Bildiğim kadar cevaplayayım.
Arkadaşlar artık biliyorsunuz a600üm var hdd li 2 mb ramli.WB 2.1 kurulu whdload oyunlarını çalıştırmaya kalktığımda sürekli mavi ekran açılıp not registered diye yazılar yazdıktan sonra ,oyunları açıyor(çok sıkıcı)..
Bunun için WHDLoad'ı sitesinden register etmen lazım. Yaptığı işe göre istediği parayı hakkettiğini düşünsemde ilk başta biraz tuzlu sayılabilecek bir fiyatı var. Onun için bir yerlerden serial bulmayı da deneyebilirsin. Senin bileceğin iş.
ben de bildiğim kadar cevaplayayım,
Key dosyası bulmayı tavsiye etmiyorum, key kullanmak yerine demo kullanmayı tercih et. Lakin key dosyası ile birçok oyun çalışmayacaktır. Whdload her yeni sürümünde bazı keyleri blacklist ediyor ve rastgele çakmalar yaratıyor. Amiga camiasından da sıkı destek geliyor bu yazılıma, kimse key'ini paylaşmıyor. Biraz paraya kıyıp register edersen rahatlarsın.
oyun ları açarkende dikkat ettim (tamam disket değiştirmeden kurtuluyorsunda) hemen hemen disketle yüklermiş gibi ekran pır pır ederek açıyor oyunları...bu neyden kaynaklanıyor ilk sorum bu
Bununla ilgili bir opsiyon olması lazım. Belkide kullandığın installer ile ilgili olabilir. Benim oynadığım oyunlarda tam tersi bir durum söz konusuydu. Örneğin Lotus'da ara yükleme ekranı açılmadan hemen oyna geçtiği için o muhteşem müzikleri dinleyemiyordum.
Sebebi ram'in yetersiz geliyor. Böylece oyun disketten yükleme yapmak istediği zaman WHDload floppy emulasyonu yaparak harddiskten birşeyler okumaya çalışacak, bu da işlemcinin tüm zamanını harcadığı için oyunun yaptığı tüm işlemler (ekran tazeleme, müzik çalma vb) geçici olarak durdurulacak. Ram ekle falan, düzelmesini um.
ikon ayarlarında "PRELOAD" seçeneği var. Onu da aktive edebilir, sonucu görebilirsin. Preload tümdiskleri önce ram'e atar.
Yalnız unutmamak lazım, whdload önce kickstart imajını yüklüyor (521kb) sonra her diski ram'e atıyor (900kbxdisket) ve oyun için de hala gerekli ram kalması gerekiyor. Yani 3 disklik bir wb1.3 oyunu oynamak için en az 4.5MB ram'e ihtiyacın olacak bu seçenekle.
2.sorum::: bildiğiniz üzere a600 her oyunu çalıştırmıyor...kickstart 13 diye bir disketim var onu yükledikten sonra disket sürücüyle ,açmayan oyunları öyle oynardım...şimdi hdd den bu oyunları açmaya kalktığımda şu mesajı almaktayım devs:/kickstart:vs...a500 gibi bir mesaj.....
Evet bunlar disketten de yüklesen A600'de çalışmayacak olan oyunlar. Hata mesajında yazan çekmeceye 1.3 kickstart imaj dosyasını koyarsan, sorun düzelecektir. Dosyayı bulmak için google'a başvurmalısın diyorum.
Devs:Kickstarts klasörü altına kick34005.A500 ve kick34005.A500.RTB dosyalarını koyman gerek. Özay Turay'ın anlattığı şekilde.
nasıl olcak bu işler arkadaşlar
Benden bu kadar. Arkadaşlar arasından daha net cevap verecek olanlar da çıkacaktır.
Çıkacaktır, fakat en güzeli Paypal kullanarak register etmek.
http://www.whdload.de/reg.htmlburada sayfanın altındaki paypal butonlarından ödeme yapıp sonra wepl(a)whdload.de adresine mail atman gerekecek. sana bir Key dosyası gönderecek, o dosyayı S: çekmecesine koyacaksın.
lafı açılmışken, kim registered whdload kullanıyor?