Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC-TV abukluğu  (Okunma Sayısı 5812 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 24, 2009, 21:03:20 ÖS »

Büyük bir hevesle NES ve eski konsol oyunlarını crt tv'de oynamak için bugün s-video kablosu aldım ama enteresan bir arıza ile karşı karşıyayım.

Durum aynen şu ; Nvidia control panel'de ikinci mönitör (yani tv) clone olarak seçili ve kendi monitörümde ne görüyorsam aynısı tv'de de görünüyor.Project64 tam ekran çalışıyor,psx aynen,hatta 1024x768 pc oyunu açıyorum aynen çalışıyor.Ama hiçbir şekilde video görüntüsü yok.Vcd denedim,divx denedim,türlü türlü programları denedim ama video penceresi açık,hatta programların seçenek menüleri de gözükmesine rağmen,içinde görüntü olması gereken pencereler simsiyah.Tam ekran film izlemeye kalktığımda da altyazılar var görüntü yok.

Aklına bir alternatif gelen var mı? 

Bir garip COMMODORE fanatiği...
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2009, 21:19:47 ÖS »

Çok uzun süredir nVidia ekran kartı kullanmadığımdan şimdi hatırlamıyorum ama nVidia control panelinde video ile ilgili ayarlar olması lazım. En azından Ati'de durum böyle.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2009, 21:35:03 ÖS »

İşin tuhafı sadece video dosyaları dışında herşeyin mükemmel olması.
Titreşim ayarı bile yaptım,yazılar da net görünüyor ama hiçbir video yok  Ney

toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2009, 22:04:34 ÖS »

Ekran Kartı ATi yada nVidia farketmez video izlerken benimde yaşadığım bir olaydı. Şimdi onun ayarı nerde hatırlamıyorum ama aşağıdaki linke bir bak. Televizyonu birincil görüntü birimi yaparsan problem olmaz.

http://alemforum.net/bilgisayardan-televizyona-goruntu-aktarmak.html

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2009, 22:09:18 ÖS »

İşin tuhafı sadece video dosyaları dışında herşeyin mükemmel olması.
Titreşim ayarı bile yaptım,yazılar da net görünüyor ama hiçbir video yok  Ney

WindowsXP kullandığını tahmin ediyorum. Eğer vista ise, önce aero'yu iptal et. İki ekrandan sadece bir tanesi video overlay edebilir. diğeri GDI üzerinde çalışmak zorundadır. şöyle yapmayı dene, bir video aç, oynarken başka bir programla diğer bir video aç (aynı anda iki video). Eğer ikinci açtığın görüntüleniyor ise GDI modunda görüntüde sorun yok demektir. Overlay problemi için ekran kartı sürücülerini güncelle, Clone yerine genişletilmiş ekran dene bir de clone modundayken restart et, bilgisayar açılırken tv'de de görüntü alabiliyor halde olman gerek (bios/windows yükleme ekranları tvde görünmeli).

*Biliyorsunuz normalde donanımla hızlandırılmış video izleme seanslarında program bir yüzey yaratır, ve bu yüzey donanımın kontrolünde olur. Yani ekran kartı o ayrılmış yüzeye render eder ve o görüntü sadece çıkış monitöründe görüntülenir, başka bir program tarafından da yakalanamaz.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2009, 22:30:00 ÖS »

Hocam ekran kartı görüntü aktarma seçeneklerinde video yu tam ekran ayarlamayı dener misin. Yanlış hatırlamıyorsam buna benzer bir sorunu böyle çözmüştüm. Ama Ati miydi Nvdia mıydı hatırlamıyorum. 

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2009, 22:36:27 ÖS »

Evet Arda işletim sistemim xp sp3.

Son durum şu;uzun uğraşlardan sonra bütün seçenekleri tarayıp "diğer ekranda tam ekran video oynat " gibi bişey bulup açtım ,böylece bilgisayarda playerı minimize ettiğim zaman bile tv'de tam ekran video oynatıyor ve restart ettim ama bu defa da altyazı yok 

Bu arada her playerı deneyip çıkış ayarlarını kurcaladım Yuv,rgb vs..
Ama altyazıyı hiçbiri çıkaramadı.
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2009, 22:38:46 ÖS Gönderen: CommodoreFan ® » Logged

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2009, 23:24:09 ÖS »

Hepiniz çok sağolun yardımlarınız için 

Mv2player'da " wmr9 altyazıyı resim içine gömme modu" diye bir seçenek keşfettim,şu an eksiksiz çalışıyor,biraz mkv izleyip sonra Adventure Island yapmanın zamanı geldi.   Kahkaha

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2009, 23:48:07 ÖS »

Hepiniz çok sağolun yardımlarınız için 

Mv2player'da " wmr9 altyazıyı resim içine gömme modu" diye bir seçenek keşfettim,şu an eksiksiz çalışıyor,biraz mkv izleyip sonra Adventure Island yapmanın zamanı geldi.   Kahkaha

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: