Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: a600 sorun  (Okunma Sayısı 995 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2009, 23:24:57 ÖS »

Olur bide öyle denerim Gülümseme

wizofwor
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2009, 10:52:46 ÖÖ »

ilk çıkan versiyon 2000 var elimde geçen pil durumuna bakayım dedim, pili plastik bir kutu içine koymuşlar yani akma gibi bir durum sökonusu değil acaba bunu neden yeni modellere koymammaışlar çok merak ettim

Commodore'un bu cihazları üretirken 20 sene sonra pilin akabileceğini düşünüp de bu plastiği yapacağını hiç zannettmiyorum. Mutlaka başka bir açıklaması vardır.

PS2 | A600HD | C64G http://www.webdefteri.com
max.damage
Üye

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2009, 14:00:26 ÖS »

Sadece parca basina alim maliyeti,stok ve bulunabilirlik ile alakali bir sey.Ilk partide bu piller kullanilmistir ,diger partilerde baskalari.Uretim partileri arasinda kapasitor ureticisinin de farkli olabilecegi gibi ,konektor ureticisinin de farkli olabilecegi gibi.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2009, 15:46:25 ÖS Gönderen: max_damage » Logged

Bu kadar mi ?
burcincerci
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2009, 20:48:38 ÖS »

selam
daha önce foruma aynı arızamın olduğunu yazmıştım. ama tabuya ulaşamadım. burada benimle aynı arızası olan kişiye verilen linkleri araştırdım. kondansatörlerimin floppy altında kalanları değişmişti çalışmaya başlamıştı. fakat sonradan yine çalışmamazlık yaptı. bende kalan kondansatörleride değiştirttim. eve geldim gayet güzel çalıştı ama yine o iğrenç kondansatör sıvısı kokusu geldi. bir zaman sonra görüntü yeşilli oldu. sanki vga kablosu kırılmış gibi. arkadaşla içini açtığımda direç yada kondansatör tam emin değilim bu malzeme kavrulmuş vede kokuyordu. aşağıda linki olan sayfada tam olarak aynı arıza var. orada sarı kutuya alınmış malzemeyi o kişi sökmüş ama neden söktüğünü anlayamadım. neden söktüğü konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
http://eab.abime.net/showthread.php?t=32125
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: