Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Xbox ve PS2 ile ilgili sorular  (Okunma Sayısı 20887 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2009, 21:14:52 ÖS »

@Kyon

Bazen kendi aramızda eğlencelik mesajlar atıyoruz, Arda'nın da değindiği gibi belki de tarafından antipati topluyor olabiliriz. Ama maksadımız sana yönelik olumsuz bir yaklaşım değil yani, üstüne alınma, "bunlar ne konuşuyor yahu" diye düşünme.

Sonrasında; ED2K (Emule vb) ağına şimdi şöyle bir baktım da ölü olmayan bir linkte 195MB'lık bir PS2 disk imaj arşivi görünüyor. Ben link'ini vereyim, yok ben bu işlerle uğraşmak istemem diyorsan indirir müsait bir şekilde göndermeye çalışırım.

ed2k://|file|Sensible_Soccer_2006_PAL_PS2DVD-STRiKE.rar|204583495|18A51962E72C763F8DC6C6C62F3885FE|/

Normalde emule-project.net'ten Emule programını indirdikten sonra yukarıdaki link'i Emule indirmeler penceresine copy-paste yaptığında dosya indirmeye hazır hale gelir. Mouse ile klikleyip download'ı başlatabilirsin.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2009, 21:18:49 ÖS »

Bu da baska bir link. 20 Tl'ye kapina kadar ;

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280371675846&ru=http%3A%2F%2Fshop.ebay.com%3A80%2F%3F_from%3DR40%26_trksid%3Dm38%26_nkw%3D280371675846%26_fvi%3D1&_rdc=1

Bu kadar mi ?
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2009, 22:01:53 ÖS »

evet emule hakkında bilgim var. torrentte aynı linki görmüştüm ama ölüydü emula hiç aklıma gelmemişti. ve bir aralar lanet etmiştim emuleye Kahkaha hiçbir şey inmiyordu herhalde hep ölü linklere denk geldim
en kısa zamanda bir bakayım bu linke
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 17, 2009, 10:02:07 ÖÖ »

max_damage'a katılıyorum...Sevdiğiniz oyunlrı neden orjinal edinmeye çalışmıyorsunuz ki? Bende PS2 yok, ama birçok güzel olduğuna inandığım oyunu ebay.co.uk'den orjinal aldım..XBOX içinde aynısı geçerli. XBOX'larım hack edilmiş, ama oynayacağım sevdiğim oyunlar hep orjinal...

tavsiye ederim...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Temmuz 17, 2009, 14:53:18 ÖS »

tabi burda bir başka problem var, o da ikinci el alınan bir oyunun korsan oyundan farkı olmadığı

Verdiğiniz 20 lira geliştiricinin cebine girmediği gibi piyasada bir "arz" oluşturmuyor. Elbette korsan taraftarı değilim, GG'de bu oyun satılsa ona yönlendirirdim. Hani ülkemizde kolayca bulunmadığı için ve sadece bir kişiye ödünç vermek gibi algıladığım için bir sakınca görmedim.

Tabii bunun da yanlış olduğunu biliyorum, hele geçen gün mediamarkt'a uğrayıp dağ gibi orjinal oyun yığını olduğunu gördüğüm, hatta bunların 5-30 lira aralığında olduğunu görünce, tutup kopya oyun indirmek etiğe aykırı aslında.. Yine de mediamarkt'ta tek bir xbox oyunu olmadığını eklerim...

Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Temmuz 17, 2009, 15:12:01 ÖS »

ama bende ne ps2 ne xbox var sadece emülasyon için bir bakmak istiyorum
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 17, 2009, 15:40:47 ÖS »

@LW3D

"Korsan" olarak belirtilen yöntemlerin en işe yarar noktası oyuna iyi bir preview yapma ve deneme imkanı sunması. Ben örneğin oyunları ciddi ciddi oynamaktan çok şöyle bir 3-5 dk "preview" yapmayı tercih ediyorum, bu nedenle full sürüm almaya da nadir durumlar dışında pek gerek görmüyorum, birçok durumda zaten online demo sürümleri bile işimi görüyor. Bunlardan çok beğendiğim bir oyun varsa da daha çok resmi ithalatçı dışındaki kanallardan (GG, Sahibinden vb) temin ediyorum ki bunların da ülkemizin oyun satış rakamlarına etkisi olmadığı için tartışılabilir (bu nedenle Türkçe menü ve seslendirme çoğunlukla gündeme gelmiyor). Ama kullanılmamış bir oyunu resmi ithalatçıda 180TL, bireysel satıcıda 60TL'ye bulabiliyorsanız birşeyler yanlış demektir. Ayrıca satın alma gücü paritesi vb gözönüne alındığında Türkiye şartlarında bir oyunun olması gereken maksimum fiyatı da 30TL'dir bence.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Temmuz 17, 2009, 16:46:19 ÖS »

Benim önerimde, orjinal alın, developerlar kazansın gibi bir yaklaşım yoktu... Buna rağmen, orjinalin, ikinci el bile olsa, diğerinden biraz daha değerli olduğu, özel olduğu kanısındayım. Sevdiğim beğendiğim oyunları, kutusunda, kitapçığıyla ve en önemlisi sorunsuzca erişebileceğim bir şekilde olması sadece benim için değil, herkes için makuldur diye düşünüyorum.

Konu nerden kopya/lisanslıya geldi anlamadım. Kastım sadece sorunsuz, temiz, kutusunda almak daha iyidir demekti..

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Temmuz 17, 2009, 17:09:29 ÖS »

Bos verin yav Bu isin etigi ,dogrusu ,gercegi falan yok.Play-doh kivaminda ,istediginiz gibi sekillendirebileceginiz ,lackasmis bir sey var ortada.

Adam "bunu satan yer bulamadim" demis , ben de "al ,iste burada var" demisim.Ama illa bir gorus belirtmem gerekirse "yedigi kaba sicmak" olarak goruyorum ben ilegal kullanimi.Video oyundan bahsediyoruz ,temel ihtiyac maddesiymis gibi anlatmaktan vaz gecin su hadiseyi.Zira benim umrumda degil biri oyun alamamis ,oynayamamis.

Her bir yasal kopya icin ,illegal her kopyanin kar marjindan dusurecegi miktar orantisal olarak satis fiyatina dahil edilir.Guzel rakamlardir ustelik.Iste ben de bundan sikayet ederim ,zira arz-taleb dongusune dahil muhattabimdir ,sikayet etme hakkim vardir.

Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 17, 2009, 18:01:10 ÖS »

Bu davranış biçimini sırf 'oyuncu' dediğimiz kategorideki insanların üzerine yıkıp da olayı yeterince irdelememek de büyük hata.

Örneğin yoldan geçen insanlara bir anket yapıp sorsak; 1000TL'ye BMW X6 (veya favori araban neyse) sahibi olacaksın, kullanım kılavuzu ve 2 yıllık servis garantisi olmayacak, yaptığın bu işten yakalanma ihtimalin de %0,001 olacak. Bu teklifi kabul edenlerin oranı ne olur sizce?

Bunun dışında toplumdaki birçok kişi köşebaşındaki Film-Oyun vb satıcısından 5TL'ye aldığı oyunun korsan olduğunun dahi farkında değil. Bizim kayınpeder (5-6 yaşlarındaki) torunlarını (bizimkiler değil!) sevindirmek için onları kıramayarak her hafta 5-6 oyun almadan edemiyor. Oyunların orijinal fiyatlarını söylesek herhalde şaka sanacaktır. Bunun gibi örnekler de az değil.

Yani çok boyutlu bir olay. Toplumun ekonomik, kültürel, ahlaki ve enformasyon alanlarında ciddi anlamda gelişmesi gerekiyor. Oyunları lüks tüketim kabul edip fahiş vergiler alınması da devletin büyük hatası. Yıllık $8000 civarında kişibaşı geliri olan bir ülkede $40000 gelirli ABD'de $40'a satılan oyunun bizde $100'e satılması (yakıt fiyatlarında uygulanan insanı enayi yerine koyma politikası gibi) bu sektörün gelişmesini ciddi anlamda baltalıyor. Yerli oyun sektörü de bir türlü filizlenemiyor.

Bir diğer boyutu da konsol ve yazılım üreticilerinin piyasa penetrasyonu için belirli oranda bu işe açık kapı bırakmaları. Bakınız kaç yıl geçti ve PS3'e korsan yazılım yüklemenin yolu bulunamadı. PS3 sayesinde insanlar ister istemez orijinal oyun mentalitesine alışmaya başladı. Microsoft ise bu jenerasyonda iyi bir penetrasyon sağlayabilmek için Xbox360'ı hem alelacele (tasarım kusurlarıyla), hem de 'firmware hackable' DVD-ROM sürücüsü ile piyasaya sundu ve açık kapı bıraktı. Şu anda ülkemizde PS3 kadar oturmuş bir Xbox360 oyun piyasası bulunmuyor malesef.

Saymakla bitmez nokta mevcut.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Temmuz 17, 2009, 20:59:24 ÖS »

Son kisma katiliyorum. Yakinda "2s" ile ogrenmek zorunda kalacak insanlar.Yoksa ,ticari bir mal olan oyun/yazilim gibi urunleri insanlarin zayif etik anlayisina emanet etmek...cok buyuk bir iyimserlik olur.Para eden bir ticari mal korunmalidir.Fiyatlar icin gulmekten katilan bir cok insan gorecegiz demek.

Ama gelir esitsizligi gibi seylerden SikIldim acikcasi.Hep ayni sey ,esit degiliz.Eh, doganin bile boyle bir kanunu var ,tabii esit degiliz.Ne kadar caba ,o kadar karsilik.Sonucta Amerika ya da avrupa gibi bir kitada hayat sureceksen seni sonuna kadar kullanan bir sistemin parcasi oluyorsun ,piyangodan cikmiyor ya da gokten zembille immiyor tasasiz hayat.

Oyuna indirgiyorum fakat benim icin durum sadece bu ,diger noktalardan mumkun oldugunca muaf tutmaya calisiyorum hayatimi (ben de play-doh kullanabiliyorum).Tekrar ediyorum ; Bu tarz seyler hayat idamesi icin gerekli olmayan ,temel bir insanlik hakki ile bagdasmayan ,zevke yonelik ticari urunlerdir. Tek amaci "zevk" vermektir.Her ticari mal gibi parayi bastirarak sahip oldugunuz bir urundur.Diger sahip olma yontemi ise evrensel olarak "suctur" .Ama suc iyimidir ,kotumudur diye tartisacaksak (caresizlik cevabini mazlum edebiyati olarak kabul ediyorum) orasi ayri.

Bu kadar mi ?
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Temmuz 17, 2009, 21:48:26 ÖS »

yahu beyler konu nereye gelmiş Kahkaha  oyunu burda dükkanda görsem kendim alıcam orijinal olarak ama internette alışveriş yapmıyorum güvenmediğim için değil tercih etmiyorum ve yine tekrar belirtiyorum ne bir ps2 ne de xbox sahibiyim sadece bilgisayarımda emülasyonu olup olmadığını test etmek istiyorum birde meşhur bir sensible soccer hastalığım ve koleksiyonum var @coze bilir bunu
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Temmuz 18, 2009, 01:46:52 ÖÖ »

Adam "bunu satan yer bulamadim" demis , ben de "al ,iste burada var" demisim.

gösterdiğin yer de illegal, tek fark para veriyor olman. yani ebay'den ikinci el orjinal oyun almakla köşe başındaki korsancıdan oyun almak arasıda devasa bir fark yok.

Ben geliştirici gözüyle bakıyorum olaya tabiiki (bir geliştirici olarak). Emeğimin karşılığını her iki durumda da alamıyorum. Yani ebay'den ürün almak da etik olarak yanlış bir davranıştır özünde.

Ya da orjinal oyunu bitte 1 liraya bulup aldığında çok doğru bir davranış içinde mi oluyorsun?

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Temmuz 18, 2009, 02:35:05 ÖÖ »

Tamamen aliskanliklarla ilgili Arda. Su an bir explosive ,ne bileyim platinum surumu basilmamis diye ilegal olarak mi download etmek mantikli o zaman ? Asil kotu yani ise bunu mu savunalim ? Mis gibi ambalajinda iste ,zamaninda codemaster'in kasasina girdi bu kopyanin parasi.

Ebay konusu dedigin gibi cokta legal bir dongunun parcasi degil.Sadece ,aliskanligi sekteye ugratmamk icin bir subap.Eh ,bir kere beles tadi alinca ,akrep giriyor cebine insanin.Piyasada donusumu olmayani bulmaninda tek yolu (yani benim icin)

Bu kadar mi ?
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Temmuz 19, 2009, 12:37:29 ÖS »

neyse buldum ikisini de gerek kalmadı
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: