Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: hdd ve çalışmalarım  (Okunma Sayısı 5179 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hades
Üye
****
Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 23, 2009, 17:09:48 ÖS »

3-4 gün önce bilgisayar birden mavi ekranlı bir hata mesajı verdi ve kilitlendi.
resetlediğim halde açılmadı. Bunun üzerine başka bir harddiskten açılış yaptım fakat asıl kullandığım harddiski göremedim. biosta gözükmesine rağmen xp de gözükmüyordu. Partition magic kurdum, hdd gözüküyor ama içindekilere erişmem lazımdı. Hiç bir işlem yapmadan "GetDataBack Data Recovery v3.03 + serial" kurdum ve içindekileri kurtarmaya denedim. Çok az bir kayıpla bütün bilgileri kurtarıp (!!) yedekledim. Gerçi mp3 ler ve filmler önemli değildi. Asıl lazım olanlar yazdığım kodlardı. Dosyalar yerinde gözüküyordu ama hiç birini kontrol etmemiştim. İçlerinden spectrum için bir asm dosyasını açmayı denedim. Fakat içeriği tamamen farklıydı. c64 ve spectrum için birçok dosya, klasör vb. vardı ama gördüğüm kadarıyla dosya içerikleri karışmış gözüküyordu. z80 .asm dosyasının içinde .d64 dosyası vardı. Başka dosyaları açmayı denedim yine farklıydı. Mesela .pdf dosyası yerinde var gözüküyor ama içi bomboştu. Sağlam bir dosya bile kalmamış gibiydi. Saatlerce süren uğraşıdan elime birşey geçmeyince hem kafamı hemde harddiski formatladım. Kafam artık bomboş.
Artık ne kod yazma isteği kaldı ne de başka bir heves.
Kısaca bütün herşey uçtu gitti. Bütün çalışmalarım, denemelerim, kodlar, dökümanlar vs.. hiç birşey kalmadı.
Artık bomboş bir bilgisayarda freecell ve solitaire oynamaktan başka birşey yaptığım yok. Arada bir kitap okuyorum ama öylesine. Tam da 3 haftalık senelik izine çıktığımda başıma gelenler çok can sıkıcı.
Off offf..
Logged
max.damage
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 667


Hell is other people.


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2009, 18:55:03 ÖS »

 Zira benimde direkten dondugum ,seagate markasinin belli bir kac modeline peydah olmus ,firmware ile halledilen bir sorunum vardi.Seagate mi diye sorasim geliyor o yuzden.

 Mirror'lu bir hdd setup olmadan onemli verileri hdd uzerine yedek alma fikri beni urkutuyor artik.Gecmis olsun.

Logged

Bu kadar mi ?
mybee
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 928



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2009, 19:06:09 ÖS »

üzüldüm hades geçmiş olsun
Logged

Cengiz Demir
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.825



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2009, 00:02:26 ÖÖ »

Geçmiş olsun geçenlerde bilgisayarımdaki partitonlardan birisi sorun çıkartmıştı. Recovery programları ile denedim verimli bir sonuç alamadım. Ama chkdsk işi çözdü ve partitiona sorunsuz çekilde erişmeye başladım. Bazen basit düşünmek daha faydalı oluyor.
O kadar programla uğraşacağıma baştan chkdsk yapmış olsam vaktimi boşa harcamamış olacaktım.
Ama sizinki chkdsk ile de çözülecek bir durum gibi değilmiş.

Şimdi her şeye boşvermiş olabilirsiniz ama eminim aradan zaman geçince yine kodlamalara başlarsınız. 
Logged

yucelbilik
Üye
****
Mesaj Sayısı: 483



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2009, 01:51:54 ÖÖ »

Geçmiş olsun,
Hata biz insanlar için, yılmak yok,
biraz dinlenme zamanı ve sonra devam.
Logged

yb
joker_
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.120



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2009, 08:10:18 ÖÖ »

geçmiş olsun hades,aynı olay benim samsung hd'in başına geşmişti,R-Studio ile hasarsız olarak hepsini geri almayı başarmıştım.istersen formatladığın hd'e bir şey yüklemeden önce başka programlar ile tekrar bir dene.
Logged
Gokhan Ozkan
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.261



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2009, 09:46:34 ÖÖ »

Geçmiş olsun kardeşim.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: