu, artık hiç açılmıyo...

İlk dikey boşlukta Core2'li makinamda x64 derlemesini deneyeceğim... bakalım sonuç ne olacak...

Kahkaha doğru diyorsun yazılanlardan belli oluyor... Sende ki durum gerçekten ilginç bazısının çalışırken bazısının çalışmaması gibi. Gerçi ne kadar çalışma denirse onada açılma demek daha doğru bir tabir olur sanırım Şu amithlonu deneyeyim tekrardan bu aralar bari...

kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 26, 2009, 14:50:32 ÖS »

aros'un kesinlikle farklı bir harddiske ya da en güzeli kendi halinde bir bilgisayara kurulması öneriliyor.

cdemir, aros bir amiga ve 6.4gb hala bir amiga için yeterince devasa =)
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 26, 2009, 15:17:24 ÖS »

aros'un kesinlikle farklı bir harddiske ya da en güzeli kendi halinde bir bilgisayara kurulması öneriliyor.

cdemir, aros bir amiga ve 6.4gb hala bir amiga için yeterince devasa =)

Bilgi için teşekkürler hocam. Virtual denerim. Hafta sonu ide diske ayrı kurarım

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: