Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPlaystation 2 Network Adapter çeşitleri varmıdır?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Playstation 2 Network Adapter çeşitleri varmıdır?  (Okunma Sayısı 11959 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 20, 2009, 17:59:11 ÖS »

Playstation 2 konusunda pek bilgim yok. Playstation 2 kalın kasalara, bildiğim kadarıyla Network adapter sayesinde sabit disk takılabiliyor. Bu network kartların farklı sürümleri varmıdır? neye dikkat etmek gerekir? Uyumsuz oldukları Playstation 2 modeli varmıdır? kısacası Network Adapter konusunda biraz bilgi verebilirmisiniz?

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2009, 18:13:26 ÖS »

valla benim bildiğim 2 çeşit var, birinde Telefon+Ethernet bu ilk çıkan versiyonu, diğer versiyonunda sadece ethernet var

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2009, 18:14:29 ÖS »

ikisinde de sabit disk için port var değil mi ? internette sadece ethernet olanı gördüm...Bunların uygulamasında farklılık var mı ?

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2009, 18:21:21 ÖS »

her 2 sindede ide potu var, aslında tek sorun kullanacağın hd ile ilgili, şöle bir sorun ide hd lerde sata gibi power ve data girişinde bir standart yok, yani her uretici aradaki mesafeyi kafasına göre koyuyor, çunku hd ler genelde PC tabanalı makinalr için kullanıldıgından anakarta kablo ile bağlantısı yuzunden bun hiç önem verilmiyordu, yanlız ps2 network kartındaki gibi ide portu direk kart uzerinde, sony de bunu düşünerek ide portunu sağa sola esnek kayabilen bir sistem yapmış ama buda butun hd lere göre uygunluk sağlamıyor

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2009, 22:12:05 ÖS »

abi bende kalın kasa var ben kullanıyorum sana bildiklerimi yazıyım
1. hdd kullanacaksan gözü çıkarman gerekiyormuş  nedeni ise brovser menüsüne sık sık düşmemen için miş  ben çok iyi bilen bu işi yapan teknisyenle bire bir teknik serviste konuştum o söyledi ya hdd li yada gözlü kullanman lazım dedi 2.si ise hdd yi maxtor   seçmende  büyük  yarar  var  okuma  ve uyumu ps2 için çok iyimiş hdd de en az 20 gb olmalı . fakat artık bu saaten sonra bu işe girmesen senin yararına olur derim çektirmek  yani hddye oyun yükletmek çok zorlaştı hatta imkansızlaştı  bu işi yapan 3 yer var desem yeri var çok çektirmen çok sorunlu ve problemli oluyor çoğu yerde oyun seçimi yaptırmıyor kendim çekeyim dedim aparatı aldım fakat bu seferde çekeceğim oyunu parayla almaya başladım ee ozaman ne anladım bu işten . birde bu çekimi yapan ünlü bir firma var o bile beni enson sinir etti 2 saat sonra gel yok bitmedi yarın öğlen gelin yarın öğlen gittim  bittedi akşam gelin bende artık yükletmiyorum  .
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2009, 22:41:06 ÖS »

Bu söylediklerin çok saçma bence.

1. Göz dediğin okuyucu lens ile HDD aparatının hiçbir bağlantısı yok. PS2 tamircileri o lensi ayrıca sattıkları için harddisk taktıkları cihazlarda nasılsa kullanılmıyor diye almaya çalışabilirler diye düşünüyorum.

2. Kasan her daim açıksa (çoğu bilgisayarla samimi arkadaş gibi) aparata falan gerek yok. Direk IDE porttan anakartına bağla diski ve WinHiip (hemen indir, resimli anlatım)programıyla oyunları aktar hepsi bu kadar. Ayrıca oyunların envai çeşidi torrent sitelerinde bulunabiliyor.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2009, 23:37:54 ÖS »

@özay turay
bu konuda çok haklısın
hdd ile gözün arasında bir alışveriş yok
zaten hddde direk hardiskten okur
hddyi gevşetirsen eger gözden okur göz saglamsa
şimdi bilindigi gibi sıfır gözler montaj dahil 80 liraya takılıyor kalınkasalara
göz işe yaramz dedigi teknik servisin sizde gözü çıkar bana ver demeyeceginizi varsayarsak o parçayı arızalı kalınkasa ps2 si olan vatandaşa aynen şöyle diyolar
ya sıfırı 80 lira ama bir tane çıkma var sorunsuz sana 50 ye takarız muhabbeti yapıyorlar
,e vatandaşta 30 lira hesaplı sonuçta işime yarar diye tamam usta onu tak diyor
böylece servis sizin parçayla 50 lirayı toka etmiş oluyor
olay bundan ibaret...

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2009, 11:08:38 ÖÖ »

Bilgiler için teşekkürler...

@Kraldır : Oyunları atmanın çok zor olmadığını düşünüyorum ki, Özay Turay, gerekli bilgileri vermiş..Bu saatten sonra başkasına oyun arttıracaksak yandık zaten Hallederiz..

tekrar bilgiler için teşekkürler..

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2009, 18:20:01 ÖS »

eger göz okuyorsa hddyi çıkarmana gerek yok
googlede araştırırsan resimli birebir anlatımları mevcut
sadece winhip programını indirmen yetecek
saygılar

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2009, 18:22:11 ÖS »

birde bu network adapter ebayda 50 dolar burada 150 tl
satanlar buradan alıp satıyolar herhalde 2 katına
birde 50-60 dolara ps2 almak mümkün ebaydan ama
kargo gümrük ne tutar o konuda bilgim yok

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2009, 08:57:29 ÖÖ »

birde bu network adapter ebayda 50 dolar burada 150 tl
satanlar buradan alıp satıyolar herhalde 2 katına
birde 50-60 dolara ps2 almak mümkün ebaydan ama
kargo gümrük ne tutar o konuda bilgim yok

Bildiğim kadarıyla 100$ ın altındaki alışverişler için gümrük ödenmiyor. Kargo olayıda yurtdışından buraya gelen ürünler için bildiğim kadarıyla çok fazla olmuyor. Sanırım Bizim yurt içi gönderilerimizden bile daha az.
Hatta bir site var. Çin yapımı elektronik oyuncak vb malzemeler satan. Orda 2.5$ lık ürün için bile kargo istemiyorlar.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2009, 09:03:48 ÖÖ »

http://www.dealextreme.com sanırım bahsettiğin site.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2009, 10:53:24 ÖÖ »

http://www.dealextreme.com sanırım bahsettiğin site.

Evet hocam.

Kargo işini nasıl bu kadar ucuza halletmişler hala anlayabilmiş değilim.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: