Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAvatar - James Cameron'ın beklenen filmi...
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Avatar - James Cameron'ın beklenen filmi...  (Okunma Sayısı 31941 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ağustos 25, 2009, 04:01:56 ÖÖ »

Konuyu ,ozgunlugu sittir et ,efektlere ,goruntuye aban.Yorumlari okuyorum ,bir kisim insan bayilmis ,bir kisim insan su "Delgo" olayi icin ofkelenmis.Demek bu yuzden Terminator 4'un yonetmenligini ustlenmedi ,pili bitiyor ,esinlenmesi gerekiyor ,o super hayal dunyasi sonuyor.

Filmlerde yonetmen diye bir seyin varligini iki isimle ogrendim ben cocuklugumda ; Ridley Scott ve James Cameron (ha bide Stan Winstoninin kim oldugunu bilirdim). Bu adamlar benim film rejimimin buyuk kismini saglarlar.Ozgunlukten uzaklasmis bir tanesini gorunce uzuluyorum dogal olarak.Alelade takipci icin gecer gider ,benim icin onemli bir secenegin daha gitmek uzere olusudur.

Sirada Scott ve Alien'lari var.Eger o'da kendi evrenini deforme ediyorsa ya da artik is esinlenmeye kaldiysa yanlis bende demektir.Cagin gerekliligi bu herhalde derim ,sadece sideshow'a devam ederim ,tv'yi kaparim ,kitaplari acarim.

Bu kadar mi ?
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ağustos 25, 2009, 08:11:46 ÖÖ »

Outcast'i hatirlatti bana. Voxel grafiklerle bir S3 grafik kartinda bile muazzam görüntüler veren bir oyundu.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ağustos 25, 2009, 10:39:56 ÖÖ »

Bu güne kadar epey bir IMAX 3D film izledim. Bunun bir farkı mı var?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ağustos 25, 2009, 11:27:28 ÖÖ »

Delgo benzerliği konusunda çok yazıldı çizildi...Ama bu projenin ya da senaryonun geçmişi çok daha önce.. Seçilen kareler arada ciddi benzerlikler ortaya koyuyor, ama Matrix ile Dark City'de de aynı benzerlikler vardı ve sinema dünyasında etkileri birbirlerinden çok farklı oldu.

Tek bildiğim şey, trailer ve filmden karelerle filmi yargılamanın yanlış olduğu... James Cameron teknolojik olarak, 3-D'yi biraz daha ileriye götürmeye çalışıyor. Farklı lensler ve kamera sistemiyle, çok daha fazla derinlik sunuyor. İzlemeye koyulduğumuzda film  karakterleriyle aynı mekanda olduğumuz hissine kapıldık... Hareket eden 2-D etkiler yerine, tamamen 3-D bir dünyada olduğumuzu hissettik. Bu benim için güzel bir deneyimdi.. Şimdiye kadar şu film çıksada seyretsem dediğimi hatırlamıyorum... Fakat, bir aksilik olmazsa, Avatar'ı ilk izleyenlerden olacağım...

Not: Renkler ve zevkler tartışılmaz derler. Muhakkak beğenende, beğenmeyende olacaktır.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ağustos 25, 2009, 12:59:35 ÖS »

@LW3D
Sadece Dark City mi? Gerçek sanılan dünyanın aslında sanal gerçeklik olduğu teması direk "13th Floor" filminden alıntı.

Ağa bağlanmak için ense köküne yerleştirilmiş sibernetik port fikri ise, GhostInTheShell'den alıntı. Ayrıca birinci filmde, Morpheus'un kaçırıldığı binanın girişinde, sütunların mermilerle paramparça edildiği sahne (ki bu sahne filmin ana fragmanlarından biri olarak kullanılmıştır) yine GhostInTheShell'in final sahnesinden alıntı.

Hollywood'dan çıkma her kurgubilim filminde şahit olduğumuz ve artık kanıksayageldiğimiz, senaryonun içerisine dikkatlice yerleştirilmiş Hristiyanlık temalarını da görmezden gelirsek... Oldukça özgün bir filmdir Matrix...

Alper
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 25, 2009, 13:24:53 ÖS »

doğrudan kamerayla çekilen, gerçek görüntülerden oluşan filmlerde 3d derinliği biraz daha sahte olabiliyor. ancak zaten computer generated olan filmlerde z depth ekrandaki her pixel için kesin olarak belli olduğundan farklı z indexlerdeki 2d layerlar gibi olmuyor, gerçekten her pixel kendi derinliğine sahip olabiliyor (hemen hemen). yıllar önce Ankara'da Migros'da (o zamanlar MMM Migros diye geçiyordu, sonra ismi değişti) izlediğim birkaç 3d filmde elimle dokunabileceğim mesafeden 100 metre derinliğe kadar 3d hissini yaşamıştım. eğer ondan daha iyi bir noktaya ulaşmışlarsa kesinlikle izlemek isterim.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ağustos 25, 2009, 13:44:08 ÖS »

Aslına bakarsanız 3D'deki Zdepth ile 3-D görüntülerdeki etkinin çok bir ilgisi yok. 3D'deki Zdepth sadece bir bakış noktasına göre uzaklığı (derinliği) verir. Elde edilen sonuç, bizim 3-D görmemizi sağlayan iki farklı açıyı (gözlerin ayrıklığı sonucu) elde etmekte yetersizdir. Bu nedenle 3-D çekimlerde ve render'da göz ayrıklığı hesaba katılarak, 2 farklı açıdan kayıt, render söz konusu oluyor. Bu iki farklı çekim ya da render, daha sonra polarize gözlük ya da eskiden kullanılan kırmızı mavi gözlükler sayesinde, her bir göz için aktif ve pasif durumda kalıyor. Buda 3-D derinliği oluşturuyor..

Filmin baş kısımları gerçek çekimlere dayanıyor.. Zaten james Cameron'ın geliştirdiğide sanırım bu çekim tekniği ve kamera düzeneğiyle ilgili. Aynı düzenek 3D'yede aktarılmış sanırım. Film vizyona girmeden bizimde detaylara ulaşmamız zor. Filmin konusu, vs. bir kenara bırakılırsa, görseli ve 3-D etkisi çoğu kişiyi tatmin edecektir.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ağustos 25, 2009, 15:03:37 ÖS »

@LW3D: 3D'de limitsiz N farklı kamera açısı kullanabilirken gerçek hayatta sayılı kamera kullanılabiliyor. Bu nedenle tamamı 3D olarak hazırlanmış filmlerde iş çok daha kolay. Gerçek derinlik hissi sadece iki farklı açıyla sağlanmıyor, aynı zamanda z-depth'e bağlı olarak bir nevi keskinlik/parlaklık haritası layerı ekleniyor sahneye. bu nedenle gerçek kamera çekimleri üstün bir uğraş olmadan generated sahnelere göre daha vasat kalıyor.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 25, 2009, 15:59:37 ÖS »

Gözlerin ayrıklığı sonucu derinliği algılayabilme olayına "Stereoskopi" deniyor...
Filmin baş kısımları gerçek çekimlere dayanıyor.. Zaten james Cameron'ın geliştirdiğide sanırım bu çekim tekniği ve kamera düzeneğiyle ilgili.

Birbirinden, insanın ortalama göz ayrıklığı mesafesinde iki Video kamera ile senkronize çekim yapmak fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum...
Hani şöyle dürbün gibi bişey olsa... hatta dur bakim...

İşte şunun video kamera olanı gibi:

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 25, 2009, 17:13:14 ÖS »

Normal 3-D çekimde mantık aynen gönderdiğin gibi...Cameron'ın kamerasında ne farklılık var bilmiyoruz. Yalnız elimizde aşağıdaki fotoğraf var.

Bu fotoğrafa ve set görüntülerine bakanlar, cameron'ın 4 kamerayla çalıştığını iddia ettiler. Bunun bir yanılgı olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok sayıda CG sahnenin yer aldığı filmde, yönetmenin bilgisayar sonucu ve gerçek çekim sonucunu aynı anda görmesi için bir sistem geliştirilmişti. Diğer kameralar ya da objektifler bununla alakalı olabilir... Bekleyip göreceğiz.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ağustos 25, 2009, 17:39:34 ÖS »

aah, fusion3D+cinealta SR... (kadıköy) nautilus'taki belgeseller de bu sistemle çekiliyor. Muhtemelen geliştirilmiş ve 3d için robota konmuş bir versionudur.

Bu arada tv keşfedildiğinden beri sinemacıların insanları salona sokmak için keşfettiği öyle acaip olaylar var ki, tv teknolojisi kolay kolay sinemayı deviremez. Çevresel görüntüler taa 60'larda denenmişti. 3D de o zaman tutmamıştı çünkü tv teknolojisi sinemanın yanında göz yaşları içinde kalıyordu. Ama yine de anamorfik lensler ve geniş ekran tv'yi sinemadan ayrı kılmıştır. Şimdi de 3D dönemine giriyoruz. Artık evlerimizde kocaman fullhd tv'ler var, çevresel 3d'nin yaygınlaşarak hem korsanın önüne geçmesi sağlanıyor, hem de evdekileri salonlara geri çekiyor. Bu da yemezse yine 50'lerde denenen kokulu filmler yaparlar. Siz sormadan ben cevaplıyım, hayır tuvalet sahnelerinde biri salona osurmuyormuş.
« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2009, 17:49:25 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ağustos 26, 2009, 00:45:35 ÖÖ »

@Arda
Peki sigara içilen sahnelerde dumansız hava sahasına ne olacak?

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 18, 2009, 09:54:06 ÖÖ »

dün akşam Avatar'ı izledim...Kendi ilgi alanımla ilgili olarak bu sene kimse özel efekt oscarını alayım diye beklemesin derim...

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Aralık 18, 2009, 10:04:48 ÖÖ »

Muhteşemdi, IMAX 3D olarak izledim (İstinye Park / İstanbul) .. İnanılmaz bir görsel şölen.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Aralık 18, 2009, 10:27:16 ÖÖ »

Ben önceden çok övdüğüm için, sesimi fazla çıkartmak istemedim Ama sana katılıyorum...
Filmin müziği filmden sonra dikkatimi çekti..

<a href="http://www.youtube.com/v/gDX1WjDemaU&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/gDX1WjDemaU&rel=0</a>

Alıntı

« Son Düzenleme: Aralık 18, 2009, 10:55:43 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: