Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımMMC 64 kartı nedir? ne işe yarar?
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MMC 64 kartı nedir? ne işe yarar?  (Okunma Sayısı 31147 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 20, 2007, 02:29:29 ÖÖ »

MMC64'ü bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. Commodore64'ünüze Multimedia ve SecureDigital kartlar üzerinden oyun ve program yüklemesi yapabileceğiniz, .sid'leri çaldırabileceğiniz bir kart. PC'den C64'e oyun yazılım transferi bu kartla çocuk oyuncağı.

vigo arkadaşımızın geçen seneki partideki MMC64 tanıtımı video olarak NightShift sitesinde yer alıyor.. Aşağıdaki linke tıklayıp çekebilirsiniz..

MMC64 Nedir? ( Vigo/Bronx )

Video dosyası | 18'.11" | .mpg | rar [ 170.2 Mb ]

"http://ftp://ftp.untergrund.net/users/nightshift/releases/misc/nightshift06-what_is_mmc64.rar"
« Son Düzenleme: Aralık 23, 2008, 12:28:31 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2007, 04:59:47 ÖÖ »

En son tap ve d64 pluginleri cikmis. tap ile tape formatindaki dosyalarida kullanabiliyor. d64 pluginidiskete imajlarini okuyup yazmaya ve sinirli olarak bu dosyalari yazmadan kullanmaya yariyor. alet tam olarak 1541 emulasyonu yapamadigindan fastloaderlar vs sorun cikariyor diye duydum.

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2007, 11:51:28 ÖÖ »

parçalı oyunlarda sorun çıkarıyor bildiğim kadarıyla. Kendi loader'ı olan oyunlarda yani. Ama bu haliyle bile çok etkileyici.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2007, 13:26:14 ÖS »

Ben kullanıyorum,harika bir cihaz.O kadar ki oyunları ve programları çok hızlı yüklediği için commodore'u emulatör zannediyorum:)
Meğerse işin zevki dakikalarca beklemek ve uğraşmakmış
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2007, 13:42:53 ÖS »

Oyunların hızlı yüklenmeside çok güzel ama.. Mesela canın boulderdash oynamak istedi.. Teyp ya da disk sürücüyü ayarla, disket tak çıkart uğraş..Uzun iş.. Bunu takınca MMC kartta dosyalar duruyor. Gördüğüm kadarıyla kendi loader'ı var.. Bastınmı orjinal oyun kartuşu gibi oyun karşında..

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2007, 10:39:07 ÖÖ »

ah ah 9 seneden sonra yeniden alet edevat toplatacaksınız bana anlaşıldı...

Karizmatik

vermeyin gazı, coşkuyu yahu ühüh

Yalnız MMC hakkında kullanan arkadaşlardan ve birkaç forumdan okuduğum küçük denebilecek negatif 1-2 şey var bilemiyorum onları düzelttiler mi...

1) SanDisk dışında tam anlamıyla kartuşla 100% uyumlu çalışabilen sdkartlar yokmuş.
2) d64reader ve writer pluginleri azcuk daha hızlı olabilirmiş...
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2007, 10:43:07 ÖÖ Gönderen: CaiSSoN » Logged

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2007, 12:22:47 ÖS »

CaiSSoN Hocam, gaz vermek gibi olmasın ama senin için değil MMC64'ü, C64 bile kullanamaz diyorlar. Tabii bizde aksini söylüyoruz ama ispatlasın diyorlar.Toplasın malzemelerini , paylaşsın bilgilerini diyorlar yav. Bu iş sadece dergi taramakla olmazmış

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2007, 13:13:13 ÖS »

hehhhe, aslında o kadar doğru ki, ne Action Replay komutları, ne makina dili (eskiden çok olmasa da ucundan tutup yapıyoduk bişiler), ne diğerleri fos valla ... Yavaş yavaş aslında. tabii ki dergi taramak ile olmaz. Şu taramalar bir bitsin de, bir hal çaresine elbet bakılır..

Karizmatik

CaiSSoN Hocam, gaz vermek gibi olmasın ama senin için değil MMC64'ü, C64 bile kullanamaz diyorlar. Tabii bizde aksini söylüyoruz ama ispatlasın diyorlar.Toplasın malzemelerini , paylaşsın bilgilerini diyorlar yav. Bu iş sadece dergi taramakla olmazmış

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2007, 14:51:51 ÖS »

Caisson'un foyasını ortaya çıkariim de utansın geri dönsün Commodore'a. Herif PC'sini aldığı hafta içinde attı Commodore'u bir köşeye. Bir süre sonra da tüm commodore hardware ve softwarelarını bana hediye etti (ya da ettirildi ehehe). Binlerce disket v.s. Yıllar sonra pişman oluyor insan tabii

Kanka, istersen sana ucundan veririm bir kartuş, 3-5 disket falan. Ahahahahaha
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2007, 18:17:46 ÖS »

Valla kanka, yedin bitirdin beni. Aslında hediye kısmı nisbeten doğru. evet biraz açgözlülük yapım PC sevdasına girmiştim o dönem. bir de ev taşınması geyikleri vardı ya (7.kattan sizin apartmanın 5.katı falan filan, ya da diğeri tam hatırlayamadım)

ama 20 küsür senelik kankamın elinde olması içimi çok rahatlatıyor, en azından yabancı birilerinde değil. bu arada, skate'im çok ciddi olaraktan şu dergi işini bi bitireyim, sırada sendeki benim eski oyun ve stuff arşivi var. onları da düşünüyorum. biliyosun aralarında c64.com'da bile olmayan oyunlar mevcut (farklı grup release'leri de cabası) Hatta stuff'lardan bile olmayanlar olabilir (çok mu uçtum acaba)

bakalım işte bi C64, 1541-II ve bir MMC sanırım işe başlamak için yeterli. Bakarsın nightshift'de bir müşteri de ben olurum.

Karizmatik

Caisson'un foyasını ortaya çıkariim de utansın geri dönsün Commodore'a. Herif PC'sini aldığı hafta içinde attı Commodore'u bir köşeye. Bir süre sonra da tüm commodore hardware ve softwarelarını bana hediye etti (ya da ettirildi ehehe). Binlerce disket v.s. Yıllar sonra pişman oluyor insan tabii

Kanka, istersen sana ucundan veririm bir kartuş, 3-5 disket falan. Ahahahahaha
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2007, 18:19:51 ÖS Gönderen: CaiSSoN » Logged

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2007, 00:34:57 ÖÖ »

Caisson gel özüne dön hobi olarak en azından..zaten bi avuc insanız... en azından 2 avuc oluruz

A 500 HD8+ GVP
peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2007, 13:41:59 ÖS »

mmc64'u 4 farkli mmc card ile kullandim, sirasiyla 32,128,256,256 diye. hicbiri sandisk marka degildi, hatta markalarinin ne oldugu bile belli degildi . hicbirinde sorun ya$amadim.

d64 reader ve writer konusunda tam bilgim yok ama en azindan bi ara vigo'nun wisdom'in o i$ ustunde cali$tigini soylemi$ oldugunu hatirliyorum.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2007, 16:39:32 ÖS »

mmc yada sd card'ın 100% çalıştıını ancak plug-in lerin doğru çalışmasıyla anlıyorsun. bende de ilk başta 128mmc vardı, gayet iyi çalışıyor gibi yaptı... taaki pek çok plugin patlayınca anladım şıçma olduunu. sandisk 256 ile, şuana kadar, hiç bir plugin sorun yaratmadı...
peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2007, 18:03:45 ÖS »

mmc yada sd card'ın 100% çalıştıını ancak plug-in lerin doğru çalışmasıyla anlıyorsun. bende de ilk başta 128mmc vardı, gayet iyi çalışıyor gibi yaptı... taaki pek çok plugin patlayınca anladım şıçma olduunu. sandisk 256 ile, şuana kadar, hiç bir plugin sorun yaratmadı...

dogrudur, ben d64reader ve text viewer di$inda hic plugin kullanmami$tim mmc64 ile...
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 30, 2008, 02:19:29 ÖÖ »

nasıl temin ederiz? benzerini bizim üretmemiz söz konusu mu?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: