Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAlın size 3-5 dergi PDF olarak
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Alın size 3-5 dergi PDF olarak  (Okunma Sayısı 10773 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
silencer
Ziyaretçi
« : Ocak 13, 2007, 18:54:41 ÖS »

dostlarım

araştırma ayaprken bulduğum bir site

CU Amiga gibi 3-5 pdf bulabilirsiniz.

http://amiga.treasureland.net

burdan da ;

http://apov.abime.net/
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2007, 18:57:01 ÖS Gönderen: Silencer » Logged
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2007, 07:12:53 ÖÖ »

Paylaşımlar için teşekkürler Silencer

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2007, 12:11:45 ÖS »

Bu ürünü (C&VG, 126 sayıyı) zaten net'ten indirmek mümkün.
Alın size bir internet hazinesi daha (C&VG tüm sayılar):

http://ftp://ftp.worldofspectrum.org/pub/spectrum/magazines/C+VG/

Bu siteyi muhtemelen tüm Spectrum'cular (ve Commodore'cu olmasına rağmen benim gibi diğer 8bit aşıkları) biliyorlardır ama bilmeyenlere hararetle tavsiye olunur. C&VG dışında bir sürü dokümantasyonu da daha üst dizinlerde bulabilirsiniz. Total Commander veya FTP Explorer ile leech edin, daha ne duruyorsunuz? (NOT: ed2k ağında da yer alıyor arşiv olarak ama orijinal kaynak WOS olmalı).
Kolay gelsin
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2007, 12:46:03 ÖS »

Kişisel görüş tabi. Ben gittigidiyor vb.de başkalarının emeği ile birilerinin para kazanmasına karşı olduğumdan bu kişileri desteklemek istemem doğrusu. O dergileri tarayıp, hazırlayıp, hiçbir yerine tek isim, logo vb dahi yerleştirmeden dağıtan insanların elini öpmek isterim. GG'ci bu tür kişilere sinir oluyorum doğrusu. Divx/xvid dizi veya film sürümlerini bile bu platformda para karşılığı satabiliyorlar da birileri dur demiyor bu gidişe. Evi Bakırköy çevresine yakın olan varsa C&VG'yi isteyene çekip verebilirim.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2007, 13:01:50 ÖS »

Bu konuda herkesin düşüncesi kendinedir. İfade ettiğim kendi düşüncemdir. Korsanlık ve özgür paylaşım arasındaki fark da burada doğuyor zaten. Başkalarının emeğini para karşılığında satarak birşeyler kazanmaya çalışmak bana göre korsanlıktır. Başkaları farklı düşünebilir, herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2007, 13:02:35 ÖS »

Olay bir dergi tartışması olunca görüşlerimi bildirmeden edemeyeceğim.

Forumdaki hemen hemen tüm arkadaşlar benim eski Amiga ve Commodore dergilerini aradığımı ve bunları tarayıp internette yayımlayacağımı biliyor.Şimdi ben bu dergileri o kadar zaman bulmak için çaba göstereceğim, hiç üşenmeden bu dergileri bir bir tarayacağım,internette yayımlayacağım ve sonra bir arkadaş bunları Dvd'ye kayıt edip satacak.Hiç ahlaki gelmiyor açıkcası...Witchdoktor'a bu sebepten katılıyorum.

Yalnız olayı birde kullanıcı olarak düşünmek var.Bir kullanıcıyım ve download ile uğraşana kadar hazır elimde cd'sinin olmasını isterim.Bu kısımda da Silencer'e katılıyorum.

Witchdoktor da Silencer'de kendi düşüncelerinde haklılar.O yüzden tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum.Güzel paylaşımından dolayıda Silencer'e tekrar teşekkürler...

Fakat bu forumun amacı sadece alış-satış olmadığına göre temelinde yardımlaşmak olduğuna göre ben elimdeki Cd'yi isteyen forum üyelerine ücretsiz yollarım, ve yollamalıyım.Forum üyesinin ödeyeceği tek para kargo parası olmalı...

Amiga ve Commodore dergilerini tamamlayıp taradığımda forum üyesi olup isteyen arkadaşa yollarım.

Bence doğru olan budur.

Hoşça kalın

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2007, 13:40:17 ÖS »

Sadece dergi olayı değil ki, film, müzik, yazılım, oyun vb sonuçta enformasyon/üretim'in emeği geçen yerine dağıtıcının bu işten para kazanmasına karşıyım, korsan satış ile serbest paylaşım arasındaki nüansa dikkat çekmiştim. Bir de GG gibi bir platformda ve bu platformun banner'larında dahi bu tür ürünlerin görünmesi beni rahatsız ediyor doğrusu. Maksadım herhangi bir kişiye 'çıkış' vb yaparak iğneleme yapmak değil. Kendi görüşlerimi bildirdim sadece. Birileri de çıkar da serbest paylaşım diye birşey olamayacağını ifade eder, kendi görüşünü bildirmiş olur. Ben de bana karşı çıkıyor diye o arkadaştan rahatsızlık duymam açıkçası.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2007, 17:50:32 ÖS »

Dergi olayi farkli cunku emek veren arkadaslar aramizda. Bunlari izinsiz  cogaltip satmak onlara cok buyuk saygisizlik olur ve hatta bu muhabbetlerin donuyor olmasi bile heveslerini kirar. Bence bu konuyu uzatmadan hak sahibi arkadaslara saygi gostermelisin.

Retro Hincal Uluc
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2007, 18:02:40 ÖS »

Silencer arkadaşım, neden ikide bir kopya windows vb diyorsun anlayamadım. Evimde notebook'umdan orijinal windows'umu kullanıyorum, rahatlamışsındır umarım. Az önceki mesajlarımı da orijinal windows xp kurulu şirket bilgisayarından yazdım, bu da rahatlatmıştır herhalde. Ayrıca kopya windows kullanmak başka, kopya satan adama para kazandırmak başka. Senin neden üstüne alındığını anlayamadım doğrusu. Ben link vererek insanlara kendimce bir yol gösterdim, isteyen parayı bastırır GG'den alır kopyalanmış halini. Değindiğim korsan kavramı ve serbest paylaşım pek tatminkar olmadı sanırım.
Bu arada istemeden de olsa rahatsız ettiysem kusura bakma.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2007, 22:29:48 ÖS »

Bazen yazışmanın konusunu kaçırıp, gereksiz tartıştığımızı düşünüyorum. Birinin aksi düşünce ileri sürmesi, düşüncelerimizin yanlış olduğu anlamına gelmez... Herkes kendi bakış açısından haklı sebepler sunabilir. İsteyen Gittigidiyor'dan alsın, isteyen internetten indirsin. Bunda pek tartışılacak birşey yok... Witchdoktor ve coze'nin görüşlerini paylaşıyorum.. Ama Silencer'da haklı..netten uğraşmayıp, GG'den alabilir.. Bu ne kadar doğrudur, değildir üzerinde durmaya bence çok gerek yok.. En azından birbirimizle tartışmaya değeceğini sanmıyorum.

ufukcingay
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2007, 22:32:22 ÖS »

dostlarım

araştırma ayaprken bulduğum bir site

CU Amiga gibi 3-5 pdf bulabilirsiniz.

http://amiga.treasureland.net

burdan da ;

http://apov.abime.net/

güzel paylaşım tşkler
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır