|
Arda
|
 |
« : Ağustos 24, 2009, 21:09:32 ÖS » |
|
Torrent efsanesinin sonuna geldik gibi. Bir süre içinde yeniden açılacağını ama sonrasında ömrünün pek uzun olmayacağını düşünüyorum, umarım yanılırım.
Tpb, internet üzerindeki torrentlerin %50'sinden fazlasını izliyor ve birçok torrent paylaşım sitesinin (mininova/isohunt/eztv vb.) bağımlı olduğu bir izleyici/tracker hizmeti idi.
Konu forumla ilgili olmadığı için merak edenler bloga baksınlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jax
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2009, 23:03:40 ÖS » |
|
Tarih öncesi döneme geri dönücez desene.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
max.damage
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2009, 15:51:04 ÖS » |
|
Sirada ki Mininova .Korsan icerigi kaldirmasi icin 5 milyon euro'luk sopa gosterilmis . Yani kapanacak diyebiliriz.
|
|
|
|
|
|
Bu kadar mi ?
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2009, 16:07:59 ÖS » |
|
Serverlarını Rusya'ya filan taşısalar yırtarlar aslında di mi?
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
Skate
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2009, 20:09:59 ÖS » |
|
ne mutlu hayatında torrentlerle işi olmayan benim gibilere 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
max.damage
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2009, 11:51:27 ÖÖ » |
|
Mininova sopadan korkmus ve sadece yasal icerige donmus vaziyette. Artik popularitesi de kalmayacagi icin bir supernova, ardindan belki guzel bir karadelige donusur. Darisi diger belesci sistemlerin basina.
|
|
|
|
|
|
Bu kadar mi ?
|
|
|
|
coze
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2009, 13:36:03 ÖS » |
|
TPB pek kapanmis gibi gelmedi bana ?
|
|
|
|
|
|
Retro Hincal Uluc
|
|
|
|
max.damage
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2009, 13:45:53 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
Bu kadar mi ?
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2009, 14:29:26 ÖS » |
|
Internet'ten vizyon öncesi filmleri izleme devri kapandı desenize. DivxPlanet'ın da bir işlevi kalmaz o durumda... kapanır yakında.
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
max.damage
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2009, 14:36:26 ÖS » |
|
O olmazsa baskasi olacak. Bu tarz olusumlari tuketmek zor ,daima bir yolu oluyor. Biraz dengeli olsa ,asil sorun bu zaten 
|
|
|
|
|
|
Bu kadar mi ?
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2009, 00:18:05 ÖÖ » |
|
Ed2k, "private" torrent tracker'lar, usenet (aramızda dosya indirmede kullanan var mı bilmiyorum), doğrudan dosya paylaşımı (rapidshare, netload vb) kullanımı artacak gibi. Zaten 'scene' release'leri ( http://scenereleases.info/ , http://www.rlslog.net/ vb) daha çok usenet'ten başlayıp rapidshare gibi dosya sunum sitelerine, sonrasında torrent, en sonunda da ed2k gibi ağlara yayılıyordu. Jdownloader gibi programlarla rapidshare vb sitelerden bedava download mümkün ama usenet'i beleş kullanmanın yolunu bulamadım doğrusu. Ama 'decentralized' ve 'server' bağımlısı olmayan sistem gereksinimi olduğu aşikar (emule'nin ed2k'ya alternatif olarak desteklediği Kademlia ağı gibi).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arda
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2009, 22:20:40 ÖS » |
|
Ama 'decentralized' ve 'server' bağımlısı olmayan sistem gereksinimi olduğu aşikar (emule'nin ed2k'ya alternatif olarak desteklediği Kademlia ağı gibi).
Valla her durumda kıvılcımı başlatacak bir sabit, heryerden erişilebilen bir sunucu şart. Lakin eğer "merkezi olmayan" sistmeler birbirinden kopuk bulutlar yaratabilirler. Buna güzel bir çözüm bulacak kişi ise patenti alıp zengin olacak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coze
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2009, 06:43:24 ÖÖ » |
|
en temizi vericeksin parasini ruslara, yorungeye bir server oturtacaksin. solar panelleri filan olacak. hadi kapatsinlar bakayim 
|
|
|
|
|
|
Retro Hincal Uluc
|
|
|
|
Arda
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2009, 17:31:51 ÖS » |
|
en temizi vericeksin parasini ruslara, yorungeye bir server oturtacaksin. solar panelleri filan olacak. hadi kapatsinlar bakayim  muhaha, bir ara şu ingiltere açıklarındaki platform'u satın almaya kalktılar zaten  kıta sahanlığının dışında kaldığı için kimseye ait değil, adam orayı ülke yaptı, kendi para birimi bile var  Orda da olur hani. Tabii lavuğun biri gelip fethettim burayı falan derse sakat tabii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ancalimon
|