Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTablet Dünyasına Hoşgeldiniz.
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tablet Dünyasına Hoşgeldiniz.  (Okunma Sayısı 41715 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2011, 16:11:12 ÖS »

Sonunda motorola bombayı patlattı:

Çift çekirdekli, 1GM Ram'li Android 3.0'lı XOOM
http://www.motorola.com/staticfiles/Consumers/US-EN/XOOM/index.html#/videos

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2011, 17:01:12 ÖS »

Biz daha giriş seviyesi android telefon alamadık.
Millet neler çıkartıyor. Kahkaha

Videoda elemanın biri, cihazın özelliklerini belirten yazıları bir yere taşıyor, sonra diğer özellik geliyor.

Bu bana çöp tenekesine dosya taşıma olayını anımsattı.

Yani: Pehhh bunlarda özellik mi ?  At çöpe der gibi olmuş. Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 07, 2011, 18:39:03 ÖS »

Yanlız, bir fanboy olarak (Evet galiba öyleyim.) şimdi Apple'ı her sene yeni işletim sistemi çıkarmakla suçlayan(!) arkadaşların Andorid 3.0 hakkındaki görüşlerini öğrenmeyi çok isterdim. Hayır daha ortalıkta doğru dürüst 2.2 destekleyen cihaz yok.   

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2011, 21:06:07 ÖS »

apple'i her sene yeni isletim sistemi cikarmakla suclamiyoruz, apple'i her sene yeni bi i-phone i-pad vs ivir zivir cikarip kullanicilari sanki bunlari almak zorundaymis gibi gazlamasina kiziyoruz ...

http://newsthump.com/2010/06/08/steve-jobs-unveils-reasons-why-your-iphone-is-already-rubbish/

<a href="http://www.youtube.com/v/I1edQuxclUs&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/I1edQuxclUs&rel=0</a>

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=I1edQuxclUs#t=39m00s
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2011, 21:07:45 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2011, 21:41:10 ÖS »

apple'i her sene yeni isletim sistemi cikarmakla suclamiyoruz, apple'i her sene yeni bi i-phone i-pad vs ivir zivir cikarip kullanicilari sanki bunlari almak zorundaymis gibi gazlamasina kiziyoruz ...

Aslında Android 3'le birlikte aynı olay olmayacak mı?

Android 1.5 yüklü gelen telefon/tabletler yüksek ihtimal stabil ve performanslı bir şekilde 3'ü çalıştıramayacaklardır.
3. çalıştırmak için çok daha performanslı yeni bir telefon/tablet almak gerekecektir.
Bunlarda yeni teknoloji cihazlar olacağı için en az iphone' a yakın para ödemek gerekecektir diye düşünüyorum.

Hatta forumda yeni android telefon alacaksak 2.2 yüklü/destekleyen bir telefon tercih etmenin daha mantıklı olacağı söylenmişti.
Yada elinde android telefonu olanların içinde sırf 2.2 için yada 3.0 için yeni telefon almayı tercih edecek olanlar olacaktır.

« Son Düzenleme: Ocak 07, 2011, 21:43:28 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2011, 21:58:40 ÖS »

Android 3.0 ile 2.2 arasında ahım şahım bir fark yok ..
İlave ekstra 1-2 özellik. Onlarda çok tercih edilen şeyler değil ..

Takılmayın bu kadar .

2.2 gayet idare eder durumda

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2011, 23:20:59 ÖS »

elmalarla armutlar birbirine karisiyor.

Apple bir firma. Android bir isletim sistemi.

Apple, i-phone ve iOS uzerinde tek soz sahibi.

Android temel olarak Google tarafindan gelistiriliyor, ama basinda bir konsorsiyum var, ve acik kaynak.

Android yeni bir isletim sistemi, daha gelistirmeye acik cok yonu var. Gelismis bir isletim sistemini calistirmak icin dogal olarak daha ust seviyede bir donanim edinmeniz gerekecek. Bu gelisme kullaniciya yeni donanim kakalama amaciyla yapilmiyor, dogal bir gelisme.

iOS, sadece apple tarafindan uretilmis donanimlar uzerinde calisan bir sistem. Gelismis bir iOS'i kullanmak icin gidip tipis tipis bir apple urunu almaniz gerekiyor. Oysa android bir cok donanim ureticisi tarafindan destekleniyor. Android'in yeni bir surumunun cikmasi Google'a donanim satisi olarak bir getirisi olmuyor. (Evet NeXus S cikti ama piyasada bir hakimiyeti yok. Japonya'da Nexus'un adi bile gecmiyor mesela.)

Apple'da ise boyle bir durum var. Ubidik ozellikleri toparlayip kullaniciya yuksek fiyatla kakaliyorlar. Bunuda iste 'off i-pad cok cool', 'kizlar bayiliyor' filan gibi gayet bayagi yontemlerle yapiyorlar (bkz linkini verdigim videonun baslangici). Dogal olarak bunye bundan hazzetmiyor tabi

Google acik kaynak, acik market ve cok uretici destekledigi surece android'e destegim sonsuz. Ama bir gun gelir onlarda apple'in gittigi yola duserlerse aninda baska bir sisteme gecerim hic tereddut etmem.

Gelecekte Windows/ARM, ChromeOS/Intel gibi kamplasmalar gorecegiz ... bakalim neler olacak ?

Retro Hincal Uluc
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2011, 01:02:09 ÖÖ »

Apple'da ise boyle bir durum var. Ubidik ozellikleri toparlayip kullaniciya yuksek fiyatla kakaliyorlar. Bunuda iste 'off i-pad cok cool', 'kizlar bayiliyor' filan gibi gayet bayagi yontemlerle yapiyorlar (bkz linkini verdigim videonun baslangici). Dogal olarak bunye bundan hazzetmiyor tabi

Apple'a haksizlik olmuyor mu biraz?

iPad cok "cool" degil mi?

iPhone, iPod bunlar cok "cool" ve yenilikci cihazlar degil mi?

Ne oldu da, yillardir dokunmatik ürünler cikaran Palm ve Windows Mobile host cihazlar bir türlü kitlelere ulasamadi da, iPhone'dan sonra mobil cihazlar yeniden tanimlandi?

iPad'den sonra neden ondan büyük bir yüzdeyle ilham almis cihazlar birer birer Android isletim sistemiyle piyasaya ciktilar?

Apple dünyada son kullanici anlaminda teknolojide en önde gelen firmasidir bence. Pek de ubidik özellikler degil bahsettiklerimiz. Halen iPhone'un ekranina yaklasan bir ekran bu cihazla bu kadar uyumlu calisan bir isletim sistemiyle karsilasmadim. Herhangi bir Android cihazla iPhone'u yan yana getirip yasadigimiz tecrübeyi karsilastiralim. Apple ürünleri her zaman cok farklilar. Cünkü Apple farkli düsünüyor.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 08, 2011, 01:24:06 ÖÖ »

@Leon : +1
"Think Different"

Alper
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 08, 2011, 01:29:34 ÖÖ »

Apple in işletim sistemi ve uyumluluk konusunda daha önde olduğunu düşünüyorum. Ama arada ki fiyat farkını karşılayacak kadar önde değil bence.

Biraz işten anlayan insan sistemi stabil hızlı hale getirebiliyor.

Yaklaşık 3 ayı buldu galiba android le ilgili tecrübem.
Tüm beklentilerimi karşılıyor..

Diyebilirsiniz ki apple kullanmadan beklentinin ne olduğunu bile anlayamazsın!

Yooo apple a her dokunuşumda alışıkolmadığım bir sistemin sıkıntısını çekip yadırgıyorum.

Şimdide diyebilirsiniz ki alıştıktan sonra hayatın değişecek..

Ben alışık olduğum cihaza daha az para ile, açık kaynak kodlu ve sürekli gelişen sisteme bedava sahip oldum.

Iphone a karşılık Galaxy diyorum... Artık retina display falan yemem.
2 gün kullandım. Amoled tercih ederim. Daha hafif ve daha ince tercih ederim.

Ipad yerine "daha ucuzuna" tablet alırım hemde "telefon"  olur (galaxy)

Bence herşey süs değil.

Haaa şunu da söyliyeyim mali durumu düzeltince bir macbook alacağım.
Sırf merak ettiğimden kurcalamak istediğimden.
Ama beni Nvidia 320 grafik kartına mahkum eden makineden ne bekliyeyim.

Amacım yine apple savaşı çıkarmak değil.
Apple kesinlikle "işini bilen" bir marka..
Bende işini bilen bir "kullanıcıyım"
Makyaja ekstra para vermem.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ocak 08, 2011, 01:39:35 ÖÖ »

iPhone'un basarili bir cihaz oldugunu inkar edemem. Getirdigi yenilikler belkide smartphone denen piyasayi tanimladi. Ama sonuc olarak ne iPhone nede iPad'in filan 'cool' oldugunu dusunmuyorum. Tonla para verdigin cihaza istedigin programi yukleyemiyorsan, gelistirdigin bir programi denemek icin yine tonla para, bir mp3 atmak icin binbir takla atman gerekiyorsa, internetin en oturmus standartlarindan flash'i garip inatlasmalar yuzunden kullanamiyorsan, pek bir anlami yok ...

Yeni nesil tabletlerin iPad'den ilham aldigi konusuna katilmiyorum. Tabletler uzun suredir piyasada vardilar zaten. TouchScreen, Wifi gibi teknolojiler gelisip ufaldikca bu segmentte kullanilmalari kacinilmazdi. apple bu konuda biraz atilgan davrandi (iPhone ve iPod deneyimlerindende yararlanarak) Ama sonucta ortaya surdukleri cihaz bence o kadar deneyim sahibi bir firma icin yetersiz.

En son hangi Android cihazi kullandin bilmiyorum ama son (2.2) android cihazlarin i-phone'dan bir eksigi yok (app store'un genisligi disinda. ki o da yakin bir sure icinde kapanacaktir) Retina bahsettigim ubidik ozelliklerin basinda geliyor. SLCD veya amoled ekranlardan farki bence cok marjinal (evet i-phone fani arkadaslarim sagolsun, cok retina ekran gormuslugum, cesitli app ler kurcalamisligim vardir). Kesinlikle uzerinde dakikalarca konusulacak, yeni bir telefon almayi tetikleyecek bir ozellik oldugunu dusunmuyorum. ayrica sonucta bu cihaz bir telefon. Saatlerce ekrana bakmayi gerektirecek bir durum olmamali (evet i-phone veya herhangi bir smartphone uzerinde film seyretme, uzun soluklu produksiyon islerine girisme (iMovie'de film editleme gibi) girisimlerini cok anlamsiz buluyorum. bu tip isler buyuk ekran, normal input araclari ve rahat bir koltuk gerektirir her sekilde)

Retro Hincal Uluc
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 08, 2011, 01:50:55 ÖÖ »

konusmanin girisine ozellikle dikkat

<a href="http://www.youtube.com/v/IY3U2GXhz44&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/IY3U2GXhz44&rel=0</a>

Retro Hincal Uluc
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 08, 2011, 04:52:20 ÖÖ »

Iki gun once ipod touch aldim. Elimden birakamiyorum. Harika bir cihaz. oyunlar super. 1 liraya onescapee yi aldim super olmus. Monkey island special editionin da grafikler super.

Commodore Forever!
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 08, 2011, 09:02:07 ÖÖ »

Dikkat ederseniz "her sene yeni işletim sistemi çıkarmakla suçlayan" cümlemin sonunda "(!)" işareti kullanmıştım. Yani ben ortada suçlanacak bir durum göremiyorum.

Bir zamanların pazar lideri telefon üreticileri neredeyse 2 ayda bir işletim sisteminde ufak tefek değişiklikler yapıp her yeni versiyonda yeni donanım yumurtladığı için bir sene önce fahiş paralara aldığınız cihaz bir sene sonra beş para etmez duruma gelirken diğer firma 2 sene önce aldığım telefona -sektörde alışılmadık biçimde- yeni işletim sistemi kurmama izin veriyorsa ve bu sayede 2 yılını doldurmuş telefonum (çok yavaşlamış olsa da) hem hala oldukça işlevsel hem de hatırı sayılır bir piyasa değerini de koruyorsa bunda olumsuz bir yan göremiyorum ben.

Android de aynısını yapsın bence bir sakıncası yok. Hatta faydası var. Android olmasaydı belki şu an iPhone'larda Multitasking olmayacaktı. Bunlar rekabetin faydaları.

@Coze: Sana katılmadığım bir nokta var: "ayrica sonucta bu cihaz bir telefon. Saatlerce ekrana bakmayi gerektirecek bir durum olmamali" iPhone sadece bir telefon değil daha çok telefon özelliği eklenmiş bir iPod. Şöyle oyunları saymasak bile trafik durumundan, facebook'a kadar pek çok günlük olarak kullanılan uygulama var örneğin ben telefonu 10 kere elime alıyorsam bunun sadece biri görüşme yapmak içindir.     

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ocak 08, 2011, 14:13:28 ÖS »

Yanlız, bir fanboy olarak (Evet galiba öyleyim.) şimdi Apple'ı her sene yeni işletim sistemi çıkarmakla suçlayan(!) arkadaşların Andorid 3.0 hakkındaki görüşlerini öğrenmeyi çok isterdim. Hayır daha ortalıkta doğru dürüst 2.2 destekleyen cihaz yok.   

Edindigim bilgiler ve sahsi yorumlarim :
Android 2.x serisinin tabletlere cok uygun olmadigini, tabletler icin degilde telefonlar icin daha cok ozellestigini, tabletlerin anca 3.x serisi ile verimli kullanabilecegini deklare etti. Bu baglamda aslinda 2.2 destekleyen cihaz olmamasi normal buyuk oyuncular atilim icin 3.0'i bekliyor. Casper bile...

Bunun disinda bence kimse kimseyi suclamasin, isteyen fan olsun isteyen antifan Insanlarin markaya takin durmasi ve sicak bakmasi tamamen deneyimlerine baglidir. iPhone alan biri aldigi iPhone uretim hatali ciksin, sonra TR'de degistirmek icin surunsun her yerde iPhone kotu sole boyle dicektir. Haklidir da iPhone onun icin kotudur.

Apple'e kizsak da satis stratejisinin dogrulugunu ve ticari basarisini gozardi edemeyiz. Kisisel gorusume gore iPad dedigin alet caka satmak icin firsat kollayan, aslinda elindeki aletlerin kiymetini bilmeyen ve nasil kullanilacagindan birhaber olan aslinda bu aletlere de cok ihtiyaci olmayan bir kesim ile tech freak bir kesmin oyuncagi. Benim boyle dusunmem iPad'in satis patlamasi yapmasini engelledi mi hayir Steve Jobs benim bu dusuncelerimi ...kine takar mi hayir
iPad iPod touch'in iki kosesinden cekilip buyutulmusudur, paintte bile yapilabilir

Neyse demek istedigim tablet piyasasi eger kisa zamanda MS birseyler yapmaz ise Android ile IOS arasinda paylasilir. IOS demek apple donanimi demek oldugu icin pasta tek kisiye gider ama androidte mecburi rekabet olacaktir bu da biz tuketicilere yarayacaktir...

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: