selamlar, c64'te cynthcart isimli bir program kullanıyorum, amacım c64'ü konserlerde bir synth olarak kullanmak. fakat programı her seferinde kasetten yüklemek vakit oluyor. bazen bir problem olursa c64'ü resetleyip baştan yüklemek de konser ortasında vakit alacak bir iş. bu yüzden programı karta yazmak istiyorum. programı yapan arkadaş 8k'lık bir EPROM'a yazmak için programın BIN dosyasını da vermiş. şimdi size sorum şu: ben commodore için herhangi bir kartuşu alıp rom'unu söksem, BIN'i de 8k'lık boş bir eprom'a yazıp çıkarttığım rom yerine taksam program çalışır mı?
Elektronik bilgisi olanlar daha detaylı olarak açıklayacaktır zaten ama ben tahminimi söyleyeyim; programı eproma yazıp, herhangi bir kartuşun romunu çıkarıp yerine takarsan çalışmayacaktır. Bildiğim kadarıyla kartuşlar bir standart dahilinde yapılmıyor, hepsinin yapısı farklı, tabii hepsinin aynen kullandığı şeyler de var.
Bir ihtimal, o BIN dosyası, piyasadaki herhangi bir kartuş türünde kullanılmak üzere dağıtılıyordur ve böylece çalışabilir. Ya da o bin dosyası için bir kartuş şeması da vardır bir yerlerde...
Kolay gelsin.