|
Leon
|
 |
« Yanıtla #45 : Ocak 09, 2011, 21:34:20 ÖS » |
|
Ben Apple'dan iki tarafini da ekran olarak kullanabilecegimiz transparan bir tablet bekliyorum acikcasi 
|
|
|
|
|
|
Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
|
|
|
|
|
|
Bakkada
|
 |
« Yanıtla #47 : Ocak 10, 2011, 12:03:46 ÖS » |
|
Ben Apple'dan iki tarafini da ekran olarak kullanabilecegimiz transparan bir tablet bekliyorum acikcasi  Bircok konsept tasarimda bu yonde egilim var fekat her tarafi transparan olan bir cihazda compenentleri nasil sakliyacagiz sorusu gundemde  Olmaz mi hmmmm bence simdilik olmaz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Leon
|
 |
« Yanıtla #48 : Ocak 10, 2011, 12:18:57 ÖS » |
|
Cerceveye saklasinlar komponentleri 
|
|
|
|
|
|
Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #49 : Ocak 10, 2011, 12:56:56 ÖS » |
|
@Leon, senin hayalinden önce 3-D bişeyler gelecek sanırım. Geçenlerde Apple 3-D görüntülemeyle ilgili 1-2 şeyi patentlemiş (ya da patenti yenilemişti).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bakkada
|
 |
« Yanıtla #50 : Ocak 10, 2011, 14:18:40 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #51 : Ocak 10, 2011, 14:27:24 ÖS » |
|
@Leon, senin hayalinden önce 3-D bişeyler gelecek sanırım. Geçenlerde Apple 3-D görüntülemeyle ilgili 1-2 şeyi patentlemiş (ya da patenti yenilemişti).
Eğer gözlüksüz 3D görüntü sağlayan prizmatik lcd panel teknolojisini kastediyorsan. O teknoloji fosladı. Nintendo yeni DS için o teknolojinin peşindeydi. Hatta prototip bir cihaz fuarlara çıtı. Küçük ekranlarda (burada küçükten kasıt DS'in ekranı) sadece tam karşıdan bakan (= oyunu oynayan) net görüyor. Yandan bakanlar için görüntü bulanık. Ekranı biraz büyütmek isteyince bu sefer görüntü ekranın kenarlarında ortadan bakan kişi için de netliğini yitiriyor. Aşılması çok zor problem bence.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bakkada
|
 |
« Yanıtla #52 : Ocak 10, 2011, 14:37:26 ÖS » |
|
Cerceveye saklasinlar komponentleri  Mantikli biraz buyutur ama inceltebilir  siyah bir cerceve icinde tamamaen saydam bir ekran...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cengiz Demir
|
 |
« Yanıtla #53 : Ocak 10, 2011, 14:57:45 ÖS » |
|
Eğer gözlüksüz 3D görüntü sağlayan prizmatik lcd panel teknolojisini kastediyorsan. O teknoloji fosladı. Nintendo yeni DS için o teknolojinin peşindeydi. Hatta prototip bir cihaz fuarlara çıtı. Küçük ekranlarda (burada küçükten kasıt DS'in ekranı) sadece tam karşıdan bakan (= oyunu oynayan) net görüyor. Yandan bakanlar için görüntü bulanık. Ekranı biraz büyütmek isteyince bu sefer görüntü ekranın kenarlarında ortadan bakan kişi için de netliğini yitiriyor. Aşılması çok zor problem bence. Bu sistem Star Wars' ta ki görüntülü mesaj sistemi gibi bir şey miydi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #54 : Ocak 10, 2011, 15:06:56 ÖS » |
|
Bu sistem Star Wars' ta ki görüntülü mesaj sistemi gibi bir şey miydi ?
Senin dediğin holografik 3D. Sega'nın 90'larda denediği birşeydi. Fazla tutulmadı. (Burdan bakabilirsin: http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Traveler_(video_game)) prizmatik led olayı ise farklı açılardan bakıldığında farklı resimler gösteren japon yelpazelerinin kullandığı sistemin ekrandaki ledlere uyarlanmış hali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #55 : Ocak 10, 2011, 15:56:49 ÖS » |
|
Eğer gözlüksüz 3D görüntü sağlayan prizmatik lcd panel teknolojisini kastediyorsan. O teknoloji fosladı. Nintendo yeni DS için o teknolojinin peşindeydi. Hatta prototip bir cihaz fuarlara çıtı. Küçük ekranlarda (burada küçükten kasıt DS'in ekranı) sadece tam karşıdan bakan (= oyunu oynayan) net görüyor. Yandan bakanlar için görüntü bulanık. Ekranı biraz büyütmek isteyince bu sefer görüntü ekranın kenarlarında ortadan bakan kişi için de netliğini yitiriyor. Aşılması çok zor problem bence.
Ne olduğunu kimse bilmiyor ki... Kaldı ki bu kadar göz önünde olan bilinen ve şu andaki birçok cihazda dahi elde edilebilecek birşeyi patentlemek ve yenilemek için uğraşmazlar herhalde.. (ama yorumlar, Apple 3-D'ye giriyorsa, vardır bir bildiği yönündeydi)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cengiz Demir
|
 |
« Yanıtla #56 : Ocak 10, 2011, 16:04:44 ÖS » |
|
Bu sistem Star Wars' ta ki görüntülü mesaj sistemi gibi bir şey miydi ?
Senin dediğin holografik 3D. Sega'nın 90'larda denediği birşeydi. Fazla tutulmadı. (Burdan bakabilirsin: http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Traveler_(video_game)) prizmatik led olayı ise farklı açılardan bakıldığında farklı resimler gösteren japon yelpazelerinin kullandığı sistemin ekrandaki ledlere uyarlanmış hali. Bilgi için teşekkürler. Hologram olana baktım ama diğeri gözümde canlanmadı. prizmatik lcd olarak arattım bilgi bulamadım. Örnek video vb varmı ? Youtube' da böyle bir şey buldum ama sanırım bu da göz aldanmasıyla hologram görüntü hissi veren bir uygulama.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2011, 16:06:30 ÖS Gönderen: cdemir »
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #57 : Ocak 10, 2011, 16:51:00 ÖS » |
|
Eğer gözlüksüz 3D görüntü sağlayan prizmatik lcd panel teknolojisini kastediyorsan. O teknoloji fosladı. Nintendo yeni DS için o teknolojinin peşindeydi. Hatta prototip bir cihaz fuarlara çıtı. Küçük ekranlarda (burada küçükten kasıt DS'in ekranı) sadece tam karşıdan bakan (= oyunu oynayan) net görüyor. Yandan bakanlar için görüntü bulanık. Ekranı biraz büyütmek isteyince bu sefer görüntü ekranın kenarlarında ortadan bakan kişi için de netliğini yitiriyor. Aşılması çok zor problem bence. Aslında son birkaç ayın en flaş gelişmelerinden biri bu gözlüksüz 3D. Toshiba ürününü sergiledi, Sony de yolda. Bakalım nasıl gelişmeler olacak. http://www.3dtvguide.org/3d-tv-without-glasses.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #58 : Ocak 10, 2011, 17:03:49 ÖS » |
|
fuarda 1-2 defa gözlüksüz teknolojileri izledim (CES2011'dekiğ muhakkak iyidir...görmedim tabii ki) ama beni hiçbir zaman tatmin etmedi ve mantıklı gelmedi... Gözlüksüz çok zor olacak diye düşünüyorum (Flashforward - 3 yıl sonra başka bir mesajda aksini söylüyorsam çaktırmayın).
Bence pasif gözlüklerle sorun çözülür... Başka çözüm bana şimdilik makul gelmiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #59 : Ocak 10, 2011, 17:06:50 ÖS » |
|
Bilgi için teşekkürler. Hologram olana baktım ama diğeri gözümde canlanmadı. prizmatik lcd olarak arattım bilgi bulamadım. Örnek video vb varmı ? Youtube' da böyle bir şey buldum ama sanırım bu da göz aldanmasıyla hologram görüntü hissi veren bir uygulama. Ben dilim döndüğü kadarıyla açıklayayım şu anda kullanılan 3D teknolojisi "Stereographic display" denen bir temele dayanıyor. Aynı insan gözünde olduğu gibi arasında açı farkı olan iki kamerayla aynı anda kayıt yapılıyor. Sonra bu görüntü farklı renk tonlarında kaydediliyor. 3D gözlükler işte bu tonlamaya göre görüntüyü filtreleme yapıyor. Yeni gözlükler daha sofistike olmakla beraber eski gözlüklerle aynı teknolojiye sahip. Eski gözlükler kırmızı tonları bir göze, mavi veya yeşil tonları diğer göze veriyordu. Prizmatik led teknolojisinde ise kullanılan led düz değil üçgen prizma şeklinde. Böylece normal ekrandan dik bir ışın çıkarken, burda arasında açı olan iki ışın çıkıyor ve gözlük kullanmaya gerek kalmıyor. Tabi gözleriniz tam olarak ışınların dik geldiği eksende olmalı. Burada da sorunlar başlıyor
|
|
|
|
|