Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımDragon's Breath Türkçe
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dragon's Breath Türkçe  (Okunma Sayısı 15104 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 22, 2009, 20:21:45 ÖS »

.
« Son Düzenleme: Aralık 12, 2009, 03:12:15 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2009, 21:00:51 ÖS »

ben bu oyunu yerli saniyordum uretici ismi palace falan gayet mantikli gelmisti, az yumurta pisirmedik zamaninda Kahkaha
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2009, 21:04:35 ÖS Gönderen: yatuyu » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2009, 05:19:00 ÖÖ »

ya evet guzel grafikleri ve mistik atmosferiyle guzel bi oyundu. bende baya bi yimirta girmisdim zamaninda ehi. guzel bi buyum vardi, ejderlerim yikiyordu ortaligi. ama o da kitapciklarla birlikte kayboldu ... gerci nette aratirsaniz super buyuler cikiyor. baya oynamama ragmen hic bitirememistim galiba ... o keltos boynuzlu yesil favorimdi.

Retro Hincal Uluc
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2009, 11:25:15 ÖÖ »

Mumkunse tararmisin ? Ben dragons breath hakkinda herseyi topluyorum da. Ayrica bu oyunlarla neler yapabilirsin ? Simdiden tesekkurler.

Bu kadar mi ?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2009, 11:37:18 ÖÖ »

evet bunlarin taranmasi lazim ! hatta tatkom tarafindan turkcelestirilen oyunlarin tam listesini cikarip HOL'u update edelim. Dragon's Breath'in Turkcesi gecmiyor mesela ...

http://hol.abime.net/414

baska hangi oyunlar vardi ? Bende Deuteros'un orjinali vardi, ama onun sadece manual'i Turkcelestirilmisti galiba ... Sonra B.A.T. hatirliyorum, baska ? Eski Amiga dunyalarini karistirsak cikar aslinda ...

Retro Hincal Uluc
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2009, 11:52:07 ÖÖ »

B.A.T. demisken ,ikici oyun hardware copy protection'a sahip ender bir kac amiga oyunundan biri. Seri port uzerine takilan bir dongle cikiyor kutusundan. Dragons breath te code wheel mi vardi ,sayfa-satir-kelime usulu bir seyler mi vardi unuttum.

Eger yanlis hatirlamiyorsam benim elimde ki turkce dragons breath disketi beyaz renkli. Ya da hepsi mavi de ,ben uyduruyorum.

Bu kadar mi ?
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2009, 12:32:25 ÖS »

baska hangi oyunlar vardi ? Bende Deuteros'un orjinali vardi, ama onun sadece manual'i Turkcelestirilmisti galiba ... Sonra B.A.T. hatirliyorum, baska ? Eski Amiga dunyalarini karistirsak cikar aslinda ...

b.a.t. derken şu mu:

Ama o zamanların değer bilmezliği, 64ler dergilerini kesip biçip çöpe atmış olduğum gibi, orjinal oyun disketinin üzerine de prowrite çekmekten geri kalmamışım...

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2009, 17:01:42 ÖS »

arda, evet o ahh ah ... 

neyse dragons breath'in adf'lerini sabirsizlikla bekliyoruz 

Retro Hincal Uluc
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2009, 20:01:29 ÖS »

@Arda & coze
Kardeşim siz zengin miydiniz o zamanlar? Ne biçim Amiga'cısınız? Ben Amiga zamanında hiç orijinal oyun disketi görmedim yahu. Ama kendimce kopya disketin kalitelisini kullanmaya (Maxell, TDK, Verbatim) özen gösterir, kendimce muntazaman etiketler (bu da biraz deneyim ister) ve itina ile oyun isimlerini yazardım üzerlerine. Bu arada yerli hiçbir oyunu "yurdum insanına kazık atmama" zihniyeti (korsan kullanıyorduk ama en azından az da olsa bir onurumuz olsun değil mi), orijinal almaya kıyamama ve parasızlık gibi nedenlerle oynayamamıştım.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2009, 21:34:24 ÖS »

@Arda & coze
Kardeşim siz zengin miydiniz o zamanlar? Ne biçim Amiga'cısınız? Ben Amiga zamanında hiç orijinal oyun disketi görmedim yahu. Ama kendimce kopya disketin kalitelisini kullanmaya (Maxell, TDK, Verbatim) özen gösterir, kendimce muntazaman etiketler (bu da biraz deneyim ister) ve itina ile oyun isimlerini yazardım üzerlerine. Bu arada yerli hiçbir oyunu "yurdum insanına kazık atmama" zihniyeti (korsan kullanıyorduk ama en azından az da olsa bir onurumuz olsun değil mi), orijinal almaya kıyamama ve parasızlık gibi nedenlerle oynayamamıştım.

Ya o zaten genel bir sorundu.Özellikle güç bela bir A500 aldırabilmişsen,biraz daha kastırıp ram kart da takabilmişsen şanslı insanlar grubuna dahil olabilmek demekti bu bana göre,orjinal oyun falan;ohoooo birincisi nerede bulacaksın benim oyun çektirdiğim bilgisayarcılar bile kendileri orjinal oyun görmedikten sonra,ikincisi zaten ortada harçlıktan oyun çektirmek için bile elli takla atmak gibi pürüzler varsa zor.

Özetle çok haklısın yani.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2009, 23:42:41 ÖS »

Ben de tam tersi, amiga zamanlarımda resmen "korsana hayır!" kampanyası yürütüyordum. Eğer bir adventure/strateji oyuncusuysanız oyunun sadece disketi yeterli olmuyordu. Herzaman kitapçıklara ihtiyaç olurdu. Bu sebepten Kadıköyde mcdonalds havuzundan fenerbahçe stadına doğru sallandığınızda köşede bulunan her ne bilgisayarcıydı ise, ordan orjinal oyunların kitapçıklarının fotokopilerini alırdım.

Bir yerde orjinal oyun bulunca da alırdım. Sırf bunun için tunalı hilmi üzerinde gördüğüm orjinal oyunları (lotus ve supercars) parayı biriktirdikten sonra trene atlayıp [ankaradan] alıp gelmişliğim vardır (hala arşivimdeler).

Eh Türkçe çıkan orjinallerinde gördüğüm hepsini almıştım. DB, BAT, Umut Tarlaları, Hançer, Laleler.. alalım da yenileri gelsin isterdim. Bunlar için çok para biriktirdim. Orta halli bir ailedenim, fakat oyun konusunda piskopatım Komik olan bu oyunların crack'leri çıkmamasına karşın oyunların devamı gelmedi. AMOS ile bu işin yürümeyeceği başından belliymiş. Türk oyun sektörünün gerçek dillerle yazılmış, gerçek grafikerlerin çizdiği, gerçek oyunlara ihtiyacı vardı, hala var, ama gelmiyor işte. Yine de Sobee ile bir tren harekete geçti bence. Vagonlar çok, yetişebilirsek bineceğiz, yetişemezsek son vagonun arkasından bakarız, türk oyun piyasasını da EA eline geçiriverir.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2009, 01:16:13 ÖÖ »

@Arda
Bu arada alakasız ama sendeki orijinal SuperCars da disket sürücünün içine ediyor mu? Bendeki kopya versiyon (Supercars II) yüklemeler esnasında track'ler arasında bir ileri bir geri (muhtemelen 20-30 track) atlama yaptığından, disket sürücüyü bozacak diye yürek hoplatırdı.
Bu arada laf aramızda, orijinal kullanımında bize 15 yıl fark atmışsın desene
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2009, 03:48:54 ÖÖ »

Ya toplasan 15 tane orjinal oyunum vardı o zamanlar fazla değil. Elimde de 3-5 tanesi kalmış zaten. Ama bu orjinal sevdasının kökeninde Sinclair User ve Amiga Format dergilerinin payı da büyüktür.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2009, 07:01:39 ÖÖ »

yaw bende de 3-4 tane filan vardi. ne vardi bakiyim, dragons breath vardi, deuteros vardi. Bi kac tanede 'cakma' orjinal vardi. Show Computer'miydi neydi, manual'lari kopyalayip, disketlere etiket hazirlayip orjinal gibi satiyordu hatirlarsaniz. onlardan almistim, midwinter filan almistim galiba. reklamlari gorsem hatirlarim ama amiga dunyasi scanlerinde reklamlar cikarilmis oldugu icin bakamiyorum

Retro Hincal Uluc
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2009, 12:58:55 ÖS »

Dragon's Breath oyununun Türkçesini rapid e atabilirmisiniz?
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: